Begeleider B - Amsheerd Hoogeveen (2019-1036)

Cosis zoekt een Begeleider B (21,60 uur, locatie de Amsheerd VG). Ben jij iemand die zoveel als mogelijk inzet op de mogelijkheden van een persoon? Dan zoeken wij jou als begeleider bij onze locatie de Amsheerd in Hoogeveen.

"Koen is 72 jaar. Hij heeft al lange tijd begeleiding van Cosis en kon zich met begeleiding in de buurt altijd redelijk goed redden.  De laatste jaren woont Koen bij ons op de Amsheerd omdat hij lichamelijk en geestelijk achteruit gegaan is. De wereld van Koen is kleiner geworden. Hij geniet nog wel van de extra aandacht die hij  van bekende begeleiding krijgt.” Dit doen we op de Amsheerd door samen te leven in een groep waar ruimte is voor elke bewoner. Dat betekent dat er goed wordt gekeken wat Koen nodig heeft om grip op zijn dag te houden.

Wie ben jij?
Je brengt veel tijd met onze cliënten door en kunt, ook als de omstandigheden ingewikkeld zijn, een vertrouwde, veilige en gezellige basis voor ze creëren. Je weet een gewone dag leuk te maken. Samen met jou genieten onze cliënten van kleine dingen zoals een activiteit doen, een kort gesprek voeren of een wandeling maken.

Je hebt humor en engelengeduld. Je bevordert de zelfredzaamheid van cliënten door ze zoveel mogelijk zelf te laten doen. Je kunt de cliënt en zijn gedrag goed lezen. Je speelt snel in op veranderingen in de omstandigheden, het gedrag of de hulpvraag. Een drukke werkdag kun jij zo indelen dat de cliënten dit niet opmerken, omdat jij de rust uitstraalt waaraan zij behoefte hebben.

Je kunt in je werk altijd terugvallen op een Begeleider C en andere enthousiaste collega’s voor overleg en advies. Samen staan jullie voor een prachtig resultaat; zorgen dat onze cliënten (weer) grip op hun leven krijgen. Het gesprek aangaan vind je normaal. Je overlegt met collega’s over wat je opvalt bij een cliënt, maar gaat ook het gesprek niet uit de weg over hoe jullie als team nog beter kunnen functioneren.

Hoe ziet jouw dag eruit?
Je komt ’s ochtends op je werk en begint de dag met een korte overdracht waarna je naar je etage gaat om de dag met de cliënten te beginnen. Koen heeft hierbij ondersteuning nodig: je helpt hem met opstaan, douchen en aankleden. Je zorgt ervoor dat hij zijn ontbijt krijgt. Bij Sonja kijk je regelmatig even om de hoek van haar kamer om haar te stimuleren en ervoor te zorgen dat ze op tijd klaar is voor het taxibusje naar haar dagbesteding.

Met Grietje neem je haar dag door met behulp van haar picto-agenda, zodat zij weet hoe haar dag er uit gaat zien. Zo houdt zij greep op wat er gaat gebeuren. Jan is wat in de war en bozig en kan niet goed uitleggen wat er aan de hand is. Je besluit hem even met rust te laten en overlegt met een collega (Begeleider C) over hoe je dit kunt aanpakken. Aan het eind van je dienst, zorg je voor een goede overdracht. Hierin vergeet je niet te melden dat Jan zijn dag niet had.

De komende paar dagen ben je vrij en daarna begint je nachtdienst. Gedurende de nacht geef je op geplande en ongeplande momenten cliënten de zorg die zij tijdens de nacht nodig hebben. Koen breng je naar het toilet, dat kan hij s‘nachts niet alleen. Jan heeft wisselligging nodig en Sonja kan niet in slaap komen. Je gaat even bij haar zitten, geeft haar een glas water en neemt de afgelopen dag met haar door. Daarnaast ligt er nog werk wat gedaan moet worden, zoals huishoudelijke en administratieve taken.

Wat vragen we van je?
Je hebt:
• een afgeronde opleiding op minimaal MBO niveau;
• minimaal 2-3 jaar relevante werkervaring;
• enige bekendheid met ADL;
• een rijbewijs/auto;
• een ondernemende, verantwoordelijke en kritische houding;
• een open houding en onbevooroordeeld kunnen luisteren;
• een ‘geen zorgen voor, maar zorgen dat’-aanpak.

Je kunt:
• zoeken naar de beste bestaande of nieuwe oplossingen;
• open en heldere taal naar cliënten en hun familie spreken;
• cliënten, verwanten, collega’s en gasten een welkom gevoel te geven;
• plezier halen uit ‘net dat stapje extra zetten’ voor je cliënten en collega’s;
• uiteraard ook een Verklaring Omtrent het Gedrag overleggen.

Je bent:
• enthousiast om te werken met het netwerk van de cliënt en deze waar nodig uit te breiden;
• flexibel, want je hebt onregelmatige diensten en het kan ook weleens voorkomen dat je gevraagd wordt een collega te vervangen;
• steeds nieuwsgierig naar de vraag achter de vraag;
• iemand die blijft investeren in zijn eigen ontwikkeling.

Je wilt:
• minimaal één keer per dag een compliment geven aan bijvoorbeeld een cliënt of collega.

Aantal uren per week
Het betreft een functie voor 21,60 uur per week.

Wat bieden wij?
• Cliënten, bewoners en collega’s die blij zijn om jou te zien.
• Een locatie waarop je trots kunt zijn.
• Een team waarin teamprestatie en plezier in het werk vanzelfsprekend zijn.
• Collega's die net als jij alles uit de dag halen.
• Een tevreden glimlach aan het einde van de dag.
• Dezelfde salarisschaal als je collega’s Begeleider B minimaal € 1.707,- en maximaal € 2.546,- volgens FWG 30 van de CAO Gehandicaptenzorg(op basis van een fulltime dienstverband).
• En als je jezelf onmisbaar hebt gemaakt, krijg je na twee jaar een vaste aanstelling.

Leuke extra’s zoals:
• een eindejaarsuitkering conform CAO Gehandicaptenzorg;
• een actieve personeelsvereniging met een afwisselend programma;
• een sportieve impuls door middel van sporten met korting of een voordelig fietsplan.

Interesse en sollicitatie
Enthousiast geworden? Solliciteer direct! Wil jij ook werken voor één van de grootste werkgevers van het noorden? Waarbij je werkt in een klimaat waarin verantwoordelijkheid en eigenaarschap voorop staat? En waar je volop kansen krijgt om je te ontwikkelen? Stuur dan een motivatiebrief en cv en wie weet word jij onze nieuwe collega! We ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk op 
20 juni aanstaande. Sollicitaties die we later ontvangen, kunnen we niet in behandeling nemen.

Je kunt solliciteren door hier te klikken. Vul het formulier in en maak je account aan. Als je eerst meer wilt weten of vragen hebt over de vacature, bel dan met Bernardie Sombekke (Locatiehoofd) op ma/di/do op telefoonnummer 06 12720341, of met Jolande Vergouwe op ma/di/woe/do op telefoonnummer 06 10594445.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld.

Waar staan we voor?
Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen en houden op het leven. Je komt ons tegen in Groningen en Drenthe. Midden in de samenleving, voor korte of langere tijd en dicht bij de mensen die we helpen. ‘De bedoeling’ van onze organisatie is richtinggevend voor hoe wij ons dagelijkse werk doen. Daarbij staat de samenwerking tussen cliënten, het persoonlijk netwerk en de professional centraal. Onze vakbekwame, professionele en bevlogen medewerkers schakelen onze dienstverlening ‘op en af’ waar mogelijk of noodzakelijk. Samen maken we kleine stappen om de opgestelde doelen te behalen.

Over de locatie
Amsheerd is een woonvoorziening waar aan 27 ouder wordende bewoners met een verstandelijke beperking zorg en ondersteuning geboden wordt. Het is met name een goede woonplek voor hen die naast hun verstandelijke beperking ook te maken krijgen met de gevolgen van lichamelijke en geestelijke achteruitgang door het ouder worden. Het team is dan ook gespecialiseerd in deze problematiek en biedt naast ondersteuning ook zorg en verpleging.

De locatie bestaat uit drie etages, waar negen bewoners elk een eigen studio tot hun beschikking beschikken hebben. Gelegen aan elke huiskamer hebben wij een balkon met meer dan voldoende ruimte om in de zomer te vertoeven. Ook is er rondom het gebouw een belevingstuin aangelegd, groot genoeg om een klein wandelingetje te maken. Het grootste deel van de dag en avond vertoeven de bewoners in de gezamenlijke huiskamer, waar groepsgerichte ondersteuning plaatsvindt en er ook voldoende ruimte is om dagbesteding vorm te geven.

Medewerkers zijn altijd in de buurt van de bewoners, kleine administratieve taken kunnen medewerkers op de huiskamer verrichten. Voor het team is ook een kantoor beschikbaar waar zij taken kunnen verrichten die niet in de huiskamer uitgevoerd kunnen worden. Afhankelijk van de mogelijkheden van onze bewoners bieden wij voor de meesten dagbesteding op locatie maar een kleine groep  gaat naar de nabijgelegen Wendakker. Hebt u interesse, maak vrijblijvend een afspraak voor een rondleiding.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.