Logopedist Wonen

Weet jij van alles over slikstoornissen? Heb jij het geduld om steeds opnieuw te blijven proberen, ook wanneer de casuïstiek complex wordt? Zoek jij een baan waar jij je eigen tijd kan indelen? Ons Cosis Expertisecentrum (CEC) heeft plek voor jou als logopedist, voor 16 tot 20 uur per week!

Dit zijn wij

Cosis is een grote werkgever met een stabiele basis. Onze missie is ondersteuning bieden aan mensen met een verstandelijke of psychische beperking om grip te krijgen op het leven. Met 220 kleine en grotere locaties zijn we in Groningen en Drenthe altijd dichtbij. Lees op onze website waar wij voor staan en gaan: https://www.cosis.nu/alles-over-cosis/onze-organisatie/waar-staan-we-voor.

Binnen het CEC zijn ongeveer 250 medewerkers werkzaam, waaronder behandelaren, adviseurs, management en secretariaat. Het CEC is een van de vier clusters binnen Cosis en verantwoordelijk voor de ontwikkeling en inhoud van de behandelexpertise. Van daaruit maken we de vertaalslag naar de praktijk in de overige drie clusters: Wonen, Kind, Jeugd & Gezin en Ambulant. De specialisten werken op diverse kennisgebieden nauw samen met verschillende collega's. In jouw rol als logopedist word jij ingezet voor het cluster Wonen in de regio Zuidoost Drenthe.

Dit ben jij

In de functie als logopedist behandel jij volwassen cliënten met een verstandelijke beperking en/of ontwikkelingsachterstand. Jij observeert, onderzoekt en waar nodig geef je behandeling. De behandeling is gericht op ondersteunde communicatie (gebaren, spraakcomputer, gebruik van pictogrammen bord) en/of het verbeteren van de eetsituatie. Jij zet je ook actief in voor het opzetten en toepassen van ondersteunende communicatie op de groepen. Hiervoor werk jij intensief samen met begeleiders, verwanten en behandelaren. Jij weet al snel onze organisatie te doorgronden en kan de juiste personen inschakelen voor een behandeling.

Jij hebt regelmatig overleggen met de vakgroep logopedie wonen. De lijntjes met deze vakgroep zijn kort; voor vragen kun je altijd bij elkaar terecht. Ook wordt de lijst met nieuwe aanvragen samen bekeken en wordt er in overleg besproken wie welk cliëntdossier oppakt. Naast het contact met de vakgroep logopedie wonen, heb jij regelmatig overleg met jouw thuisteam ‘diëtetiek en logopedie’ en is er een gemeenschappelijk overleg samen met de vakgroep ‘logopedie Kind, Jeugd en Gezin’. Met deze thuisteams hebben jullie ook intervisie momenten. Wij waarderen jou als collega en vragen daarom of jij ook jouw ervaring en kennis wilt delen met jouw collega’s. Op deze manier leren we van elkaar.

In jouw werk heb jij de vrijheid om je eigen tijd in te delen. De omschrijving van een gemiddelde werkdag bestaat niet, want jouw dag is elke dag anders. De ene dag heb je een onderzoek gepland voor het bepalen van taalbegrip/communicatieniveau, gevolgd door een eetobservatie voor kauwen en slikken. Vervolgens heb je een MDO over een client of woon je een overleg met behandelaren bij op een woonlocatie. De andere dag heb je een bijeenkomst van een kenniskring (bijvoorbeeld EMB en ouderen), waarna je een logopedische behandeling uitvoert. Je eindigt de dag met het geven van een scholing aan begeleiders gericht op slikstoornissen.

Kortom: dit is een vacature die te leuk is om aan je voorbij te laten gaan als je geïnspireerd wordt door de gehandicaptenzorg, energie krijgt van het werken aan doelen samen met begeleiders, graag je eigen tijd indeelt en van veel afwisseling houdt!

Iets voor jou

Jij kan bij ons aan de slag als je:

 • Een hbo-opleiding logopedie hebt.
 • Ervaring met het signaleren en onderzoeken van slikstoornissen hebt, bij voorkeur met de screening test DDS.
 • Ervaring met gehooronderzoek/audiometrie hebt en ondersteunende communicatie.
 • In het bezit bent van een rijbewijs/auto, want je gaat verschillende locaties bezoeken.

Voel je gewaardeerd

Wanneer jij komt te werken als logopedist ontvang je:

 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 3.217,- en maximaal € 4.712,- volgens FWG 55 van cao-gehandicaptenzorg (op basis van een fulltime dienstverband).
 • Een contract voor de duur van een jaar. Bij wederzijdse tevredenheid wordt deze omgezet in een vast dienstverband.
 • De mogelijkheid tot het kopen van extra verlofuren.
 • Een eindejaarsuitkering.
 • Sporten met korting en een voordelig fietsplan.
 • Mogelijkheid tot blijvende persoonlijke ontwikkeling. Volg cursussen, trainingen en e-learnings waar jij baat bij hebt in jouw werk!

Ben jij benieuwd of Cosis aansluit bij jou? Lees over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden op de website en kijk wat voor jou van toepassing is.

Voel je welkom en solliciteer

Wil jij aan de slag als logopedist bij het Cosis Expertisecentrum in de regio Zuidoost Drenthe? Solliciteer dan direct! Bij geschikte reacties nemen wij z.s.m. contact op.

Heb je nog vragen of wil je meer weten? Neem contact op met Mariëlle Dorenbos, teamcoördinator, op 06 832 499 20 of met Marieke Jager, teamcoördinator, via 06 822 622 70. Wordt er niet direct opgenomen, stuur een WhatsApp bericht met jouw naam en vraag. Mariëlle of Marieke neemt zo snel mogelijk contact met jou op.

Extra informatie

 • Bij indiensttreding vragen wij voor jou een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan. De kosten hiervoor worden door Cosis vergoed.
 • Bericht voor recruiters en headhunters: wij begrijpen dat je voor deze vacature kandidaten wilt zoeken, maar wij houden de werving & selectie in eigen hand.
 • Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld.

Solliciteer