Begeleider D - Prince Coevorden (2019-1040)

Cosis zoekt wegens vervanging van ziekte, voor de duur van 6 maanden, een persoonlijk begeleider. Als persoonlijk begeleider draag je bij aan een veilige en vertrouwde thuisbasis voor onze cliënten. Je vindt het écht leuk om met mensen om te gaan en bent in staat om een goed contact met ze op te bouwen, ook wanneer ze niet direct op je komst zitten te wachten. Je durft beslissingen en initiatief te nemen en draait je hand niet om voor de administratieve verantwoordelijkheden die bij jouw functie horen.

Jeroen is een volwassene en sociaal angstig en heeft last van psychoses. In een psychose heeft Jeroen een delict gepleegd. Hierdoor is hij opgenomen geweest in een forensische psychiatrische instelling en heeft hij diverse behandelingen gekregen. Jeroen verblijft nu in een beschermd wonen locatie waar hij aan zijn herstel werkt. In kleine stapjes is hij bezig om meer grip op zijn leven te krijgen. Hij wil weer zelfstandig wonen en werken en een zo gewoon mogelijk leven hebben. Regelmatig heeft Jeroen een terugval, dan krijgt hij meer ondersteuning. Als het weer beter gaat wordt dit weer afgebouwd en pakt Jeroen het werken aan zijn zelfstandigheid weer volop op. Het is onduidelijk of Jeroen op de lange termijn helemaal zelfstandig zal kunnen gaan wonen, maar voor Jeroen is iedere stap vooruit belangrijk.

Wie ben jij?
Als persoonlijk begeleider draag je bij aan een veilige en vertrouwde thuisbasis voor onze cliënten. Door samen te werken met de cliënt stel je gezamenlijk een begeleidingsplan op en ga je er samen mee aan het werk om de doelen te bereiken. Met de methodiek Rehabilitatie werk je vanuit de wensen van de cliënt.

Je hebt een duidelijke visie op het begeleidingsplan van de cliënt en weet door je praktische inzet je collega’s, de cliënt en verwanten te motiveren bij de uitvoering ervan. Je bent met je specifieke deskundigheid op het gebied van psychiatrische stoornissen (bijvoorbeeld autisme, psychoses, verslaving of multiproblematiek) de vraagbaak voor collega’s en weet ze hierin te coachen. Je bent een echte verbinder en legt gemakkelijk contact met zowel de cliënt, familieleden, collega’s en specialisten – zowel binnen als buiten de organisatie. Je geeft alle betrokkenen het gevoel dat ze je kunnen vertrouwen en maakt dat ook waar. Je staat open voor verbetervoorstellen en onderneemt snel actie.

Hoe ziet jouw dag eruit?
Je start je dienst met een overdracht met je collega’s. Daarna heb je een gesprek met één van je cliënten, Sonja, en haar ouders. Ze woont nog maar kort op de locatie, dus jullie bespreken hoe het nu gaat en waar Sonja tegenaan loopt. Daarna sluit je aan bij het overleg waarin je samen met je collega’s de weekactiviteiten van de cliënten doorneemt.

Na de lunch verstrek je de medicatie aan de cliënten en ga je samen met ze aan de slag met hun doelen. Je maakt met een cliënt, Koen, het weekmenu en gaat vervolgens samen met hem boodschappen doen. Tijdens de wandeling naar de supermarkt probeer je te achterhalen wat de oorzaak was van zijn agressieve gedrag eerder die dag.

Voordat je naar huis gaat, heb je al het belangrijke gerapporteerd zodat je collega’s ook weer op de hoogte zijn. Tot slot handel je de laatste zaken af voor de dagbestedingsactiviteit in het tuinproject. De werkzaamheden bestaan uit geplande begeleidingsafspraken en ongeplande begeleidingsafspraken.

Wat vragen we van je?
Je hebt:
• een afgeronde opleiding op minimaal  HBO niveau;
• minimaal 1 jaar relevante werkervaring;
• een rijbewijs/auto;
• een ondernemende, verantwoordelijke en kritische houding;
• een open houding en kunt onbevooroordeeld luisteren;
• kennis van psychiatrische ziektebeelden;
• goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden;
• relevante werkervaring binnen de GGZ doelgroep;
• een ‘geen zorgen voor, maar zorgen dat’-aanpak.

Je kunt:
• zoeken naar de beste bestaande of nieuwe oplossingen;
• werken in een dynamisch team;
• open en heldere taal naar cliënten en hun familie spreken;
• contacten met externe organisaties onderhouden;
• collega’s, cliënten, verwanten en gasten een welkom gevoel te geven;
• plezier halen uit ‘net dat stapje extra zetten’ voor je cliënten en collega’s;
• meedenken over innovaties binnen de zorg;
• uiteraard ook een Verklaring Omtrent het Gedrag overleggen.

Je bent:
• enthousiast om te werken met het netwerk van de cliënt en deze waar nodig uit te breiden;
• flexibel, want je hebt onregelmatige diensten en het kan ook weleens voorkomen dat je gevraagd wordt een collega te vervangen;
• steeds nieuwsgierig naar de vraag achter de vraag; • iemand die blijft investeren in zijn eigen ontwikkeling.

Je wilt:
• minimaal één keer per dag een compliment geven aan bijvoorbeeld een cliënt of collega.

Aantal uren per week
Het betreft een functie voor 32 uur per week.

Wat bieden wij?
•Cliënten, bewoners en collega’s die blij zijn om jou te zien.
• Een locatie of afdeling waarop je trots kunt zijn.
• Een team waarin teamprestatie en plezier in het werk vanzelfsprekend zijn.
• Collega's die net als jij alles uit de dag halen.
• Een tevreden glimlach aan het einde van de dag.
• Dezelfde salarisschaal als je collega’s Begeleider D: minimaal € 2.222,-- en maximaal € 3.135,-- volgens FWG schaal 45 van de CAO GGZ (op basis van een fulltime dienstverband).
• En als je jezelf onmisbaar hebt gemaakt, krijg je na twee jaar een vaste aanstelling.

Leuke extra’s zoals:
• een eindejaarsuitkering conform CAO GGZ;
• een actieve personeelsvereniging met een afwisselend programma;
• een sportieve impuls door middel van sporten met korting of een voordelig fietsplan.

Interesse en sollicitatie
Enthousiast geworden? Solliciteer direct! Wil jij ook werken voor één van de grootste werkgevers van het noorden? Waarbij je werkt in een klimaat waarin verantwoordelijkheid en eigenaarschap voorop staat. En waar je volop kansen krijgt om je te ontwikkelen? Stuur dan een motivatiebrief en cv en wie weet word jij onze nieuwe collega! We ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk op 22 mei 2019. Sollicitaties die we later ontvangen, kunnen we niet in behandeling nemen. De sollicitatiegesprekken zullen op 27 mei gevoerd worden.

Je kunt solliciteren door hier te klikken. Vul het formulier in en maak je account aan. Als je eerst meer wilt weten of vragen hebt over de vacature, bel dan met Tamara Bazuin (Locatiehoofd) op telefoonnummer 06-20747701.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld.

Waar staan we voor?
Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen en houden op het leven. Je komt ons tegen in Groningen en Drenthe. Midden in de samenleving, voor korte of langere tijd en dicht bij de mensen die we helpen. ‘De bedoeling’ van onze organisatie is richtinggevend voor hoe wij ons dagelijkse werk doen. Daarbij staat de samenwerking tussen cliënten, het persoonlijk netwerk en de professional centraal. Onze vakbekwame, professionele en bevlogen medewerkers schakelen onze dienstverlening ‘op en af’ waar mogelijk of noodzakelijk. Samen maken we kleine stappen om de opgestelde doelen te behalen.

Over de  locatie In het centrum van Coevorden staat beschermde woonvorm De Prince. De locatie biedt ruimte aan 12 cliënten, die allemaal beschikken over een eigen appartement van ruim 40 m2. De Prince biedt begeleid wonen aan mensen met een psychische beperking. De locatie De Prince lig midden in het centrum van Coevorden. De winkels, de bioscoop en het station zijn op loopafstand van de locatie. Naast de woonlocatie hebben we in de nabije omgeving nog 7 woningen die deel uitmaken van de locatie.

De cliënten die hier wonen hebben behoefte aan een beschermde woonvorm en vragen ondersteuning bij het zelfstandig functioneren, het wonen en de vrijetijdsbesteding. Cliënten kunnen terugvallen op 24 - uursbegeleiding, maar vragen geen continue nabijheid van begeleiding. Naast een werkruimte voor de begeleiding is er ook een gezamenlijke huiskamer.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.