Begeleider B EMB - locatie Schoonvelde

Cosis zoekt een Begeleider B (18 tot 21,6 uur, locatie Schoonvelde – Hoogeveen). Vind jij het een uitdaging om de juiste signalen van Priscilla op te pikken? Ben jij de flexibele kracht die het geen probleem vindt om af en toe ’s nachts te werken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

"Priscilla is een volwassen vrouw en heeft een ernstig verstandelijke beperking. Zij heeft een ontwikkelingsleeftijd van een kind van 24 maanden. Daarnaast heeft Priscilla veel gezondheidsproblemen en heeft zij last van epilepsie. Het is voor Priscilla niet mogelijk om door middel van taal te communiceren. Als begeleider moet je Priscilla goed kennen om haar –vaak kleine-signalen op te kunnen pikken. Op de woonlocatie van Priscilla is veiligheid en specialistische zorg een belangrijke pijler."

Functie inhoud
Wie ben jij?
Je brengt veel tijd met onze cliënten door en kunt, ook als de omstandigheden ingewikkeld zijn, een vertrouwde en gezellige basis voor ze creëren. Je weet een gewone dag leuk te maken, samen met jou genieten onze cliënten van kleine dingen zoals een activiteit doen, een kort gesprek voeren of een wandeling maken.

Je hebt humor en engelengeduld, je bevordert de zelfredzaamheid van cliënten door ze zoveel mogelijk zelf te laten doen. Je kunt de cliënt en zijn gedrag goed lezen. Je speelt snel in op veranderingen in de omstandigheden, het gedrag of de hulpvraag. Een drukke werkdag kun jij zo indelen dat de cliënten dit niet opmerken, omdat jij de rust uitstraalt waaraan zij behoefte hebben.

Je kunt in je werk altijd terugvallen op een Begeleider C en andere enthousiaste collega’s voor overleg en advies. Samen staan jullie voor een prachtig resultaat; zorgen dat onze cliënten (weer) grip op hun leven krijgen. Het gesprek aangaan vind je normaal, je overlegt met collega’s over wat je opvalt bij een cliënt, maar gaat ook het gesprek niet uit de weg over hoe jullie als team nog beter kunnen functioneren.

Functie-eisen
Wat vragen we van je?
Je hebt:

 • een afgeronde opleiding op minimaal MBO niveau 3 (bij voorkeur Verzorgende IG of agogische achtergrond);
 • minimaal 1-2 jaar relevante werkervaring met de EMB doelgroep, die naast hun verstandelijke beperking  ook veel lichamelijke verzorging behoeven;
 • een ondernemende, verantwoordelijke en kritische houding;
 • een open houding en kunt onbevooroordeeld luisteren;
 • een ‘geen zorgen voor, maar zorgen dat’-aanpak.

Je kunt:

 • zoeken naar de beste bestaande of nieuwe oplossingen;
 • open en heldere taal naar cliënten en hun familie spreken;
 • collega’s, cliënten, verwanten en gasten een welkom gevoel geven;
 • plezier halen uit ‘net dat stapje extra zetten’ voor je cliënten en collega’s;
 • uiteraard ook een Verklaring Omtrent het Gedrag overleggen.

Je bent:

 • flexibel, want je hebt onregelmatige diensten en het kan ook weleens voorkomen dat je gevraagd wordt een collega te vervangen;
 • steeds nieuwsgierig naar de vraag achter de vraag;
 • iemand die blijft investeren in zijn eigen ontwikkeling.

Aantal uren per week
Het betreft een vacature van 18 tot 21,6 uur per week.

Wat bieden wij?

 • Cliënten, bewoners en collega’s die blij zijn om jou te zien.
 • Een locatie waar je veel werkervaring kan opdoen.
 • Een team waarin teamprestatie en plezier in het werk vanzelfsprekend zijn.
 • Collega's die net als jij alles uit de dag halen.
 • Een tevreden glimlach aan het einde van de dag.
 • De mogelijkheid om na deze tijdelijke periode door te stromen naar een andere locatie.
 • Dezelfde salarisschaal als je collega’s Begeleider B: minimaal € 1.707,- en maximaal € 2.546,- volgens FWG 30 van de CAO Gehandicaptenzorg (op basis van een fulltime dienstverband).

Leuke extra’s zoals:

 • een eindejaarsuitkering conform CAO Gehandicaptenzorg;
 • een actieve personeelsvereniging met een afwisselend programma;
 • een sportieve impuls door middel van sporten met korting of een voordelig fietsplan.

Interesse en sollicitatie
Enthousiast geworden? Solliciteer direct!
Wil jij ook werken voor één van de grootste werkgevers van het noorden? Waarbij je werkt in een klimaat waarin verantwoordelijkheid en eigenaarschap voorop staat? En waar je volop kansen krijgt om je te ontwikkelen? Stuur dan een motivatiebrief en cv en wie weet word jij onze nieuwe collega! We ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk 19 mei aanstaande. Sollicitaties die we later ontvangen, kunnen we niet in behandeling nemen.

De gesprekken vinden plaats op 20 mei aanstaande.

Je kunt solliciteren via de button ‘solliciteren’ rechtsboven op deze pagina. Vul het formulier in en maak je account aan. Via dit account kun je ook de voortgang van je sollicitatie volgen. Als je eerst meer wilt weten of vragen hebt over de vacature, bel dan met Bernardie Sombekke op telefoonnummer 06-1272034 of Wilma Oosting 06-12317493.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld. 

Waar staan we voor?
Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen en houden op het leven. Je komt ons tegen in Groningen en Drenthe. Midden in de samenleving, voor korte of langere tijd en dicht bij de mensen die we helpen. ‘De bedoeling’ van onze organisatie is richtinggevend voor hoe wij ons dagelijkse werk doen. Daarbij staat de samenwerking tussen cliënten, het persoonlijk netwerk en de professional centraal. Onze vakbekwame, professionele en bevlogen medewerkers schakelen onze dienstverlening ‘op en af’ waar mogelijk of noodzakelijk. Samen maken we kleine stappen om de opgestelde doelen te behalen.

Over de  locatie
Woonvoorziening Schoonvelde is een appartementencomplex en gevestigd in Hoogeveen. Het complex bestaat uit 24 appartementen. Op de begane grond wonen twaalf cliënten (voornamelijk jong volwassenen) met een intensieve zorgvraag. De cliënten hebben een ernstige meervoudige beperking. De begeleiding is gericht op verzorging en ondersteuning, maar heeft daarnaast oog (hoe gering mogelijk ook) voor ontwikkeling. Op de eerste verdieping wonen twaalf volwassen mensen met een verstandelijke beperking waarbij individuele ondersteuning en groepswonen wenselijk is. Het groepsgebeuren is gericht op gezamenlijk koffie/thee drinken en gebruik van de maaltijden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren