Begeleider D - Ouder- en Kind Huis Hoogeveen (2019-1153)

"Cosis zoekt een Begeleider D (28 uur, locatie Ouder- en Kind Huis - Hoogeveen). Ben jij iemand die rust uitstraalt en weet te bewaren? Werk je graag met kinderen, maar ook met volwassenen? Laat jij onze bijzondere cliënten hier gewoon zijn? Dan is Cosis op zoek naar jou!"

Wie ben jij?
Als persoonlijk begeleider draag je bij aan een veilige en vertrouwde thuisbasis voor onze cliënten. Je vindt het écht leuk om met mensen om te gaan en bent in staat om een goed contact met ze op te bouwen, ook wanneer ze niet direct op je komst zitten te wachten. Je durft beslissingen en initiatief te nemen en draait je hand niet om voor de administratieve verantwoordelijkheden die bij jouw functie horen.

Je hebt een duidelijke visie op het zorgplan van de cliënt en weet door je praktische inzet je collega’s, de cliënt en verwanten te motiveren bij de uitvoering ervan. Je bent met je specifieke deskundigheid op het gebied van psychiatrische stoornissen (bijvoorbeeld autisme, verslaving of multiproblematiek) de vraagbaak voor collega’s en weet ze hierin te coachen. Je bent een echte verbinder en legt gemakkelijk contact met zowel de cliënt, familieleden, collega’s en specialisten – zowel binnen als buiten de organisatie. Je geeft alle betrokkenen het gevoel dat ze je kunnen vertrouwen en maakt dat ook waar. Je staat open voor verbetervoorstellen en onderneemt snel actie.

Hoe ziet jouw dag eruit?
Je dag start met een overdracht van de slaapdienst. ’s Morgens begeleid en ondersteun je alle ouders in de ochtendrituelen met hun kinderen, sommige kinderen gaan naar school en soms loop je mee naar school.

De dagopening doen we met alle moeders en de kinderen die er nog zijn, we bespreken wat de plannen zijn voor die dag en wie er aan welke doelen en taken werkt. Soms wordt er schoongemaakt en worden er boodschappen gedaan of met iemand mee naar behandeling of het consultatiebureau.

Na de lunch is er een rustmoment waarin je als begeleider je rapportage maakt of een gesprek hebt met iemand. De kinderen komen terug van school en samen met de moeders drink je iets en vraag je hoe de dag van de kinderen is geweest. Na de overdracht ga je naar huis.

Wat vragen we van je?

Je hebt:

 • een afgeronde opleiding op hbo niveau;
 • kennis van ontwikkelingspsychologie;
 • kennis van de Jeugdwet en het gemeentelijk domein;
 • een SKJ registratie;
 • een ondernemende, verantwoordelijke en kritische houding;
 • een open houding en kunt onbevooroordeeld luisteren;
 • een ‘geen zorgen voor, maar zorgen dat’-aanpak.

Je kunt:

 • omgaan met opvoedsituaties waarin zorgen zijn;
 • zoeken naar de beste bestaande of nieuwe oplossingen;
 • open en heldere taal naar cliënten en hun familie spreken;
 • collega’s, cliënten, verwanten en gasten een welkom gevoel geven;
 • plezier halen uit ‘net dat stapje extra zetten’ voor je cliënten en collega’s;
 • uiteraard ook een Verklaring Omtrent het Gedrag overleggen.

Je bent:

 • enthousiast om te werken met het netwerk van de cliënt en deze waar nodig uit te breiden;
 • flexibel, want je hebt onregelmatige diensten en het kan ook weleens voorkomen dat je gevraagd wordt een collega te vervangen;
 • steeds nieuwsgierig naar de vraag achter de vraag;
 • iemand die blijft investeren in zijn eigen ontwikkeling.

Aantal uren per week
Het betreft een functie voor 28 uur per week.

Wat bieden wij?

 • Een locatie of afdeling waarop je trots kunt zijn.
 • Een team waarin teamprestatie en plezier in het werk vanzelfsprekend zijn.
 • Collega's die net als jij alles uit de dag halen.
 • Een tevreden glimlach aan het einde van de dag.
 • Dezelfde salarisschaal als je collega’s Begeleider D: minimaal € 2.016,- en maximaal € 3.084,- volgens FWG 45 van de CAO Gehandicaptenzorg (op basis van een fulltime dienstverband).

Leuke extra’s zoals:
Cosis biedt jou een uitdagende en veelzijdige functie, met veel ontwikkelingsmogelijkheden via e-learning en cursussen. Voor meer informatie klik hier. Mocht je naast je werktijd nog zin hebben in een leuke activiteit zoals een stedentrip, of een musical? Cosis heeft een actieve personeelsvereniging, met een veelzijdig aanbod van activiteiten.

Interesse en sollicitatie
Wil jij ook werken voor één van de grootste werkgevers van het noorden? Waarbij je werkt in een klimaat waarin verantwoordelijkheid en eigenaarschap voorop staat? En waar je volop kansen krijgt om je te ontwikkelen? Stuur dan een motivatiebrief en cv en wie weet word jij onze nieuwe collega! We ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk op 2 oktober 2019. Sollicitaties die we later ontvangen, kunnen we niet in behandeling nemen.

Je kunt solliciteren door hier klikken. Vul het formulier in en maak je account aan.Via dit account kun je ook de voortgang van je sollicitatie volgen. Als je eerst meer wilt weten of vragen hebt over de vacature, bel dan met Marleen Pellinkhof (Begeleider D) op 06-82456587 (dinsdag, donderdag en vrijdag)

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld.

Waar staan we voor?
Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen en houden op het leven. Je komt ons tegen in Groningen en Drenthe. Midden in de samenleving, voor korte of langere tijd en dicht bij de mensen die we helpen. ‘De bedoeling’ van onze organisatie is richtinggevend voor hoe wij ons dagelijkse werk doen. Daarbij staat de samenwerking tussen cliënten, het persoonlijk netwerk en de professional centraal. Onze vakbekwame, professionele en bevlogen medewerkers schakelen onze dienstverlening ‘op en af’ waar mogelijk of noodzakelijk. Samen maken we kleine stappen om de opgestelde doelen te behalen.

Over Ouder- en Kind Huis
Het ouder- en kind Huis is een 24-uurs voorziening waarbij de ouder met kind op de voorziening woont. Vanuit Cosis krijgen ze hulp en ondersteuning, gericht op hun eigen leven en/of het leven van de kinderen. Dit omdat ze het (tijdelijk) niet alleen kunnen. Vaak hebben de ouders een verstandelijke op psychische beperking en krijgen ze in het ouder en kind huis 24 uur begeleiding.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.