Begeleider C - EC KJG Assen

Cosis zoekt voor het expertisecentrum KJG in Assen een ervaren Begeleider C voor 18 uur per week. Heb jij ervaring met de meervoudig gehandicapte doelgroep? En kan jij goed omgaan met moeilijk verstaanbaar gedrag? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wie ben jij?
Als persoonlijk begeleider ben jij de stabiele factor die onze cliënten een vertrouwde en veilige basis biedt. Je vindt het leuk om samen met cliënten creatief bezig te zijn met dagelijkse taken en bezigheden. Je maakt een gewone dag leuk. Je hebt humor, je durft beslissingen te nemen en vindt het niet erg om af en toe ook eens achter een bureau de administratie weg te werken.

Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering en het up-to-date houden van het zorgplan, waarbij je belangrijkste doel is ervoor te zorgen dat je cliënt grip op zijn leven krijgt en houdt. Je kunt goed netwerken en bouwt makkelijk een band op. Daarmee weet je cliënt, familie, teamcollega’s en in- en externe specialisten te verbinden rondom de beste zorg voor de cliënt. Samen zoeken jullie naar creatieve mogelijkheden voor kleine stapjes vooruit. Je geeft alle betrokkenen het gevoel dat ze je kunnen vertrouwen en maakt dat ook waar. Je staat open voor verbetervoorstellen en onderneemt snel actie.

Hoe ziet jouw dag eruit?
Je begint je dag met een kop koffie/thee en leest de overdracht in ONS. Samen met je collega spreek je de dag door. Alle kinderen zijn aanwezig en dat betekent dat je goed op elkaar ingespeeld moet zijn. Om 09.00 uur komen de kinderen binnen. Na een vrolijke begroeting krijgen zij de tijd om even te landen op de groep en lees je hun schriftjes of er thuis nog iets bijzonders was. Bram wordt eerder opgehaald, je past de verwijzers in zijn kastje alvast aan. Gedurende de dag ben jij degene die het initiatief heeft voor het maken van contact. De kinderen zijn hier zelf moeilijk/niet toe in staat. Jij bent hun externe prikkel en speelt in op de alertheid van het kind. Je hebt oren en ogen op steeltjes en observeert en signaleert tijdig probleem gedrag bij Lex. Je zorgt voor de veiligheid van Lex en de andere kinderen. Ondertussen valt het je op dat Lotte erg beteuterd kijkt en attendeert je collega hierop terwijl jij je verder met Lex bezig houdt. Geen dag is hetzelfde en je bent goed in schakelen tussen (onverwachte) situaties. Je hebt ervaring met de volledige overname van de ADL. Je staat stevig in je schoenen en weet raad met moeilijk verstaanbaar gedrag, maar kan ook verpleegtechnisch handelen.

Functie-eisen

Je hebt:
• een afgeronde opleiding op minimaal MBO niveau 4;
• minimaal 4 jaar relevante werkervaring;
• ervaring met het gebruikt van een sonde;
• een ondernemende, verantwoordelijke en kritische houding;
• een open houding en kunt onbevooroordeeld luisteren;
• een ‘geen zorgen voor, maar zorgen dat’-aanpak.

Je kunt:
• zoeken naar de beste bestaande of nieuwe oplossingen;
• open en heldere taal naar cliënten en hun familie spreken;
• plezier halen uit ‘net dat stapje extra zetten’ voor je cliënten en collega’s;
• uiteraard ook een Verklaring Omtrent het Gedrag overleggen.

Je bent:
• enthousiast om te werken met het netwerk van de cliënt en deze waar nodig uit te breiden;
• steeds nieuwsgierig naar de vraag achter de vraag;
• iemand die blijft investeren in zijn eigen ontwikkeling.

Aantal uren per week
Het betreft een functie voor 18 uur per week.

Wat bieden wij?
• Cliënten, bewoners en collega’s die blij zijn om jou te zien.
• Een locatie of afdeling waarop je trots kunt zijn.
• Een team waarin teamprestatie en plezier in het werk vanzelfsprekend zijn.
• Collega's die net als jij alles uit de dag halen.
• Een tevreden glimlach aan het einde van de dag.
• Dezelfde salarisschaal als je collega’s Begeleider C: minimaal € 1.898,- en maximaal € 2.807,- volgens FWG 40 van de CAO Gehandicaptenzorg (op basis van een fulltime dienstverband).
• En als je jezelf onmisbaar hebt gemaakt, krijg je na een jaar een vaste aanstelling.

Leuke extra’s: Wij bieden goede arbeidsvoorwaarden (voor meer informatie klik hier). Mocht je naast je werktijd nog zin hebben in een leuke activiteit zoals een stedentrip of een musical? Cosis heeft een actieve personeelsvereniging met een veelzijdig aanbod van activiteiten.

Interesse en sollicitatie
Wil jij ook werken voor één van de grootste werkgevers van het noorden? Waarbij je werkt in een klimaat waarin verantwoordelijkheid en eigenaarschap voorop staat? En waar je volop kansen krijgt om je te ontwikkelen? Stuur dan een motivatiebrief en cv en wie weet word jij onze nieuwe collega! We ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk op 26 augustus 2019. Sollicitaties die we later ontvangen, kunnen we niet in behandeling nemen.

Je kunt solliciteren door hier te klikken. Vul het formulier in en maak je account aan. Als je eerst meer wilt weten of vragen hebt over de vacature, bel dan met Suuz Tehupuring (Begeleider D) op telefoonnummer 0592-342517.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld.

Waar staan we voor?
Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen en houden op het leven. Je komt ons tegen in Groningen en Drenthe. Midden in de samenleving, voor korte of langere tijd en dicht bij de mensen die we helpen. ‘De bedoeling’ van onze organisatie is richtinggevend voor hoe wij ons dagelijkse werk doen. Daarbij staat de samenwerking tussen cliënten, het persoonlijk netwerk en de professional centraal. Onze vakbekwame, professionele en bevlogen medewerkers schakelen onze dienstverlening ‘op en af’ waar mogelijk of noodzakelijk. Samen maken we kleine stappen om de opgestelde doelen te behalen.

Cosis maakt gebruik van 'cliëntprofielen'. Binnen Expertisecentrum KJG Assen bieden we hulp aan de persona Priscilla. Ben je nieuwsgierig naar de persona's van Cosis, klik dan hier!

Over EC KJG Assen
Expertisecentrum Assen biedt een veilige basis waar, kinderen met een ontwikkelingsachterstand of beperking, zich op hun eigen manier en tempo kunnen ontwikkelen. Met intensieve ondersteuning van onze experts op het gebied van gedrag, motoriek, spel, muziek en communicatie.

Naast de dagbehandeling bieden we:
• voor- en naschoolse opvang;
• logeren;
• ambulante diensten.

De opvoeding van een kind met een ontwikkelingsachterstand of beperking vraagt energie, tijd en aandacht. Daar heb je als ouder soms hulp bij nodig. Wij bieden deze hulp door coaching bij de opvoeding. Onze locatie ligt aan de rand van de wijk Baggelhuizen in Assen en we maken deel uit van het MFA het Schakelveld.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.