Begeleider B - Locatie 'Langedijk'

“Cosis zoekt een Begeleider B (28 uur, locatie Langedijk – Assen). Ben jij van nature proactief en durf je keuzes te maken? Schrik jij niet van jeugdigen die naast hun psychische kwetsbaarheid ook nog puber zijn? Dan zij wij op zoek naar jou!”

Functie inhoud
Wie ben jij?
Je hebt humor, levenservaring en je bent een doorzetter. Je bevordert de zelfredzaamheid van jongeren door ze zoveel mogelijk zelf te laten doen. Je kunt de jongere en zijn gedrag goed lezen. Je speelt snel in op veranderingen in de omstandigheden, het gedrag of de hulpvraag. Een drukke werkdag kun jij zo indelen dat de jongeren dit niet opmerken, omdat jij de rust uitstraalt waaraan zij behoefte hebben.

Je kunt in je werk altijd terugvallen op een Begeleider D en andere enthousiaste collega’s voor overleg en advies. Samen staan jullie voor een prachtig resultaat; zorgen dat onze jongeren (weer) grip op hun leven krijgen. Het gesprek aangaan vind je normaal, je overlegt met collega’s over wat je opvalt bij een jongere, maar gaat ook het gesprek niet uit de weg over hoe jullie als team nog beter kunnen functioneren.

Hoe ziet jouw dag eruit?
Je dienst begint om half drie ’s middags. Je hebt een korte overdracht met de dagdienst van de Langedijk en gaat vervolgens aan de slag. Je leest de rapportages door en de algemene overdracht. Je maakt een rondje door de twee huizen om te kijken wie in huis is om een praatje te maken.

Om half vier heb je een begeleidingsmoment staan met Eva, zij wil graag leren om haar eigen mening te zeggen op het werk. Ze heeft als doel het behouden van haar werk. Ze heeft de ochtend gewerkt, hele dagen werken lukt haar momenteel niet. Tijdens het begeleidingsmoment ga je bezig met de vaardigheid “Ik kan zeggen wanneer ik iets niet leuk vind”. Een uurtje later ga je met een jongere een boodschappenlijstje maken voor het avond eten en gaan jullie samen boodschappen doen voor het avond eten. Deze avond kook je samen met Arjan, die graag wil leren om een gezonde maaltijd te bereiden.

In het begin van de avond staat er een jongerenoverleg gepland. De rest van de avond staan er nog begeleidingsmomenten ingepland met de jongeren. Er is 1 jongere niet aanwezig op hun begeleidingsmoment en je hebt hem de hele dienst nog niet gezien. Op zijn aanrechtblok staat een hele berg afwas. Je gaat proberen contact te leggen met hem. Na deze dienst ga je een korte overdracht doen aan de slaapdienst of je draait zelf de slaapdienst.

In je dienst zet je een leerklimaat neer, zodat de jongere kan werken aan zijn doelen om zijn zelfredzaamheid te vergroten. Daarnaast zijn er gezamenlijke momenten als corvee en jongerenoverleg. In de startfase van het tijdelijk verblijf van de jongere bied je meer begeleidingsmomenten om elkaar beter te leren kennen. Je werkt samen aan het perspectief van de jongere.

Functie-eisen
Wat vragen we van je?
Je hebt:

 • een afgeronde opleiding op minimaal MBO niveau 3;
 • minimaal 2 – 3 jaar relevante werkervaring;
 • een rijbewijs/auto;
 • een ondernemende, verantwoordelijke en kritische houding;
 • een open houding en kunt onbevooroordeeld luisteren;
 • een ‘geen zorgen voor, maar zorgen dat’-aanpak.

Je kunt:

 • zoeken naar de beste bestaande of nieuwe oplossingen;
 • open en heldere taal naar cliënten en hun familie spreken;
 • collega’s, cliënten, verwanten en gasten een welkom gevoel te geven;
 • plezier halen uit ‘net dat stapje extra zetten’ voor je cliënten en collega’s;
 • uiteraard ook een Verklaring Omtrent het Gedrag overleggen.

Je bent:

 • enthousiast om te werken met het netwerk van de cliënt en deze waar nodig uit te breiden;
 • flexibel, want je hebt onregelmatige diensten en het kan ook weleens voorkomen dat je gevraagd wordt een collega te vervangen;
 • steeds nieuwsgierig naar de vraag achter de vraag;
 • iemand die blijft investeren in zijn eigen ontwikkeling.

Aantal uren per week
Het betreft een functie voor 28 uur per week.

Wat bieden wij?

 • Cliënten, bewoners en collega’s die blij zijn om jou te zien.
 • Een locatie of afdeling waarop je trots kunt zijn.
 • Een team waarin teamprestatie en plezier in het werk vanzelfsprekend zijn.
 • Collega's die net als jij alles uit de dag halen.
 • Een tevreden glimlach aan het einde van de dag.
 • Dezelfde salarisschaal als je collega’s Begeleider B: minimaal € 1.748,- en maximaal € 2.471,- volgens FWG 30 van de CAO GGZ (op basis van een fulltime dienstverband).

Leuke extra’s:
Wij bieden goede arbeidsvoorwaarden (voor meer informatie klik hier). Mocht je naast je werktijd nog zin hebben in een leuke activiteit zoals een stedentrip of een musical? Cosis heeft een actieve personeelsvereniging met een veelzijdig aanbod van activiteiten.

Interesse en sollicitatie
Enthousiast geworden? Solliciteer direct!
Wil jij ook werken voor één van de grootste werkgevers van het noorden? Waarbij je werkt in een klimaat waarin verantwoordelijkheid en eigenaarschap voorop staat en waar je volop kansen krijgt om je te ontwikkelen? Stuur een motivatiebrief en cv en wie weet word jij onze nieuwe collega! We ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk op 19 september aanstaande. Sollicitaties die we later ontvangen, kunnen we niet in behandeling nemen. De gesprekken vinden plaats op 24 september aanstaande.

Je kunt solliciteren via de button ‘solliciteren’ op deze pagina. Vul het formulier in en maak je account aan. Als je eerst meer wilt weten of vragen hebt over de vacature, bel dan met Gerda Schomaker, Locatiehoofd, op telefoonnummer 0611532181.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld.

Waar staan we voor?
Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen en houden op het leven. Je komt ons tegen in Groningen en Drenthe. Midden in de samenleving, voor korte of langere tijd en dicht bij de mensen die we helpen. ‘De bedoeling’ van onze organisatie is richtinggevend voor hoe wij ons dagelijkse werk doen. Daarbij staat de samenwerking tussen cliënten, het persoonlijk netwerk en de professional centraal. Onze vakbekwame, professionele en bevlogen medewerkers schakelen onze dienstverlening ‘op en af’ waar mogelijk of noodzakelijk. Samen maken we kleine stappen om de opgestelde doelen te behalen.

Cosis maakt gebruik van 'cliëntprofielen'. Binnen locatie Langedijk bieden we hulp aan de persona’s Mark en Jeroen. Ben je nieuwsgierig naar de persona's van Cosis, klik dan hier!

Wil je meer weten over Cosis en locatie “Langedijk”?
Breng een bezoek aan onze prachtige website en lees over onze organisatie en “Langedijk

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren