Begeleider - EC KJG Emmen/Coevorden

"Cosis zoekt een Begeleider voor het Expertise Centrum KJG Coevorden/Emmen. Heb je affiniteit met de gehandicaptenzorg en ligt jouw passie bij het werken met kinderen? Bezit je een dosis humor en straal je rust en stabiliteit uit? Dan zijn onze cliënten op zoek naar jou!"

Functie inhoud
Wie ben jij?
Het echt leren begrijpen van kinderen, jongeren en hun familie, daar ligt voor jou de uitdaging als begeleider. Je kan begeleiding combineren met het bieden van voorspelbaarheid, het creëren van een prettige leefomgeving en het steeds vinden van het best passende bij het ontwikkelingsniveau en belangen van het kind of de jongere. De cliënt staat voorop, daar sta je garant voor. Dit leidt tot het verkrijgen van grip op het leven van onze cliënten en grip op je werk.

Je hebt humor en engelengeduld, je bevordert de zelfredzaamheid van cliënten door ze zoveel mogelijk zelf te laten doen. Je kunt de cliënt en zijn gedrag goed lezen. Je speelt snel in op veranderingen in de omstandigheden, het gedrag of de hulpvraag. Een drukke werkdag kun jij zo indelen dat de cliënten dit niet opmerken, omdat jij de rust uitstraalt waaraan zij behoefte hebben.

Hoe ziet jouw dag eruit?
Aan het begin van je werkdag zorg je ervoor dat alles klaar staat voordat de kinderen er zijn. Je leest de rapportage en bekijkt nog even de leerdoelen. Jij vangt de kinderen op, zodat hun ouders met een gerust hart naar het werk kunnen gaan. De dag wordt begonnen met het goedemorgen liedje en het via foto’s duidelijk maken van de dag. Nadat er aan tafel een balspel is gedaan, is het tijd om fruit te eten. Om 11 uur begeleid je een van de andere kinderen, Andrea, naar de logopedist die bij jullie op locatie komt. Na afloop bespreek je even kort met hem waar je de komende periode bij Andrea op moet letten. Vervolgens ga je in groepsvorm spelenderwijs en creatief aan de slag met de ontwikkelingsdoelen van de kinderen.

‘s Middags is het weer tijd voor het muziekuurtje. Er is nog even paniek want het cd’tje met het nummer waarmee jullie altijd starten, is weg. Jij bent creatief en verzint ter plekke een oplossing. Als alle kinderen zijn opgehaald door hun ouders ruim jij de boel nog even op en bereid je de leerdoelen van morgen voor. Ook bespreek je kort met een collega of het verstandig is om Esmee in te brengen in een multidisciplinair overleg. Tijdens het eten viel je namelijk op dat ze wat problemen heeft met slikken.

Functie-eisen
Je hebt:

 • een afgeronde opleiding op minimaal MBO niveau 3;
 • visie op zorg voor kinderen/jongeren;
 • je staat stevig in je schoenen, straalt rust en stabiliteit uit, je bent loyaal en nieuwsgierig;
 • enkele jaren relevante werkervaring;
 • een rijbewijs/auto;
 • een open houding en kunt onbevooroordeeld luisteren;
 • een ‘geen zorgen voor, maar zorgen dat’-aanpak.

Je kunt:

 • zoeken naar de beste bestaande of nieuwe oplossingen;
 • open en heldere taal naar cliënten en hun familie spreken;
 • plezier halen uit ‘net dat stapje extra zetten’ voor je cliënten en collega’s;
 • uiteraard ook een Verklaring Omtrent het Gedrag overleggen.

Je bent:

 • enthousiast om te werken met het netwerk van de cliënt en deze waar nodig uit te breiden;
 • flexibel, want je hebt onregelmatige diensten en het kan ook weleens voorkomen dat je gevraagd wordt een collega te vervangen;
 • steeds nieuwsgierig naar de vraag achter de vraag;
 • iemand die blijft investeren in zijn eigen ontwikkeling;
 • Loyaal, nieuwsgierig, staat stevig in je schoenen, en straalt rust en stabiliteit uit.

Aantal uren per week
Het betreft een functie voor 21 uur per week.

Wat bieden wij?

 • Een locatie of afdeling waarop je trots kunt zijn.
 • Een team waarin teamprestatie en plezier in het werk vanzelfsprekend zijn.
 • Collega's die net als jij alles uit de dag halen.
 • Een tevreden glimlach aan het einde van de dag.
 • Dezelfde salarisschaal als je collega’s Begeleider: minimaal € 1.707,- en maximaal € 2.546,- volgens FWG 30 van de CAO Gehandicaptenzorg (op basis van een fulltime dienstverband).

Leuke extra’s:
Wij bieden goede arbeidsvoorwaarden (voor meer informatie klik hier). Mocht je naast je werktijd nog zin hebben in een leuke activiteit zoals een stedentrip of een musical? Cosis heeft een actieve personeelsvereniging met een veelzijdig aanbod van activiteiten.

Interesse en sollicitatie
Enthousiast geworden? Solliciteer direct!
Wil jij ook werken voor één van de grootste werkgevers van het noorden? Waarbij je werkt in een klimaat waarin verantwoordelijkheid en eigenaarschap voorop staat en waar je volop kansen krijgt om je te ontwikkelen? Stuur een motivatiebrief en cv en wie weet word jij onze nieuwe collega! We ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk op zondag 17 november aanstaande. Sollicitaties die we later ontvangen, kunnen we niet in behandeling nemen.

Je kunt solliciteren door hier te klikken. Vul het formulier in en maak je account aan. Als je eerst meer wilt weten of vragen hebt over de vacature, bel dan met Durk de Jong, Locatiehoofd op telefoonnummer 06-20701114.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld.

Waar staan we voor?
Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen en houden op het leven. Je komt ons tegen in Groningen en Drenthe. Midden in de samenleving, voor korte of langere tijd en dicht bij de mensen die we helpen. ‘De bedoeling’ van onze organisatie is richtinggevend voor hoe wij ons dagelijkse werk doen. Daarbij staat de samenwerking tussen cliënten, het persoonlijk netwerk en de professional centraal. Onze vakbekwame, professionele en bevlogen medewerkers schakelen onze dienstverlening ‘op en af’ waar mogelijk of noodzakelijk. Samen maken we kleine stappen om de opgestelde doelen te behalen.

Cosis maakt gebruik van 'cliëntprofielen'. Binnen EC KJG Coevorden/ Emmen bieden we hulp aan de persona Samira. Ben je nieuwsgierig naar de persona's van Cosis, klik dan hier!

Wil je meer weten over Cosis?
Breng een bezoek aan onze prachtige website en lees over onze organisatie.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.