Inkoopadviseur

Heb jij affiniteit met de zorgsector? Weet jij de mensen mee te krijgen met jouw inkoopkennis en enthousiasme? Kun je het verschil maken door verbeteringen te realiseren tegen maatschappelijk zo laag mogelijke kosten? En wil je samen met een leuke club inkoopcollega’s werken aan de professionalisering van inkoop binnen Cosis?  Dan hebben wij dé baan voor jou!

Wie ben jij?
Als inkoopadviseur heb je een veelzijdige functie. Je realiseert grote klanttevredenheid door het verkrijgen van de juiste balans tussen kwaliteit en kosten van uiteenlopende producten en diensten.

Je adviseert en begeleidt de interne klant bij inkooptrajecten en ondersteunt bij het opstellen van de investeringsbegroting. Je maakt kostprijsberekeningen, onderhandelt met leveranciers en stelt zelfstandig (raam)contracten op waarbij je optimale leveringsvoorwaarden en een juiste prijs- en kwaliteitverhouding waarborgt en risico’s tot een aanvaardbaar minimum beperkt. Ook vragen we je een actieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het tactisch inkoopbeleid voor de organisatie waarbij je verantwoordelijkheid neemt. Zo draag je bij aan een duurzame samenwerking en breng je de kwaliteit en processen, binnen de kaders en normen van Cosis, naar een hoger niveau.

Je bent proactief, flexibel, dienstverlenend en analytisch ingesteld en je beschikt over een helicopterview. Je bent in staat om zowel zelfstandig, projectmatig als in teamverband te werken. Je bent communicatief sterk in woord en geschrift.

Je onderhoudt interne contacten met de leidinggevende, collega’s FSC & interne klanten, gericht op afstemmen, informeren en adviseren omtrent de inkoop en het beheer van producten en diensten. Extern heb je contact met dienstverleners en leveranciers, gericht op het verzamelen van informatie, het uitvoeren van marktonderzoek en het afsluiten & beheren van contracten.

Hoe ziet jouw dag eruit?
Binnen Cosis kom je terecht in een vakbekwaam team met veel humor, bestaande uit een inkoop coördinator, inkoopadviseur, junior inkoopadviseur, contractbeheer en twee medewerkers operationele inkoop. Elke dag is anders. Je bent bezig met grote en kleine inkooptrajecten en voert gesprekken met interne klanten en leveranciers. Sommige dagen zijn hectisch, andere dagen is er meer tijd om dingen uit te werken. De sfeer is informeel en er is genoeg te doen.

Wat vragen wij van je?
Je hebt:

 • hbo werk- en denkniveau met kennis op het gebied van inkoop, alsmede NEVI 1 & 2;
 • kennis van leidinggeven aan trajecten en projecten, productnormen en wet- en regelgeving;
 • aantoonbare kennis van (zorg)organisaties bij het adviseren en ondersteunen van medewerkers en leidinggevenden bij inkoopbeslissingen;
 • ervaring met contractmanagement- en inkoopbestelsystemen;
 • kennis van Planon en ProActive (pre, geen must);
 • minimaal 5 jaar relevante werkervaring;
 • een rijbewijs/auto;.

Je kunt:

 • zoeken naar de beste bestaande of nieuwe oplossingen;
 • een proactieve bijdrage leveren aan de verdere professionalisering van inkoop;
 • uiteraard ook een Verklaring Omtrent het Gedrag overleggen.

Je bent:

 • iemand die kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan; 
 • iemand die blijft investeren in zijn eigen ontwikkeling.

Aantal uren per week
Het betreft een functie voor 24 uren per week.

Wat bieden wij?

 • Een dynamische functie in een zich ontwikkelende organisatie met een marktconform salaris.
 • Een team waarin teamprestatie en plezier in het werk vanzelfsprekend zijn.
 • Collega's die net als jij alles uit de dag halen.
 • Salaris volgens de CAO Gehandicaptenzorg conform de zwaarte van de functie.
 • Een contract voor de duur van een jaar, met  uitzicht op een vaste aanstelling.

Leuke extra’s: Wij bieden goede arbeidsvoorwaarden (voor meer informatie klik hier). Mocht je naast je werktijd nog zin hebben in een leuke activiteit zoals een stedentrip of een musical? Cosis heeft een actieve personeelsvereniging met een veelzijdig aanbod van activiteiten.

Enthousiast geworden? Solliciteer direct!
Wil jij ook werken voor één van de grootste werkgevers van het noorden? Waarbij je werkt in een klimaat waarin verantwoordelijkheid en eigenaarschap voorop staat? Stuur dan een motivatiebrief en cv en wie weet word jij onze nieuwe collega! We ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk op 23 september aanstaande. Sollicitaties die we later ontvangen, kunnen we niet in behandeling nemen.

Je kunt solliciteren via deze link. Vul het formulier in en maak je account aan. Als je eerst meer wilt weten of vragen hebt over de vacature, bel dan met Ria Duinker (Inkoop coördinator) op telefoonnummer 06-22897222.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld.

Waar staan we voor?
Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen en houden op het leven. Je komt ons tegen in Groningen en Drenthe. Midden in de samenleving, voor korte of langere tijd en dicht bij de mensen die we helpen. ‘De bedoeling’ van onze organisatie is richtinggevend voor hoe wij ons dagelijkse werk doen. Daarbij staat de samenwerking tussen cliënten, het persoonlijk netwerk en de professional centraal. Onze vakbekwame, professionele en bevlogen medewerkers schakelen onze dienstverlening ‘op en af’ waar mogelijk of noodzakelijk. Samen maken we kleine stappen om de opgestelde doelen te behalen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.