Begeleider C - Holtstee Emmen

Voor Cosis, locatie Holtstee in Emmen zijn we, voor onbepaalde tijd, op zoek naar een begeleider C voor 28 uur in de week. Kun jij schakelen tussen cliënten met verschillende hulpvragen? Ben jij die nuchtere begeleider die ons team wil aanvullen? Dan zijn we op zoek naar jou!

De Holtstee is een 24 uurs woonvoorziening met aanwezig een slaapwacht. De woonvoorziening staat in de wijk Angelslo te Emmen. De locatie ligt rustig nabij een winkelcentrum. In de Holtstee wonen 18 bewoners waarvan de leeftijden liggen tussen de 24 en 65 jaar. Ze wonen groepsgericht (drie woongroepen), maar een ieder heeft ook zijn eigen zit-/slaapkamer en eigen sanitair. De woonvoorziening heeft 18 kamers die zijn verdeeld in drie groepen. De locatie is niet rolstoelvriendelijk en ook is er geen lift aanwezig. Er zijn 6 beneden kamers en 12 bovenkamers. Er is rondom de woning een ruime tuin. Bovenkamers hebben geen balkon of eigen buitenruimte. Wonen is inpandig. Op iedere groep wordt door de week gekookt en in het weekend gezamenlijk op steunpunt.

Activiteiten worden samen met bewoners in cliëntenraad besproken en op agenda gezet. Het begeleidingsteam richt zich op ondersteuning in zelfredzaamheid en creëert overzicht voor de cliënten in hun dagelijks leven. Begeleiders werken met de methodiek oplossingsgericht. Samen kijken naar de mogelijkheden. De 24-uurs zorg krijgt gestalte door in de nabijheid van de cliënten te zijn. De Holtstee heeft een inpandig steunpunt waar enkele bewoners van de Holtstee gebruik van maken.

Wie ben jij?
Als persoonlijk begeleider ben jij de stabiele factor die onze cliënten een vertrouwde en veilige basis biedt. Je vindt het leuk om samen met cliënten creatief bezig te zijn met dagelijkse taken en bezigheden. Je maakt een gewone dag leuk. Je hebt humor, je durft beslissingen te nemen en vindt het niet erg om af en toe ook eens achter een bureau de administratie weg te werken. Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering en het up-to-date houden van het zorgplan, waarbij je belangrijkste doel is ervoor te zorgen dat je cliënt grip op zijn leven krijgt en houdt. Je kunt goed netwerken en bouwt makkelijk een band op. Daarmee weet je cliënt, familie, teamcollega’s en in- en externe specialisten te verbinden rondom de beste zorg voor de cliënt. Samen zoeken jullie naar creatieve mogelijkheden voor kleine stapjes vooruit. Je geeft alle betrokkenen het gevoel dat ze je kunnen vertrouwen en maakt dat ook waar. Je staat open voor verbetervoorstellen en onderneemt snel actie.

Wat vragen we van je?
Je hebt:
• een afgeronde opleiding op minimaal niveau 4;
• relevante werkervaring;
• een ondernemende, verantwoordelijke en nuchtere houding;
• een open houding en kunt onbevooroordeeld luisteren;
• een ‘geen zorgen voor, maar zorgen dat’-aanpak.

Je kunt:
• zoeken naar de beste bestaande of nieuwe oplossingen;
• open en heldere taal naar cliënten en hun familie spreken;
• collega’s, cliënten, verwanten en gasten een welkom gevoel te geven;
• plezier halen uit ‘net dat stapje extra zetten’ voor je cliënten en collega’s;
• uiteraard ook een Verklaring Omtrent het Gedrag overleggen.

Je bent:
• enthousiast om te werken met het netwerk van de cliënt en deze waar nodig uit te breiden;
• flexibel, want je hebt onregelmatige- en slaapdiensten en het kan ook weleens voorkomen dat je gevraagd wordt een collega te vervangen;
• steeds nieuwsgierig naar de vraag achter de vraag;
• iemand die blijft investeren in zijn eigen ontwikkeling.

Je wilt:
• minimaal één keer per dag een compliment geven aan bijvoorbeeld een cliënt of collega.

Aantal uren per week
Het betreft een functie voor 28 uren per week.

Wat bieden wij?
• Een contract voor onbepaalde tijd;
• Cliënten, bewoners en collega’s die blij zijn om jou te zien;
• Een uiteenlopende groep bewoners;
• Veel afwisseling en uitdaging, geen dag is hetzelfde;
• Een team dat volop in ontwikkeling is;
• Dezelfde salarisschaal als je collega’s Begeleider C: minimaal € 1.898,- en maximaal € 2.807,- volgens FWG 40 van de CAO Gehandicaptenzorg (op basis van een fulltime dienstverband).

Interesse en sollicitatie
Enthousiast geworden? Solliciteer direct! Wil jij ook werken voor één van de grootste werkgevers van het noorden? Waarbij je werkt in een klimaat waarin verantwoordelijkheid en eigenaarschap voorop staat? En waar je volop kansen krijgt om je te ontwikkelen? Stuur dan een motivatiebrief en cv en wie weet word jij onze nieuwe collega! We ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk op 22 mei aanstaande. Sollicitaties die we later ontvangen, kunnen we niet in behandeling nemen.

Je kunt solliciteren door hier te klikken. Vul het formulier in en maak je account aan. Via dit account kun je ook de voortgang van je sollicitatie volgen. Als je eerst meer wilt weten of vragen hebt over de vacature, bel dan met Femke Miedema (Locatiehoofd)  op telefoonnummer 06-27081305.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld. 

Waar staan we voor?
Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen en houden op het leven. Je komt ons tegen in Groningen en Drenthe. Midden in de samenleving, voor korte of langere tijd en dicht bij de mensen die we helpen. ‘De bedoeling’ van onze organisatie is richtinggevend voor hoe wij ons dagelijkse werk doen. Daarbij staat de samenwerking tussen cliënten, het persoonlijk netwerk en de professional centraal. Onze vakbekwame, professionele en bevlogen medewerkers schakelen onze dienstverlening ‘op en af’ waar mogelijk of noodzakelijk. Samen maken we kleine stappen om de opgestelde doelen te behalen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.