HR Adviseur

Cosis zoekt een enthousiaste en ervaren HR-adviseur. Wil jij graag jouw talenten inzetten bij een volgende werkgever? Wij zijn opzoek naar een nieuwe collega die met plezier verschillende HR thema’s en projecten oppakt en deze kan leiden. We pakken organisatievragen, mede door de complexiteit ervan, steeds vaker multidisciplinair op. Binnen deze samenwerking vervul je je rol als adviseur of projectleider vanuit HR. Ben jij de collega die expertise meebrengt en actief projecten kan leiden binnen de verschillende organisatieonderdelen van Cosis? Dan zijn wij waarschijnlijk op zoek naar jou!

Plaats: Assen

Wat vinden we belangrijk?
Cosis is volop in ontwikkeling. Wij werken vanaf begin dit jaar in clusters en hebben onze cliëntgroepen beschreven in persona’s. Het doel is om de cliënten zoveel mogelijk, grip te geven op hun eigen leven. Grip voor onze individuele cliënt staat centraal in de bedrijfsvoering van Cosis. Hiervoor worden processen en systemen efficiënter ontwikkeld en ingericht. Deze beweging maakt Cosis toekomstbestendig en brengt cliënten, medewerkers en vrijwilligers verder. HR draagt er aan bij dat teams en medewerkers mee gaan in deze ontwikkeling.

In jouw functie adviseer je de directeur, leidinggevenden en medewerkers binnen het zorgcluster Wonen. Dit doe je in directe samenwerking met je collega HR adviseurs die ook aan het cluster verbonden zijn. Jullie geven gevraagd en ongevraagd advies bij de uitvoering van het HR beleid. De HR projecten waarbij jouw ondersteuning of leidende rol wordt gevraagd, zijn zowel op clusterniveau als organisatiebreed.

Als HR adviseur werk je nauw samen met andere HR disciplines, zoals bijvoorbeeld het Cosis loopbaancentrum, Arbo en Leren & ontwikkelen.

Het HR beleid binnen Cosis richt zich onder andere op:
•Goed werkgeverschap;
•Leren en ontwikkelen;
•Verzuim en duurzame inzetbaarheid;
•Medewerkersbeleving en vakmanschap;
•Cultuur & leiderschapsontwikkeling.

Naast ‘regulier advieswerk’ ben je, samen met de collega’s van HR, betrokken bij het verder professionaliseren van de afdeling HR. Met jouw ervaring en visie draag je bij aan de ambities van HR. Je kunt HR beleidsnotities schrijven en ze vertalen naar processen en (organisatiebrede) projecten.

Het HR adviesteam bestaat uit 10 HR adviseurs. Het team adviseert drie zorgclusters (Wonen, Ambulant, Kind, Jeugd en Gezin (KJG), het Cosis Expertise Centrum en het Cosis Service Centrum.

Het HR adviesteam wordt aangestuurd door het hoofd HR.

Wat vragen we van je?
Je bent een ervaren, doortastende en inspirerende HR adviseur. Je vindt het leuk en uitdagend om mede vorm te geven aan het cluster en om met het HR team en ruim 4000 collega’s te bouwen aan een werkgever om trots op te zijn.

Jij hebt:

  • een afgeronde relevante HBO opleiding (bijvoorbeeld HR, Bedrijfskunde);
  • kennis van sociale wetgeving (Cao Gehandicaptenzorg, GGZ), arbeidsrecht en verzuim;
  • ruime werkervaring als HR adviseur;
  • uitstekende adviesvaardigheden;
  • een oplossingsgerichte stijl van werken;
  • een sterk ontwikkelde uitdrukkingsvaardigheid;
  • organisatiesensitiviteit;
  • ervaring in het ontwikkelen en implementatie van HR beleid.

Je voelt je thuis in een grote maatschappelijke organisatie die volop in beweging is en je maakt het speelveld je snel eigen. Je bent op de hoogte van ontwikkelingen binnen de zorg, zoals bijvoorbeeld het gemeentelijk domein of de jeugdwet. Je bent goed in samenwerken en zoekt hiervoor verbinding met collega’s.

Een voorwaarde voor het werken bij Cosis is dat er een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) wordt overlegd voor indiensttreding.

Wat hebben we jou te bieden?
Cosis biedt een veelzijdige functie binnen een organisatie die volop in beweging is. Dit binnen een gezonde werkomgeving en een betrokken en dynamisch team, waar bij ruimte is voor initiatief en ontwikkeling. Het betreft een functie voor 32 – 36 uur per week. Geboden wordt een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling. Een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket volgens de Cao Gehandicaptenzorg. De functie is ingedeeld in FWG 55.

Ben je benieuwd of Cosis bij jou past? Lees over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden op de website.

Word jij onze nieuwe collega?
Indien je geïnteresseerd én aantoonbaar gekwalificeerd bent, verzoeken wij je te reageren. Klik op de knop ‘solliciteren’ en voeg je motivatiebrief en cv toe. Wij ontvangen jouw sollicitatie graag uiterlijk 8 juni aanstaande.

Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met mevrouw Caroline Meijer, HR adviseur via 06-22725212. De eerste sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 15 juni in de middag.

Waar staan we voor?
Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen en houden op het leven. Je komt ons tegen in Groningen en Drenthe. Midden in de samenleving, voor korte of langere tijd en dicht bij de mensen die we helpen. ‘De bedoeling’ van onze organisatie is richtinggevend voor hoe wij ons dagelijkse werk doen. Daarbij staat de samenwerking tussen cliënten, het persoonlijk netwerk en de professional centraal. Onze vakbekwame, professionele en bevlogen medewerkers schakelen onze dienstverlening ‘op en af’ waar mogelijk of noodzakelijk. Samen maken we kleine stappen om de opgestelde doelen te behalen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren