Begeleider C - Locatie 'Verlengde Asserstraat'

Cosis zoekt een Begeleider C 28 uur – locatie Verlengde Asserstraat te Gieten. Ben jij een Begeleider C met SKJ registratie die snel contact maakt met jongeren en goed kan omgaan met psychische problematieken? Wil jij jongeren in de leeftijd van 12 tot 22 jaar een veilige leefomgeving bieden en kun jij je begeleidingsstijl aanpassen aan de verschillende leeftijden? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functie inhoud
Wie ben jij?
Als persoonlijk begeleider ben jij de stabiele factor die onze jongeren een vertrouwde en veilige basis biedt. Je vindt het leuk om samen met jongeren creatief bezig te zijn met dagelijkse taken en bezigheden. Je maakt een gewone dag leuk. Je hebt humor, je durft beslissingen te nemen en vindt het niet erg om af en toe ook eens achter een bureau de administratie weg te werken. 

Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering en het up-to-date houden van het zorgplan, waarbij je belangrijkste doel is ervoor te zorgen dat je cliënt grip op zijn leven krijgt en houdt. Je kunt goed netwerken en bouwt makkelijk een band op. Daarmee weet je cliënt, familie, teamcollega’s en in- en externe specialisten te verbinden rondom de beste zorg voor de jongere. Samen zoeken jullie naar creatieve mogelijkheden voor kleine stapjes vooruit. Je geeft alle betrokkenen het gevoel dat ze je kunnen vertrouwen en maakt dat ook waar. Je staat open voor verbetervoorstellen en onderneemt snel actie.

Hoe ziet jouw dag eruit?
Je start je dienst met een overdracht met je collega’s. Daarna heb je een gesprek met een van de jongeren, Sonja, en haar ouders. Ze woont nog maar kort op de locatie, dus jullie bespreken hoe het nu gaat en waar Sonja tegenaan loopt. Daarna sluit je aan bij het overleg waarin je samen met je collega’s de weekactiviteiten van de jongeren doorneemt.

Je gaat samen met de jongeren aan de slag met hun doelen. Je maakt met jongere Koen, het weekmenu en gaat vervolgens samen met hem boodschappen doen. Tijdens de wandeling naar de supermarkt probeer je te achterhalen wat de oorzaak was van zijn geagiteerde gedrag eerder die dag.

Voordat je naar huis gaat, heb je al het belangrijke gerapporteerd zodat je collega’s ook weer op de hoogte zijn. Tot slot handel je de laatste zaken af voor de groepsactiviteit van morgen die jij georganiseerd hebt.

Functie-eisen
Wat vragen we van je?
Je hebt:

 • een afgeronde opleiding op minimaal MBO-4 niveau;
 • minimaal 4 jaar relevante werkervaring;
 • een SKJ-registratie
 • een ondernemende, verantwoordelijke en kritische houding;
 • een open houding en kunt onbevooroordeeld luisteren;
 • een ‘geen zorgen voor, maar zorgen dat’-aanpak.

Je kunt:

 • zoeken naar de beste bestaande of nieuwe oplossingen;
 • open en heldere taal naar cliënten en hun familie spreken;
 • jongeren, collega’s, verwanten en gasten een welkom gevoel te geven;
 • plezier halen uit ‘net dat stapje extra zetten’ voor de jongeren en collega’s;
 • uiteraard ook een Verklaring Omtrent het Gedrag overleggen.

Je bent:

 • enthousiast om te werken met het netwerk van de cliënt en deze waar nodig uit te breiden;
 • flexibel, want je hebt onregelmatige diensten en het kan ook weleens voorkomen dat je gevraagd wordt een collega te vervangen;
 • SKJ geregistreerd of jij komt voor een SKJ-registratie in aanmerking;
 • steeds nieuwsgierig naar de vraag achter de vraag;
 • iemand die blijft investeren in zijn eigen ontwikkeling.

Aantal uren per week
Het betreft een functie voor 28 uur per week.

Wat bieden wij?

 • Een locatie of afdeling waarop je trots kunt zijn.
 • Een team waarin teamprestatie en plezier in het werk vanzelfsprekend zijn.
 • Collega's die net als jij alles uit de dag halen.
 • Een tevreden glimlach aan het einde van de dag.
 • Dezelfde salarisschaal als je collega’s Begeleider C: minimaal € 1.843,- en maximaal € 2.863,- volgens FWG 40 van de CAO GGZ (op basis van een fulltime dienstverband).

Leuke extra’s:
Wij bieden goede arbeidsvoorwaarden (voor meer informatie klik hier). Mocht je naast je werktijd nog zin hebben in een leuke activiteit zoals een stedentrip of een musical? Cosis heeft een actieve personeelsvereniging met een veelzijdig aanbod van activiteiten.

Interesse en sollicitatie
Enthousiast geworden? Solliciteer direct!
Wil jij ook werken voor één van de grootste werkgevers van het noorden? Waarbij je werkt in een klimaat waarin verantwoordelijkheid en eigenaarschap voorop staat en waar je volop kansen krijgt om je te ontwikkelen? Stuur een motivatiebrief en cv en wie weet word jij onze nieuwe collega! We ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk op 6 oktober 2019. Sollicitaties die we later ontvangen, kunnen we niet in behandeling nemen.

Je kunt solliciteren via de button ‘solliciteren’ op deze pagina. Vul het formulier in en maak je account aan. Als je eerst meer wilt weten of vragen hebt over de vacature, bel dan met Karin van Leeuwen, begeleider D op telefoonnummer 0592-265626

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld.

Waar staan we voor?
Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen en houden op het leven. Je komt ons tegen in Groningen en Drenthe. Midden in de samenleving, voor korte of langere tijd en dicht bij de mensen die we helpen. ‘De bedoeling’ van onze organisatie is richtinggevend voor hoe wij ons dagelijkse werk doen. Daarbij staat de samenwerking tussen cliënten, het persoonlijk netwerk en de professional centraal. Onze vakbekwame, professionele en bevlogen medewerkers schakelen onze dienstverlening ‘op en af’ waar mogelijk of noodzakelijk. Samen maken we kleine stappen om de opgestelde doelen te behalen.

Cosis maakt gebruik van 'cliëntprofielen'. Binnen locatie Verlengde Asserstraat bieden we hulp aan de persona Clemens. Ben je nieuwsgierig naar de persona's van Cosis, klik dan hier!

Over locatie Verlengde Asserstraat
De locatie Verlengde Asserstraat is zowel een woonvoorziening voor jongeren met een verstandelijke beperking als een beschermde woonvorm voor jongeren met psychische problemen. De aard van de psychische problematiek kan divers zijn. De leeftijd varieert van 12 tot 22 jaar.

Beschermende woonvorm
De overstap van de thuissituatie of een behandelomgeving naar zelfstandig wonen is een grote stap. Veel jongeren kiezen als tussenstap graag voor een beschermende woonvorm. Jongeren wonen in een groep, in een gewoon huis, met ruimtes waar iedereen gebruik van maakt, zoals een woonkamer, keuken, badkamer. Daarnaast heb je een zit-/slaapkamer voor jezelf.

Woonvoorziening voor jongeren met een verstandelijke beperking
Deze voorziening heeft plek voor 18 jongeren. De jongeren gaan door de week naar school, dagbesteding, stage of werk. We maken daarbij gebruik van scholen en dagbestedingsmogelijkheden uit de gehele omgeving. 's Avonds en het weekend hebben we een duidelijk en voorspelbaar dagprogramma. Onze activiteiten vinden zowel binnen als buiten plaats.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren