Begeleider C Intramuraal - locatie Troelstralaan in Assen

"Koen is een volwassen man en heeft een verstandelijke beperking. Hij woont in een woonvoorziening waar hij zijn eigen appartement heeft.  Er is een gezamenlijke ruimte waar je met andere bewoners samen koffie kan drinken of kan eten, maar daar maakt Koen geen gebruik van. Koen maakt een onzekere en kwetsbare indruk.  Hij vindt het fijn dat er altijd begeleiding aanwezig is. Als hij een vraag heeft of ergens mee zit kan hij dit met de begeleiding bespreken. Voor Koen is duidelijkheid belangrijk, zodat hij weet wat wel en wat niet kan. Koen kan gaan en staan waar hij wil en met de juiste ondersteuning kan Koen een heel gewoon leven leiden, ook als hij ouder wordt en daarbij  misschien veel lichamelijke klachten heeft of geestelijk de dingen niet meer zo goed begrijpt."

Cosis zoekt een Begeleider C voor  24 uur per week (locatie Troelstralaan - Assen) voor een jaar met kans op een vast dienstverband. Ben jij nieuwsgierig, denk jij in mogelijkheden, geef je graag een ander een compliment, ben je flexibel en stressbestendig? Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet!

Plaats: Assen

Wie ben jij?
Als persoonlijk begeleider ben jij de stabiele factor die onze cliënten een vertrouwde en veilige basis biedt. Je vindt het leuk om samen met cliënten creatief bezig te zijn met dagelijkse taken en bezigheden. Je maakt een gewone dag leuk. Je hebt humor, je durft beslissingen te nemen en vindt het niet erg om af en toe ook eens achter een bureau de administratie weg te werken. Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering en het up-to-date houden van het zorgplan, waarbij je belangrijkste doel is ervoor te zorgen dat je cliënt grip op zijn leven krijgt en houdt. Je kunt goed netwerken en bouwt makkelijk een band op. Daarmee weet je cliënt, familie, teamcollega’s en in- en externe specialisten te verbinden rondom de beste zorg voor de cliënt. Samen zoeken jullie naar creatieve mogelijkheden voor kleine stapjes vooruit. Je geeft alle betrokkenen het gevoel dat ze je kunnen vertrouwen en maakt dat ook waar. Je staat open voor verbetervoorstellen en onderneemt snel actie.

Functie inhoud
De cliënt
Ik als cliënt wil dat je mij met aandacht tegemoet treedt, mijn signalen leert lezen, betekenis geeft aan mijn gedrag en dat je mij serieus neemt. Ik wil namelijk goed in mijn vel zitten en heb jou nodig om grip te houden op mijn leven. Jij mag mijn zorg- en ondersteuningsplan schrijven, samen met mij, mijn ouders/verwanten en natuurlijk je collega’s. Ik heb het nodig dat jij je collega’s vertelt wanneer zij zich niet houden aan de afspraken die wij met elkaar gemaakt hebben want anders is het voor mij onduidelijk en kan ik boos worden. Zoals je hebt kunnen lezen, wil ik heel veel. Jij begrijpt en weet uit ervaring dat dit niet allemaal kan en daarom wil ik dat je samen met mij en mijn netwerk kijkt naar de mogelijkheden die er wél zijn.

De collega’s
Wij als collega’s willen dat jij positief bent ingesteld én blijft. Wanneer het nodig is binnen het team kan jij de kar trekken door je natuurlijke overwicht en je helicopterview. Jij kunt effectief en proactieve besluiten nemen. We stellen het op prijs dat je kritische vragen durft te stellen over ons professionele handelen en ons hierin constructief feedback geeft. Kortom: wij zoeken een bevlogen collega die enthousiast, leergierig en creatief is, humor heeft, een groot verantwoordelijks gevoel heeft en stevig in zijn/haar schoenen staat.

De kandidaat
Jij wilt je kennis delen binnen onze locatie. Jij wilt daarnaast je ervaring met betrekking tot de doelgroep (verstandelijke beperking en bijkomende problematiek) inzetten en je goede communicatieve- en sociale vaardigheden laten zien. Met andere woorden, jij wordt uitgedaagd door deze vacature tekst en weet dit over te brengen door middel van een pakkende sollicitatiebrief.

Wat vragen we van je?
Je hebt:
• een afgeronde opleiding op minimaal MBO niveau 4;
• minimaal enkele jaren relevante werkervaring;
• een rijbewijs/auto;
• een ondernemende, verantwoordelijke en kritische houding;
• een open houding en kunt onbevooroordeeld luisteren;
• een ‘geen zorgen voor, maar zorgen dat’-aanpak.

Je kunt:
• zoeken naar de beste bestaande of nieuwe oplossingen;
• open en heldere taal naar cliënten en hun familie spreken;
• collega’s, cliënten, verwanten en gasten een welkom gevoel geven;
• plezier halen uit ‘net dat stapje extra zetten’ voor je cliënten en collega’s;
• uiteraard ook een Verklaring Omtrent het Gedrag overleggen.

Je bent:
• enthousiast om te werken met het netwerk van de cliënt en deze waar nodig uit te breiden;
• flexibel, want je hebt onregelmatige diensten en het kan ook weleens voorkomen dat je gevraagd wordt een collega te vervangen;
• steeds nieuwsgierig naar de vraag achter de vraag;
• iemand die blijft investeren in zijn eigen ontwikkeling.

Aantal uren per week
Het betreft een functie voor 24 uur per week voor de duur van een jaar met kans op een vast dienstverband (uitbreiding naar 28 uur per week is bespreekbaar).

Wat bieden wij?
• Cliënten, bewoners en collega’s die blij zijn om jou te zien.
• Een locatie of afdeling waarop je trots kunt zijn.
• Een team waarin teamprestatie en plezier in het werk vanzelfsprekend zijn.
• Collega's die net als jij alles uit de dag halen.
• Een tevreden glimlach aan het einde van de dag.
• Dezelfde salarisschaal als je collega’s Begeleider C: minimaal € 1.898,- en maximaal € 2.807,- volgens FWG 40 van de CAO Gehandicaptenzorg (op basis van een fulltime dienstverband).
• En als je jezelf onmisbaar hebt gemaakt, krijg je na twee jaar een vaste aanstelling.

Leuke extra’s zoals:
• een actieve personeelsvereniging met een afwisselend programma;
• een sportieve impuls door middel van sporten met korting of een voordelig fietsplan.

Enthousiast geworden? Solliciteer direct!
Wil jij ook werken voor één van de grootste werkgevers van het noorden? Waarbij je werkt in een klimaat waarin verantwoordelijkheid en eigenaarschap voorop staat? En waar je volop kansen krijgt om je te ontwikkelen? Stuur dan een motivatiebrief en cv en wie weet word jij onze nieuwe collega! We ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk op 16 mei 2019. Sollicitaties die we later ontvangen, kunnen we niet in behandeling nemen.

Je kunt solliciteren via deze link. Vul het formulier in en maak je account aan. Via dit account kun je ook de voortgang van je sollicitatie volgen. Als je eerst meer wilt weten of vragen hebt over de vacature, bel dan met Mereth de Jong (Begeleider D) op: 06-12022773.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld.

Waar staan we voor?
Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen en houden op het leven. Je komt ons tegen in Groningen en Drenthe. Midden in de samenleving, voor korte of langere tijd en dicht bij de mensen die we helpen. ‘De bedoeling’ van onze organisatie is richtinggevend voor hoe wij ons dagelijkse werk doen. Daarbij staat de samenwerking tussen cliënten, het persoonlijk netwerk en de professional centraal. Onze vakbekwame, professionele en bevlogen medewerkers schakelen onze dienstverlening ‘op en af’ waar mogelijk of noodzakelijk. Samen maken we kleine stappen om de opgestelde doelen te behalen.

Over de  locatie
De Troelstralaan is een nieuwbouw appartementencomplex dat woonruimte biedt aan 27 bewoners. Er is 24 uur begeleiding aanwezig. Het complex heeft appartementen op de begane grond en op de 1e en 2e verdieping. De appartementen zijn ongeveer 35 m2 en hebben een woonkamer met open keuken, een aparte slaapkamer, een badkamer met toilet en een berging. Op alle verdiepingen is een gezamenlijke woonkamer gesitueerd. Hier kunnen bewoners met elkaar eten en andere activiteiten doen. Bewoners kunnen er ook voor kiezen om in hun appartement te eten. Er is een centrale keuken waar een kok op doordeweekse dagen kookt voor de bewoners. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.