Arbo adviseur | Cosis Service Centrum

Introductie en uren
Het team van HR expertise is op zoek naar een Arbo Adviseur voor 28 uur per week.

Wat vinden we belangrijk?

Als Arbo Adviseur verricht je beleidsmatige, adviserende, coördinerende, voorlichtende en uitvoerende werkzaamheden op het vakgebied van arbeidsomstandigheden, hygiëne, milieu en veiligheid. Het opstellen van richtlijnen en procedures, en het zorg dragen voor de coördinatie en/of implementatie hiervan behoort tot jouw takenpakket.

Je informeert en ondersteunt de Arbo-aandachtsfunctionarissen ten aanzien van hun taken op de locatie. Daarnaast ontwikkel en initieer je beleid op het eigen vakgebied. Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van onderzoeken, het analyseren van de resultaten, het adviseren over oplossingen en verbeteringen en je initieert in situaties met een verhoogd risico concrete maatregelen. Daarnaast informeer en ondersteun je de Arbo-aandachtsfunctionarissen ten aanzien van hun taken op de locatie en ontwikkelt en initieert beleid op het vakgebied. Bij projecten treed je op als projectleider op jouw vakgebied.

Met ondersteuning van de beleidsondersteuner, schrijf je beleid en werkinstructies en zorg je voor de actualisatie hiervan. Je overlegt met de Arbo-aandachtsfunctionarissen, coördinatoren fysieke belasting of locaties. Verder geef je advies en stem je af in werkgroepen (o.a. dossier Agressie & sociale veiligheid, veiligheidscommissie, decentrale veiligheidscommissies, Arbocommissie). Het netwerken met beroepsgenoten binnen andere organisaties gaat je makkelijk af.

Je doet onderzoek en inspecteert naar aanleiding van vragen van collega’s of locaties. Het organiseren van preventie-activiteiten (o.a. griepvaccinatie), het volgen van Arbo meldingen en analyseren op hoofdlijnen vallen onder jouw verantwoordelijkheid. Bedrijfsongevallen worden geregistreerd en geanalyseerd. Zo nodig onderhoud je hierover contact met Inspectie SZW. Tot slot bied je ook ondersteuning bij de RI&E, vooral de verdiepende RI&E’s. Hier vallen bijvoorbeeld de gevaarlijke stoffen, biologische agentia en fysieke belasting onder.

Elke dag is anders en kan, ondanks een zorgvuldige planning, anders verlopen door spoedvragen of incidenten.

Wat vragen we van je?

  • Je hebt een relevante hbo opleiding afgerond, eventueel aangevuld met een post-hbo opleiding op het gebied van arbo, veiligheid en hygiëne is gewenst. Heb je dit nog niet, dan is het zeker mogelijk om te groeien in deze functie.
  • Enkele jaren werkervaring in het vakgebied en/of bewezen affiniteit met het vakgebied.
  • Flexibiliteit; je kunt snel schakelen tussen verschillende onderwerpen en je bent in staat af te stemmen op de verschillende doelgroepen.
  • Bewezen schrijf- en adviesvaardigheden, evenals presentatie- en gesprekstechnieken.
  • Enthousiasme en bereidheid om samen te werken met leidinggevenden en HR aan goede arbeidsomstandigheden.

Wat hebben we jou te bieden?

  • Dezelfde salarisschaal als je collega Arbo Adviseurs minimaal € 2.766,- en maximaal € 4.082,- volgens FWG 55 van de cao gehandicaptenzorg (op basis van fulltime dienstverband).
  • Een contract voor onbepaalde tijd.
  • Je krijgt interessante extra's zoals een eindejaarsuitkering, sporten met korting of een voordelig fietsplan en hebben we een ondernemende activiteitencommissie met een afwisselend programma.
  • Een team in ontwikkeling met ruimte voor initiatieven en innovatie: jouw inbreng doet er toe!

Ben je benieuwd of Cosis aan sluit bij jou? Lees over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden op de website.

Word jij onze nieuwe collega?
Ben jij uitgedaagd door deze vacaturetekst en weet jij dit aan ons over te brengen door middel van een pakkende motivatie? Reageer vóór donderdag 15 april 2021.

Je kunt solliciteren via de button ‘solliciteren’ op deze pagina. Vul het formulier in en maak je account aan. Als je eerst meer wilt weten of vragen hebt over de vacature, bel met Bianca Klinkhamer, Teamcoördinator Cosis Service Centrum op telefoonnummer 06 234 406 24. Wordt er niet direct opgenomen, stuur een bericht met jouw naam en vraag, zodat we zo spoedig mogelijk contact met je op kunnen nemen.

Solliciteren