Begeleider C - EC KJG Hoogeveen

“Cosis zoekt een begeleider C voor EC KJG Hoogeveen. Zoek je een leuke, dynamische en uitdagende baan, waarin je een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van kinderen/ jeugdigen en het gezin? Wie weet kunnen wij iets voor elkaar betekenen!”

Wie benjij?
Als persoonlijk begeleider ben jij de stabiele factor die onze cliënten een vertrouwde en veilige basis biedt. Je vindt het leuk om samen met cliënten creatief bezig te zijn met dagelijkse taken en bezigheden. Je maakt een gewone dag leuk. Je hebt humor, je durft beslissingen te nemen en vindt het niet erg om af en toe ook eens achter een bureau de administratie weg te werken.

Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering en het up-to-date houden van het zorgplan, waarbij je belangrijkste doel is ervoor te zorgen dat je cliënt grip op zijn leven krijgt en houdt. Je kunt goed netwerken en bouwt makkelijk een band op. Daarmee weet je cliënt, familie, team en in- en externe specialisten te verbinden rondom de beste zorg voor de cliënt. Samen zoeken jullie naar creatieve mogelijkheden voor kleine stapjes vooruit. Je geeft alle betrokkenen het gevoel dat ze je kunnen vertrouwen en maakt dat ook waar. Je staat open voor verbetervoorstellen en onderneemt snel actie.

Hoe ziet jouw werkweek eruit?
Je werkweek gaat volgens een redelijk vast rooster. Je werkplek is gevarieerd en hangt af van waar je die dag bent ingeroosterd. De ene dag werk je als zorgondersteuner binnen het onderwijs, met aansluitend een BSO dienst. Je begeleidt een groep kinderen binnen de dagbehandeling of één van de kinderen in de thuissituatie. De andere dag begeleid je de leerlingen, afhankelijk van de leerdoelen die er voor die leerling zijn. In het weekend draai je binnen logeren een weekenddienst.
Als begeleider C ben je persoonlijk begeleider voor een aantal cliënten/kinderen. Je stelt een zorgplan op en onderhoudt het contact met ouders en personen en instanties die bij het kind en het gezin betrokken zijn.

Wat vragen we van je?
Je hebt:
• een afgeronde opleiding op minimaal mbo 4 niveau;
• ervaring met werken met kinderen en onregelmatig werken op verschillende ambulante producten zoals zorg en onderwijs, logeren en thuisondersteuning bij kinderen
• een rijbewijs /auto;
• een ondernemende, verantwoordelijke en kritische houding;
• een open houding en kunt onbevooroordeeld luisteren;
• een ‘geen zorgen voor, maar zorgen dat’-aanpak.

Je kunt:
• zoeken naar de beste bestaande of nieuwe oplossingen;
• open en heldere taal naar cliënten en hun familie spreken;
• collega’s, cliënten, verwanten en gasten een welkom gevoel te geven;
• plezier halen uit ‘net dat stapje extra zetten’ voor je cliënten en collega’s;
• uiteraard ook een Verklaring Omtrent het Gedrag overleggen.

Je bent:
• enthousiast om te werken met het netwerk van de cliënt en deze waar nodig uit te breiden;
• flexibel, want je hebt onregelmatige diensten en het kan ook weleens voorkomen dat je gevraagd wordt een collega te vervangen;
• steeds nieuwsgierig naar de vraag achter de vraag;
• iemand die blijft investeren in zijn eigen ontwikkeling.

Aantal uren per week
Het betreft een functie voor minimaal 28 uren per week verdeeld over 4 a 5 dagen.

Wat bieden wij?
• cliënten en collega’s die blij zijn om jou te zien;
• een locatie of afdeling waarop je trots kunt zijn;
• collega's die net als jij alles uit de dag halen;
• een tevreden glimlach aan het einde van de dag;
• wisselende diensten, dag en nacht (alleen nachtdiensten in de weekenden)
• dezelfde salarisschaal als je collega’s begeleider C: minimaal € 1.898,- en maximaal € 2.807,- volgens FWG 40 van de CAO Gehandicaptenzorg (op basis van een fulltime dienstverband);
• een tijdelijk contract met kans op verlenging.

Leuke extra’s zoals:
• een eindejaarsuitkering conform CAO Gehandicaptenzorg;
• een actieve personeelsvereniging met een afwisselend programma
• een sportieve impuls door middel van sporten met korting of een voordelig fietsplan.

Enthousiast geworden? Solliciteer direct!
Wil jij ook werken voor één van de grootste werkgevers van het noorden? Waarbij je werkt in een klimaat waarin verantwoordelijkheid en eigenaarschap voorop staat? En waar je volop kansen krijgt om je te ontwikkelen? Stuur dan een motivatiebrief en cv en wie weet word jij onze nieuwe collega! We ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk op 2 juni 2019. Sollicitaties die we later ontvangen, kunnen we niet in behandeling nemen. De gesprekken vinden plaats op 7 juni in de ochtend te Hoogeveen.

Je kunt solliciteren door hier te klikken. Vul het formulier in en maak je account aan. Via dit account kun je ook de voortgang van je sollicitatie volgen. Als je eerst meer wilt weten of vragen hebt over de vacature, bel dan met Linda Wijnands, Begeleider D, op telefoonnummer 06-10462455.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld.

Waar staan we voor?
Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen en houden op het leven. Je komt ons tegen in Groningen en Drenthe. Midden in de samenleving, voor korte of langere tijd en dicht bij de mensen die we helpen. ‘De bedoeling’ van onze organisatie is richtinggevend voor hoe wij ons dagelijkse werk doen. Daarbij staat de samenwerking tussen cliënten, het persoonlijk netwerk en de professional centraal. Onze vakbekwame, professionele en bevlogen medewerkers schakelen onze dienstverlening ‘op en af’ waar mogelijk of noodzakelijk. Samen maken we kleine stappen om de opgestelde doelen te behalen.

Over EC Hoogeveen
Kinderen vragen bijzondere aandacht. Dit geldt in het bijzonder voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand, al dan niet in combinatie met moeilijk verstaanbaar gedrag. Voor het expertisecentrum in Hoogeveen staat voorop dat we een omgeving creëren waarin het kind zich veilig en prettig voelt. Want alleen dan kunnen ouders de zorg voor hun kind met een gerust gevoel aan andere opvoeders overlaten. Ieder kind krijgt de behandeling en begeleiding die het nodig heeft. Begeleiding die zoveel mogelijk aansluit bij zijn of haar mogelijkheden. Het Expertisecentrum werkt vraaggericht en biedt maatwerk. We gaan uit van de kennis en kracht van het gezin en willen dit graag helpen uitbouwen. Hiervoor bieden we dagbehandeling en -besteding, Thuisondersteuning, verschillende vormen van Specialistische Buitenschoolse opvang, Logeeropvang, Vakantie opvang en Zorg in Onderwijs. Het is een dynamische werkplek, waar ontwikkelingen snel gaan. Hierbij zijn maatwerk en innovatie onze continue uitdaging. Qua contacten/netwerk en bedrijfsvoering een interessante werkplek.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.