Begeleider B - Ons Huis Assen

"Cosis zoekt per direct een ervaren Begeleider B (24 uur per week) voor locatie 'Ons Huis' in Assen. Ben jij die enthousiaste begeleider die onze cliënten de ondersteuning kan bieden die zij nodig hebben? Dan ben jij misschien wel de Begeleider B waar wij naar op zoek zijn!"

Functie inhoud
Wie ben jij?
Je brengt veel tijd met onze cliënten door en kunt, ook als de omstandigheden ingewikkeld zijn, een vertrouwde en gezellige basis voor ze creëren. Je weet een gewone dag leuk te maken, samen met jou genieten onze cliënten van kleine dingen zoals een activiteit doen, een kort gesprek voeren of een wandeling maken.

Je hebt humor en engelengeduld, je bevordert de zelfredzaamheid van cliënten door ze zoveel mogelijk zelf te laten doen. Je kunt de cliënt en zijn gedrag goed lezen. Je speelt snel in op veranderingen in de omstandigheden, het gedrag of de hulpvraag. Een drukke werkdag kun jij zo indelen dat de cliënten dit niet opmerken, omdat jij de rust uitstraalt waaraan zij behoefte hebben.

Je kunt in je werk altijd terugvallen op een begeleider C en andere enthousiaste collega’s voor overleg en advies. Samen staan jullie voor een prachtig resultaat; zorgen dat onze cliënten grip op hun leven hebben. Het gesprek aangaan vind je normaal, je overlegt met collega’s over wat je opvalt bij een cliënt, maar gaat ook het gesprek niet uit de weg over hoe jullie als team nog beter kunnen functioneren.

Hoe ziet jouw dag eruit?
Binnen Ons huis zijn verschillende diensten. Heb je een ochtenddienst dan begin je om 7.00 uur en help je indien nodig bij het opstaan, wassen en aankleden van de cliënten. Je ontbijt samen en als iedereen vertrokken is naar school of dagbesteding zorg je dat alle nodige werkzaamheden gedaan worden. Daarna rapporteer je de bijzonderheden. Een middagdienst begint rond 14.30 uur. Je vangt de cliënten op die terug komen van school of dagbesteding en drinkt samen een kopje thee of ranja met ze. Je overlegt met collega's en eventueel cliënten welke activiteiten er op het dagprogramma van iedere cliënt staan. We eten gezamenlijk rond de klok van 17.00 uur. Na het eten pak je het dagprogramma op met de cliënten totdat alle cliënten in bed liggen. In het weekend varieert de invulling van je dienst.

Functie-eisen
Wat vragen we van je?
Je hebt:

 • een afgeronde opleiding op minimaal MBO niveau;
 • minimaal 3 jaar relevante werkervaring;
 • kennis van methodiek CGW en bij voorkeur ook methode Scoren;
 • een rijbewijs;
 • een geldig BHV certificaat;
 • een gezonde dosis humor;
 • een ondernemende, verantwoordelijke en kritische houding;
 • een open houding en kunt onbevooroordeeld luisteren;
 • een ‘geen zorgen voor, maar zorgen dat’-aanpak.

Je kunt:

 • zoeken naar de beste bestaande of nieuwe oplossingen;
 • feedback geven;
 • open en heldere taal naar cliënten en hun familie spreken;
 • collega’s, cliënten, verwanten en gasten een welkom gevoel te geven;
 • plezier halen uit ‘net dat stapje extra zetten’ voor je cliënten en collega’s;
 • uiteraard ook een Verklaring Omtrent het Gedrag overleggen.

Je bent:

 • enthousiast om te werken met het netwerk van de cliënt en deze waar nodig uit te breiden;
 • flexibel, want je hebt onregelmatige diensten en het kan ook weleens voorkomen dat je gevraagd wordt een collega te vervangen;
 • steeds nieuwsgierig naar de vraag achter de vraag;
 • iemand die blijft investeren in zijn eigen ontwikkeling;
 • een ervaren collega die graag de schouders eronder zet.

Je wilt:

 • minimaal één keer per dag een compliment geven aan bijvoorbeeld een cliënt of collega.

Aantal uren per week
Het betreft een functie voor 24 uur per week.

Wat bieden wij?

 • Cliënten, bewoners en collega’s die blij zijn om jou te zien.
 • Een locatie of afdeling waarop je trots kunt zijn.
 • Een team waarin teamprestatie en plezier in het werk vanzelfsprekend zijn.
 • Collega's die net als jij alles uit de dag halen.
 • Een tevreden glimlach aan het einde van de dag.
 • Dezelfde salarisschaal als je collega’s Begeleider B: minimaal € 1.707,- en maximaal € 2.546,- volgens schaal 30 CAO Gehandicaptenzorg (op basis van een fulltime dienstverband).

Leuke extra’s:
Wij bieden goede arbeidsvoorwaarden (voor meer informatie klik hier). Mocht je naast je werktijd nog zin hebben in een leuke activiteit zoals een stedentrip of een musical? Cosis heeft een actieve personeelsvereniging met een veelzijdig aanbod van activiteiten.

Interesse en sollicitatie
Wil jij ook werken voor één van de grootste werkgevers van het noorden? Waarbij je werkt in een klimaat waarin verantwoordelijkheid en eigenaarschap voorop staat en waar je volop kansen krijgt om je te ontwikkelen? Stuur een motivatiebrief en cv en wie weet word jij onze nieuwe collega! We ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk 22 september 2019. Sollicitaties die we later ontvangen, kunnen we niet in behandeling nemen. Je kunt solliciteren via de button ‘solliciteren’ op deze pagina. Vul het formulier in en maak je account aan. Als je eerst meer wilt weten of vragen hebt over de vacature, bel dan met Helena Oostra, teamcoördinator (0613165145).

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld.

Waar staan we voor?
Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen en houden op het leven. Je komt ons tegen in Groningen en Drenthe. Midden in de samenleving, voor korte of langere tijd en dicht bij de mensen die we helpen. ‘De bedoeling’ van onze organisatie is richtinggevend voor hoe wij ons dagelijkse werk doen. Daarbij staat de samenwerking tussen cliënten, het persoonlijk netwerk en de professional centraal. Onze vakbekwame, professionele en bevlogen medewerkers schakelen onze dienstverlening ‘op en af’ waar mogelijk of noodzakelijk. Samen maken we kleine stappen om de opgestelde doelen te behalen.

Over Ons Huis
Ons Huis is een kinderwoonvoorziening waar 24 kinderen en jongeren tot de leeftijd van 23 jaar. Zij wonen verdeeld over drie groepen. Elke cliënt beschikt over een eigen slaapkamer. De drie groepen hebben een eigen vorm van begeleiding, afgestemd op de vragen van de cliënten. De basisvoorwaarde is dat de kinderen zich veilig en geborgen voelen en Ons Huis beschouwen als een prettige woonplek. Met doelgerichte ondersteuning ontwikkelen de kinderen hun praktische- en sociale vaardigheden. Ook besteden we veel aandacht aan normen en waarden.

Wij vinden het belangrijk dat onze cliënten zoveel mogelijk mee kunnen participeren binnen de maatschappij. De cliënten nemen deel aan wijk- en clubactiviteiten. Daarnaast proberen wij het netwerk van onze cliënten te onderhouden en uit te bouwen. Om in Ons Huis te kunnen wonen moet je een passende dagbesteding hebben in de vorm van onderwijs, dagbesteding of werk.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren