Juridisch adviseur - Assen

Wat vinden we belangrijk?

Dat je als juridisch adviseur onderdeel wilt uitmaken van ons team Juridische Zaken en adviseert over juridische vraagstukken op verschillende rechtsgebieden, bijvoorbeeld: inkoop- en levering van zorg, het aangaan van samenwerkingsverbanden en -overeenkomsten met andere partijen. Daarnaast lever je een bijdrage aan de ontwikkeling en implementatie van beleid.

Wat betekent dit in de praktijk? Dat je adviseert en ondersteunt als het gaat om de juridische aspecten van de zorg- en dienstverlening van Cosis, ook gericht op inkoop- en aanbestedingstrajecten. Je bent de vraagbaak op het gebied van geldende wet- en regelgeving en licht voor op dit thema. Verder stel je op basis van ontwikkelde standaard formats, contracten en samenwerkingsovereenkomsten op. Ook beoordeel je deze op juridische risicos en de uitvoerbaarheid ervan. Waarbij je niet alleen wijst op de risico's, maar ook met concrete oplossingen komt.

Je zorgt ervoor dat jouw professionele netwerk goed is aangelegd en onderhoudt dit zodanig dat de organisatie ten aanzien van het eigen vakgebied gerepresenteerd is.

Wat vragen we van je?

 •  Een relevante opleiding op WO-niveau aangevuld met enkele jaren ervaring in een vergelijkbare functie.
   Kennis van- en inzicht in organisaties, de organisatieprocessen en specifiek de ontwikkelingen in de voor Cosis relevante wet- en regelgeving is vereist.
   Kennis van en affiniteit met huurrecht, aanbestedingsrecht en ondernemingsrecht.
 • Je bent en blijft op de hoogte van ontwikkelingen binnen het vakgebied; veranderende wet- en regelgeving wordt bijgehouden en beoordeeld op bruikbaarheid en consequenties ten behoeve van juridisch advies en beleidsontwikkeling.
 • Je beschikt over overtuigingskracht en hebt uitstekende sociale- en communicatieve vaardigheden, zowel  mondeling als schriftelijk.
 • Je bent dienstverlenend, maar ook analytisch ingesteld en je hebt een flexibele houding;
 • Zelfstandigheid en projectmatig werken, maar ook in teamverband, is voor jou een vanzelfsprekendheid. Een voorwaarde voor het werken bij? Cosis is dat er een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) moet kunnen worden overlegd.

Wat hebben we jou te bieden?

 • Een bij de functie passend salaris volgens de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Uitgangspunt is een contract voor onbepaalde tijd.
  Een ondernemende activiteitencommissie met een afwisselend programma.
 • Je krijgt interessante extra's zoals een eindejaarsuitkering, sporten met korting of een voordelig fietsplan en hebben we een ondernemende activiteitencommissie met een afwisselend programma.
 • Je krijgt de mogelijkheid tot het volgen van cursussen, trainingen en E-learning (Goodhabitz).
 • Een team in ontwikkeling met ruimte voor initiatieven en innovatie: jouw inbreng doet er toe!

Ben je benieuwd of Cosis aan sluit bij jou? Lees over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden op de website.

Word jij onze nieuwe collega?

Ben jij uitgedaagd door deze vacaturetekst en weet jij dit aan ons over te brengen door middel van een pakkende motivatie? Reageer vóór maandag 28 juni 2021.

Je kunt solliciteren via de button "solliciteren" onderaan deze pagina. Vul het formulier in en maak je account aan. Als je eerst meer wilt weten of vragen hebt over de vacature, bel met Edwin Martinus (Bestuurssecretaris) via telefoonnummer 
06 207 441 66. Wordt er niet direct opgenomen, stuur een bericht met jouw naam en vraag, zodat we zo spoedig mogelijk contact met je op kunnen nemen.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld. 

Waar staan we voor?
Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen en houden op het leven. Je komt ons tegen in Groningen en Drenthe. Midden in de samenleving, voor korte of langere tijd en dicht bij de mensen die we helpen. ‘De bedoeling’ van onze organisatie is richtinggevend voor hoe wij ons dagelijkse werk doen. Daarbij staat de samenwerking tussen cliënten, het persoonlijk netwerk en de professional centraal. Onze vakbekwame, professionele en bevlogen medewerkers schakelen onze dienstverlening ‘op en af’ waar mogelijk of noodzakelijk. Samen maken we kleine stappen om de opgestelde doelen te behalen.

Solliciteren