Leidinggevende (interim) Cosis Expertisecentrum (KJG)

Word jij onze nieuwe (interim) Leidinggevende waarbij je leidinggeeft aan gedragswetenschappers die werken binnen het cluster Kind, Jeugd en Gezin? Weet jij hoe het is om leiding te geven aan hoog opgeleide professionals en stimuleer jij hen om kwaliteiten in te zetten en verder te ontwikkelen? Dan zoeken wij jou voor 32 tot 36 uur met standplaats Assen of Groningen!


Dit zijn wij

Cosis is een grote werkgever met een stabiele basis. Onze missie is ondersteuning bieden aan mensen met een verstandelijke of psychische beperking om grip te krijgen op het leven. Met 220 kleine en grotere locaties zijn we in Groningen en Drenthe altijd dichtbij. Lees hier waar wij voor staan en gaan.

Het Cosis Expertise Centrum (CEC) is het vierde cluster binnen Cosis, naast de zorgclusters; Wonen, Ambulant en Kind Jeugd en Gezin (KJG).Binnen het CEC zijn ongeveer 240 medewerkers werkzaam, waaronder behandelaren, adviseurs, management en secretariaat. De afdeling Kennis, Kwaliteit en Onderzoek (KKO) maakt ook deel uit van het CEC. Hierbij bieden wij toegevoegde waarde door het bundelen en inzetten van onze uitgebreide specialistische kennis, ervaring en competenties voor onze client.

We werken vanuit De bedoeling van Cosis: Wij helpen mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking om grip te krijgen op het leven. Samen maken we kleine stappen. Nu en in de toekomst versterken we de onderlinge verbinding en de verbinding met de andere Cosis clusters. We ontwikkelen een krachtige en een gezamenlijke visie op 'kwaliteit van zorg' en een professioneel kader (standaard) voor behandelaren binnen Cosis.

Werken binnen de jeugdhulpverlening vraagt dat je om kan gaan met toenemende druk op zowel de dienstverlening (kwaliteit van zorg) als de beschikbare financiële middelen. Met variërende gemeentelijke contracten die in meerdere regio's onder druk staan, is een transformatie nodig om de inhoudelijke kwaliteit en het gewenste resultaat binnen de financiële mogelijkheden te realiseren. Hierbij werk je samen met (zorg)professionals en beleidsmakers.

Behandeling vormt een geïntegreerd onderdeel van de dienstverlening binnen cluster KJG, waarbij meer dan 100 behandelspecialisten betrokken zijn. Deze professionals, waaronder gedragswetenschappers, fysiotherapeuten, logopedisten, vaktherapeuten en artsen, opereren vanuit het CEC in de andere clusters. Om ervoor te zorgen dat locaties over de benodigde capaciteit en kwaliteit van behandelaren beschikken, is voortdurende afstemming en nauwe samenwerking essentieel. Dit richt zich specifiek op de samenwerking tussen CEC en KJG, maar ook tussen de verschillende teams binnen CEC. We willen komend jaar reflecteren op deze samenwerking, de positie van behandelaren en onze manier werken, met als doel dit verder te verstevigen.

Dit ben jij

Positie binnen de organisatie:

 • Positionering en profilering van het CEC: leidinggevende staat voor kwaliteit, professionaliteit en deskundigheid.
 • Een leidinggevende die zorg draagt voor de juiste positionering en ontwikkeling van gedragswetenschappers in zijn rol als hoofdbehandelaar en complementair leider binnen KJG en Cosis. Inhoud binnen een professioneel kader.
 • Overstijgend kunnen denken en de juiste lijnen kunnen uitzetten, hierin verbanden kunnen leggen. En de betrokken stakeholders op Cosis, CEC en KJG niveau kunnen meenemen in richting, besluitvorming en realisatie.
 • De leidinggevende is onderdeel van het MT CEC en is samen met de andere leidinggevenden (4) en de directeur CEC verantwoordelijk voor het resultaat van CEC.
 • Je primaire samenwerkingspartner is de directeur van cluster KJG om de overall kwaliteit van zorg te borgen en de juiste randvoorwaarden voor de gedragswetenschappers te creëren.
 • Valt rechtstreeks onder de directeur CEC.
 • Is gewend om aan professionals op afstand leiding te geven.

Voor deze opdracht vragen wij van jou:

 • Je bent in staat om samen met gedragswetenschappers, als complementair leider hun positie binnen het zorgcluster vorm te geven en te verstevigen, dit doe je specifiek voor cluster KJG maar ook voor Cosis totaal. Hierin ben je samenwerkingsgericht, verbindend en resultaatgericht.
 • Je draagt bij aan de concretisering van complementair leiderschap en draagt zorg voor de passende ontwikkeling de individuele gedragswetenschapper binnen je team.
 • Je realiseert, nu en in de toekomst, de juiste instroom, door-ontwikkeling en inzetbaarheid van gedragswetenschappers, zodat KJG beschikt over de juiste hoeveelheid en kwaliteit aan behandelinzet en CEC over voldoende capaciteit voor participatie bij innovatie & beleid.
 • In alles wat je doet omarm je de Bedoeling van Cosis en draagt deze uit. Ziet het groter geheel en bent in staat om medewerkers hierin mee te nemen en te bewegen.
 • Je kent, doorleeft de strategie van Cosis, en draagt actief bij aan de visie en strategie van CEC en die van cluster KJG.
 • Je bent toekomstgericht, hebt een visie op de zorginnovatie en het anders inrichten van zorg: meer kwaliteit betekent niet altijd ook meer doen.
 • Je bent in staat om aanwezige kennis en expertise van zorgprofessionals op te halen, te organiseren, op de juiste wijze in te zetten en aan te dragen als vliegwiel op andere locaties/werkplekken. Alsmede te vertalen naar kansen voor Cosis totaal.
 • Je versterkt de (veer)kracht en regie van professionals en teams.


Iets voor jou

Jij kan bij ons aan de slag als je:

 • In het bezit bent van een afgeronde relevante opleiding op minimaal hbo-niveau aanvullend met een post-hbo managementopleiding.
 • Meerdere jaren managementervaring in het zorgdomein, bij voorkeur met hoogopgeleide professionals.
 • Een verbinder bent met gevoel voor verhoudingen binnen een organisatie.


Voel je gewaardeerd

Wanneer jij komt te werken als leidinggevende CEC ontvang je van ons:

 • Een bruto maandsalaris van minimaal €4.063 en maximaal €6.136 volgens FWG 65 van cao-gehandicaptenzorg (op basis van een fulltime dienstverband). Hier komt nog één keer drie procent bovenop in december 2023.
 • Een contract voor bepaalde tijd van een jaar.
 • De mogelijkheid tot het volgen van cursussen, trainingen en e-learnings (Goodhabitz).
 • Interessante extra's zoals een eindejaarsuitkering, sporten met korting of een voordelig fietsplan. Ook hebben we een ondernemende activiteitencommissie met een afwisselend programma.
 • Ruimte voor initiatieven en innovatie: jouw inbreng doet ertoe!

Ben je benieuwd of Cosis aansluit bij jou? Lees over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden op de website en kijk wat voor jou van toepassing is.


Voel je welkom en solliciteer

Wil jij aan de slag als leidinggevende CEC KJG met standplaats Assen of Groningen? Laat het ons weten door te solliciteren via de 'solliciteer' knop! Reageer voor maandag 9 oktober 2023.

Heb je nog vragen of wil je meer weten? Neem contact op met Hester Andringa, clusterdirecteur op telefoonnummer 06 514 552 53. Wordt er niet direct opgenomen, stuur een WhatsApp bericht met jouw naam en vraag. Hester neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Extra informatie:

 • Bij indiensttreding vragen wij voor jou een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan. De kosten hiervoor worden door Cosis vergoed.
 • Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld.
 • Bericht voor recruiters en headhunters: We begrijpen dat je voor deze vacature kandidaten wilt zoeken, maar we houden werving & selectie in eigen hand.