Senior Inkoopadviseur

Heb jij affiniteit met de zorgsector? Kun je het verschil maken door bij te dragen aan verbeteringen en deze te realiseren tegen maatschappelijk zo laag mogelijke kosten? Wil jij jouw kennis en ervaring overbrengen aan gemotiveerde (inkoop) collega's en samen werken aan de professionalisering van inkoop binnen Cosis? Dan hebben wij de baan voor jou!

Dit zijn wij

Cosis is een grote werkgever met een stabiele basis. Onze missie is ondersteuning bieden aan mensen met een verstandelijke of psychische beperking om grip te krijgen op het leven. Met 220 kleine en grotere locaties zijn we in Groningen en Drenthe altijd dichtbij. Lees hier waar wij voor staan en gaan.

Binnen Cosis kom je terecht in een vakbekwaam en gemotiveerd team met veel humor. Het team bestaat uit 2 senior inkoopadviseurs (1 vacature), 3 operationeel inkopers, 2 inkoopadviseurs, 1 contractbeheerder, 1 contractmanager. Elke dag is anders. Je bent bezig met grote en kleine inkooptrajecten en voert gesprekken met interne klanten en leveranciers. Sommige dagen zijn hectisch, andere dagen is er meer tijd om dingen uit te werken. De sfeer is informeel en er is genoeg te doen.

Dit ben jij

Als senior inkoopadviseur heb je een veelzijdige functie. Je levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling en implementatie van strategisch en tactisch inkoopbeleid. Vanuit een totale kostenbenadering adviseer je de interne klant (medewerkers, directieteam, management, Raad van Bestuur) bij inkooptrajecten en ondersteunt bij het opstellen van de investeringsbegroting. Initieert samenwerkingsverbanden met andere zorgorganisaties op het gebied van inkoop. Onderhandelt met leveranciers en stelt (raam)contracten op voor grote en/of complexe investeringen. Treedt op als projectleider of neemt deel aan gedelegeerde project- en werkgroepen

Je coördineert de dagelijkse werkzaamheden, samen met je collega senior inkoper. Je kent het inkoop vak als geen ander en weet daardoor ook je team mee te nemen om de ambities van de organisatie te realiseren. Je motiveert, stimuleert en coacht de medewerkers, bent proactief, flexibel, dienstverlenend en analytisch ingesteld en je beschikt over een helicopterview. Je bent communicatief sterk in woord en geschrift.

Iets voor jou

je kan bij ons aan de slag als je:

 • Hbo werk- en denkniveau met kennis op het gebied van inkoop, alsmede NEVI 1 & 2 hebt.
 • Aantoonbare kennis van (zorg)organisaties bij het adviseren en ondersteunen van medewerkers en leidinggevenden bij inkoopbeslissingen.
 • Ervaring hebt met contractmanagement- en inkoopbestelsystemen
 • Kennis van Topdesk, AFAS en Spend Cloud (pre, geen must).
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring hebt.
 • In het bezit bent van een rijbewijs/auto.

Voel je gewaardeerd

Wanneer je komt te werken als inkoopadviseur ontvang je van ons:

 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 3.374,- en maximaal € 4.905,- volgens FWG 60 van de cao-gehandicaptenzorg (op basis van fulltime dienstverband).
 • Een dynamische functie in een organisatie die volop in ontwikkeling is.
 • Een team waarin teamprestatie en plezier in het werk vanzelfsprekend zijn.
 • Een contract voor een jaar met mogelijkheden tot verlenging.
 • De mogelijkheid tot het volgen van cursussen, trainingen en E-learning (Goodhabitz).
 • Iinteressante extra' zoals een eindejaarsuitkering, sporten met korting of een voordelig fietsplan en hebben we een ondernemende activiteitencommissie met een afwisselend programma.

Ben je benieuwd of Cosis aansluit bij jou? Lees over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden op de website.

Voel je welkom en solliciteer

Ben jij uitgedaagd door deze vacaturetekst en weet jij dit aan ons over te brengen door middel van een pakkende motivatie? Reageer vóór maandag 2 januari 2023.

Je kunt solliciteren via de button 'solliciteren' op deze pagina. Vul het formulier in en maak je account aan. Als je eerst meer wilt weten of vragen hebt over de vacature, bel met Jostein Borrel, leidinggevende op telefoonnummer 06 124 287 28. Wordt er niet direct opgenomen, stuur een bericht met jouw naam en vraag, zodat we zo spoedig mogelijk contact met je op kunnen nemen.

Bij indiensttreding vragen wij voor jou een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan. De kosten hiervoor worden door Cosis vergoed.


Bericht voor recruiters en headhunters
We begrijpen dat je voor deze vacature kandidaten wilt zoeken, maar we houden werving & selectie in eigen hand.