Gezinshuiscoach Kind, Jeugd en Gezin

Wil jij actief meehelpen om een warme, veilig en vertrouwde omgeving te creëren in gezinshuizen en logeerhuizen? Durf jij beslissingen te nemen? En zet jij net dat stapje extra? Wij zien groei van het aantal kinderen/jongeren bij onze gezins- en logeerhuizen. Daarom hebben wij een plek voor jou als Gezinshuiscoach Kind Jeugd en Gezin (KJG), met als werkgebied de provincies Groningen en Drenthe, voor 24 tot 28 uur per week.

Dit zijn wij

Cosis is een grote werkgever met een stabiele basis. Onze missie is ondersteuning bieden aan mensen met een verstandelijke of psychische beperking om grip te krijgen op het leven. Met 220 kleine en grotere locaties zijn we in Groningen en Drenthe altijd dichtbij. Lees op onze website waar wij voor staan en gaan: https://www.cosis.nu/alles-over-cosis/onze-organisatie/waar-staan-we-voor.

Ieder kind heeft recht op liefde en een warm thuis. Dat geldt ook voor een kind met een verstandelijke of psychische beperking. Soms is de opvoeding van een kind belastend of complex en vraagt het te veel van de ouders of opvoeders. In dit geval kunnen gezinshuizen of logeergezinnen (een deel van) de opvoeding en verzorging overnemen. Als gezinshuiscoach bied jij hulp in de vorm van coaching in de gezinshuizen en logeergezinnen. Je reikt handvaten aan bij de problematiek en de zorg rondom het kind. Op onze pagina vind je meer informatie: https://www.cosis.nu/alles-over-cosis/familie-en-professionals/gezinshuis-en-logeren. Neem ook eens een kijkje op de website bij verhalen en blogs: https://www.cosis.nu/alles-over-cosis/verhalen. Hier lees je verhalen over families die als gezinshuis of logeergezin een kind of jongere liefdevol opvangen.

Het team waar jij in komt te werken is warm, betrokken, divers, zelfstandig en energiek. Jij herkent je ook in deze eigenschappen, dus dat zit goed!

Dit ben jij

Als gezinshuiscoach draag jij actief bij aan het creëren van een veilige en vertrouwde thuisomgeving voor kinderen die om diverse redenen in een gezinshuis of logeergezin verblijven. Jouw capaciteiten stellen jou in staat om zowel zelfstandig als in teamverband effectief te werken. Als een ware verbinder leg jij gemakkelijk contact met kinderen, jongeren, hun netwerk, gezinshuizen of logeergezinnen, collega's, en specialisten. Zowel intern binnen de organisatie als extern. Je schuwt niet om beslissingen te nemen en initiatief te tonen. Jij hebt hierbij een kritische houding.

Met een toegewezen caseload aan gezinshuizen en logeergezinnen ben jij gedurende langere periodes verantwoordelijk en betrokken. Jij richt je op de doelgroep kinderen en jongeren die te maken hebben met verstandelijke en/of psychische beperkingen. Jij hebt kennis en ervaring op het gebied van veelvoorkomende problematiek, zoals hechtingsproblemen, trauma, verstandelijke beperking of autisme, die in complexe vormen kunnen voorkomen. Het doorgronden van het kind en het onderzoeken van de hulpvraag achter het gedrag staan centraal in jouw aanpak. Jouw sensitiviteit en responsiviteit stellen jou in staat om anderen te helpen. Jouw coaching vaardigheden zijn gericht op het versterken van hun kracht.

Jij bent er om overstijgende vraagstukken op te lossen. Jij bent ondernemend en denkt actief mee in werkprocessen en het vormgeven van beleid. Jouw creativiteit komt hierbij goed van pas. Bovendien beschik je over het talent om professionals, zoals gezinshuisouders, effectief te coachen, waarbij je aandacht hebt voor hun ontwikkeling en groei. Jij deelt hierbij graag jouw kennis en ervaring.

Wat ga je doen

Jouw dagen zijn afwisselend. Het ene moment organiseer je een Multi Disciplinair Overleg (MDO) met alle betrokkenen rondom het kind of jongere, het andere moment heb je een screeningsgesprek met een potentieel nieuw gezinshuis. Jij overlegt met collega’s over de matching van het kind of jongere in een gezinshuis of logeergezin en coördineert bij het plaatsen van het kind of jongere. Regelmatig kom je bij de gezinshuizen en logeergezinnen thuis om de voortgang te bespreken. Ten aanzien van de ondersteuning van het kind of jongere werk jij nauw samen met de gedragswetenschapper. Je hebt regelmatig afstemming met ouders of opvoeders van het kind of jongere, maar ook met scholen en dagbesteding. Een deel van je werktijd bestaat uit het administratief verwerken van de gemaakte afspraken en plannen. In het contact met collega’s neem jij de tijd om er voor elkaar te zijn en om samen te sparren.

Iets voor jou

Jij kan bij ons aan de slag als je:

 • In het bezit bent van een relevant diploma op minimaal hbo-niveau.
 • Al enige werkervaring in een soortgelijke functie hebt.
 • Affiniteit hebt met de doelgroep Kind, Jeugd en Gezin.
 • In het bezit bent van een SKJ-registratie.
 • Kennis hebt van de methodiek Oplossingsgericht Werken, of bereid bent hier kennis over op te doen.
 • In het bezit bent van een rijbewijs/auto, omdat jij verschillende gezins- en logeerhuizen gaat bezoeken.

Voel je gewaardeerd

Wanneer jij komt te werken als gezinshuiscoach ontvang je:

 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 2.766,- en maximaal € 3.861,- volgens FWG 45 van cao-gehandicaptenzorg (op basis van een fulltime dienstverband).
 • Een contract voor onbepaalde tijd.
 • De mogelijkheid tot het kopen van extra verlofuren.
 • Een eindejaarsuitkering.
 • Sporten met korting en een voordelig fietsplan.
 • Mogelijkheid tot blijvende persoonlijke ontwikkeling. Volg cursussen, trainingen en e-learnings waar jij baat bij hebt in jouw werk!

Ben jij benieuwd of Cosis aansluit bij jou? Lees over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden op de website en kijk wat voor jou van toepassing is.

Voel je welkom en solliciteer

Wil jij aan de slag als gezinshuiscoach bij Kind Jeugd en Gezin in Groningen en Drenthe? Solliciteer dan direct! Reageer vóór donderdag 14 december 2023. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdag 20 december 2023.

Heb je nog vragen of wil je meer weten? Neem contact op met Yvonne Postema-Lok, teamcoördinator, op 06 158 958 03. Wordt er niet direct opgenomen, stuur een WhatsApp bericht met jouw naam en vraag. Yvonne neemt zo snel mogelijk contact met jou op.

Extra informatie

 • Bij indiensttreding vragen wij voor jou een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan. De kosten hiervoor worden door Cosis vergoed.
 • Bericht voor recruiters en headhunters: wij begrijpen dat je voor deze vacature kandidaten wilt zoeken, maar wij houden de werving & selectie in eigen hand.
 • Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld.
Solliciteer