begeleider B - Ambulant team BMWE / DAL 201 (2019-1004)

"Chelsea is een volwassene en heeft een licht verstandelijke beperking en psychische klachten. Zij heeft een beperkt sociaal aanpassingsvermogen. Is snel boos en gefrustreerd, kan slecht met kritiek omgaan en is onzeker en wantrouwig. Chelsea vindt het erg moeilijk om deel te nemen aan de samenleving en heeft daardoor maar weinig contacten. Soms is zij bang om naar buiten te gaan. Chelsea heeft veel gespijbeld en heeft daardoor haar school niet afgemaakt. Ze heeft forse financiële schulden en woont bij haar moeder en stiefvader. Ze heeft een dochtertje van 6 jaar. Chelsea wil hulp om uiteindelijk zelfstandig te gaan wonen en een betaalde baan te hebben.

"Cosis zoekt wegens zwangerschapsvervanging en de vakantieperiode een ambulante medewerker (Begeleider B) voor 24 uur bij het Ambulant Team BMWE (gemeente Het Hogeland) en Team DAL ( gemeente Delfzijl / Appingedam). Heb jij kennis en ervaring met de doelroep? Ben jij daarnaast de begeleider die cliënten de structuur kan bieden die zij nodig hebben? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Plaats Gemeente Het Hogeland

Wie ben jij?
Als Begeleider B lever je een bijdrage aan de begeleiding en de zorg voor cliënten. Dit doe je om de zelfredzaamheid van cliënten en het gevoel van eigenwaarde te ontwikkelen en/of bevorderen. Als Begeleider B werk je samen met een Begeleider C. Je assisteert bij de uitvoering van de zorg en begeleiding op basis van de individuele zorgplannen van de cliënten. Daarnaast signaleer je en doe je voorstellen aan de Begeleider C met betrekking tot de zorg aan de cliënten. In het dagelijkse functioneren kan je altijd op een Begeleider C terugvallen.   Het werk is afwisselend met gevarieerde problematiek en niveaus. Je wordt ingezet door de gemeente Het Hogeland (Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond). Meestal kom je bij vaste cliënten op vaste momenten, waarbij je je ontfermt over de huishoudelijke taken. Er heerst een fijne teamdynamiek waarbij elke nieuwe collega aangeeft zich welkom te voelen.

De diensten vinden plaats van maandag tot en met vrijdag, tot 20:00 uur.

Hoe ziet jouw dag eruit?
Je begint de dag met een belletje naar de cliënt waarmee je vanmiddag een afspraak hebt. Hij heeft namelijk moeite met structuur en je wilt even checken of hij al uit bed is. Daarna stap je in de auto en rijd je naar je eerste cliënt. Het is een jongen die is opgegroeid in een écht ‘multi-probleemgezin’: financiële problemen, verslaving en psychische problemen. Ook met hem ging het niet goed, totdat hij op zichzelf mocht wonen. Je begeleidt hem nu intensief om op het rechte pad te komen en z’n opleiding af te maken.

’s Middags ga je langs bij de cliënt die je ’s ochtends al gebeld hebt. Door zijn gebrek aan structuur, is hij onlangs wederom zijn baan verloren. Samen bespreken jullie de prioriteiten van de dag. Jullie beginnen met waar hij tegenop ziet: het verwerken van zijn administratie en financiën. Samen nemen jullie de post door en ondertussen probeer je erachter te komen hoe zijn week is verlopen. Daarna begeleid je hem naar zijn afspraak bij de schuldhulpverlening. Je sluit de dag af met een rapportage.

 Wat vragen we van je?
Je hebt:
• een afgeronde opleiding zoals SPW of MZ;
• relevante werkervaring en affiniteit met de doelgroep;
• een rijbewijs/auto (in verband met cliëntbezoek);
• een ondernemende, verantwoordelijke en kritische houding;
• een open houding en kunt onbevooroordeeld luisteren;
• een ‘geen zorgen voor, maar zorgen dat’-aanpak.

Je kunt:
• zelfstandig de caseload beheren, inclusief de bijbehorende administratie;
• doel- en resultaatgericht werken en op verschillende niveaus communiceren;
• zoeken naar de beste bestaande of nieuwe oplossingen;
• verschillende begeleidersstijlen hanteren;
• makkelijk een balans vinden in de combinatie van huishoudelijke ondersteuning en een praatje maken;
• goed signaleren en rapporteren;
• goed plannen (in verband met de beschikbare uren per cliënt);
• plezier halen uit ‘net dat stapje extra zetten’ voor je cliënten en collega’s;
• uiteraard ook een Verklaring Omtrent het Gedrag overleggen.

Je bent:
• flexibel ingesteld;
• enthousiast om te werken met het netwerk van de cliënt en deze waar nodig uit te breiden;
• flexibel, want je hebt onregelmatige diensten en het kan ook weleens voorkomen dat je gevraagd wordt een collega te vervangen;
• steeds nieuwsgierig naar de vraag achter de vraag;
• iemand die blijft investeren in zijn eigen ontwikkeling.

Je wilt:
• minimaal één keer per dag een compliment geven aan bijvoorbeeld een cliënt of collega.

Aantal uren per week
Het betreft een functie voor 24 uur per week.

Wat bieden wij?
• Een team waarin teamprestatie en plezier in het werk vanzelfsprekend zijn.
• Collega's die net als jij alles uit de dag halen.
• Een tevreden glimlach aan het einde van de dag.
• Dezelfde salarisschaal als je collega’s Begeleiders B: minimaal €1.707,- en maximaal €2.546,- volgens FWG 30 van de cao Gehandicaptenzorg (op basis van een fulltime dienstverband).
• Een tijdelijke aanstelling tot en met oktober 2019.

Leuke extra’s zoals:
• een actieve personeelsvereniging met een afwisselend programma;
• een sportieve impuls door middel van sporten met korting of een voordelig fietsplan.

Enthousiast geworden? Solliciteer direct!
Wil jij ook werken voor één van de grootste werkgevers van het noorden? Waarbij je werkt in een klimaat waarin verantwoordelijkheid en eigenaarschap voorop staat en waar je volop kansen krijgt om je te ontwikkelen? Stuur dan een motivatiebrief en cv en wie weet word jij onze nieuwe collega! We ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk op 28 mei aanstaande. Sollicitaties die we later ontvangen, kunnen we niet in behandeling nemen.

Je kunt solliciteren door hier te klikken. Vul het formulier in en maak je account aan. Via dit account kun je ook de voortgang van je sollicitatie volgen. Als je eerst meer wilt weten of vragen hebt over de vacature, bel dan met Janke Stikker (Zorgposthoofd) op 06-13075766.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld. 

 Waar staan we voor?
Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen en houden op het leven. Je komt ons tegen in Groningen en Drenthe. Midden in de samenleving, voor korte of langere tijd en dicht bij de mensen die we helpen. ‘De bedoeling’ van onze organisatie is richtinggevend voor hoe wij ons dagelijkse werk doen. Daarbij staat de samenwerking tussen cliënten, het persoonlijk netwerk en de professional centraal. Onze vakbekwame, professionele en bevlogen medewerkers schakelen onze dienstverlening ‘op en af’ waar mogelijk of noodzakelijk. Samen maken we kleine stappen om de opgestelde doelen te behalen.

Over Ambulant Team BMWE
Ambulant team BMWE biedt hulp aan cliënten met een psychische beperking die zelfstandig wonen of nog bij de ouders thuis wonen. Een begeleider van het ambulante team BMWE komt op afspraak bij cliënten thuis en bespreekt de zaken waarbij ze hulp nodig hebben en hoe dat georganiseerd kan worden.   Ze kunnen ondersteuning ontvangen bij de meest uiteen lopende onderwerpen, zoals het vinden van werk, het behandelen van post, financiën, het plannen van huishoudelijke taken, het aanbrengen van structuur in hun leven, psychosociale hulp, het vinden van een geschikte woning en het hebben van en onderhouden van sociale contacten met familie en omgeving.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.