Begeleider B (2x) - Gockingaheem

"Je draait een onverwachte dienst. De cliënten waren wat onrustig voor het weekend en je flexibiliteit wordt gewaardeerd door het team. Mevrouw van Dijken klampt je aan en bedankt je met een smok terwijl je collega aan haar zorgplan werkt. Jij maakt het verschil”.

Zo kan het gaan op Gockingaheem; een locatie voor ouder wordende cliënten op het Groninger platteland. Wordt jouw nieuwsgierigheid juist geprikkeld als je bovenstaand voorbeeld leest? Dan ben jij wellicht een geschikte kandidaat voor één van de volgende vacatures.

Functie inhoud
De locatie
Gockingaheem is een twee verdiepingen tellend woonzorgcentrum waar momenteel 24 ouder wordende cliënten met een VB indicatie wonen. Enkele bewoners bezoeken de inpandige dagopvang of gaan naar een externe dagbesteding in de nabijheid van de locatie. Daarnaast is de mogelijkheid om overdag in de huiskamer deel te nemen aan dagactiviteiten. Het team bestaat uit 29 begeleiders A, B en C. Allemaal agogisch opgeleide collega’s met een zorghart en affiniteit met de doelgroep, ook zijn er een aantal IG-ers werkzaam. Het team kookt dagelijks een warme maaltijd voor de groep. Waar het kan doe je dat samen met de bewoners. Je bent de verbindende schakel.

De functie
Eerlijk is eerlijk….je komt niet in een gespreid bedje. Afgelopen maanden is er veel veranderd in de aansturing en uitvoering van het werk. Dat zorgde voor onrust bij cliënten en team. We zijn bezig met het versterken van het team en zoeken een begeleider B die van aanpakken weet. En het is mooi werk, dankbaar werk en afwisselend werk. Jij hebt het in je de verbinding te maken tussen je collega’s en de activiteiten, de ouderen en hun behoefte. Je bent een begeleider met een zorghart. Dat betekent naast het bieden van zorg en verzorging ook een houding waarin je onze cliënten stimuleert tot activiteit en – waar mogelijk – het vergroten van zelfredzaamheid. Als het soms onrustig is ben jij diegene die rust uitstraalt en in een onverwachte situatie de draad weer weet op te pakken.

Je draait mee in een cyclisch rooster waarin ook weekend- en nachtdiensten zijn opgenomen.   

Functie-eisen
Wat we vragen:

 • Je hebt minimaal een afgeronde en gerichte MBO3 opleiding (agogisch of IG).
 • Je hebt ervaring en affiniteit met ouder wordende cliënten.
 • Je houdt je hoofd koel als er spanning in de groep is.
 • Je bent in bezit van een rijbewijs en beschikt over eigen auto.
 • Je bent flexibel in werktijden en werkdagen en laat je – ondanks de soms grillige zorgvraag - niet gek maken. We werken met Jaaruren systematiek.
 • Het verstaan en spreken van het Gronings dialect “kin handig weez’n”.
 • We vragen van al onze medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Aantal uren per week
Een afwisselende baan van gemiddeld 24 uur per week.

Wat bieden wij?

 • Ontwikkelruimte en verantwoordelijkheid in een gemêleerd team.
 • Je krijgt de mogelijkheid tot het volgen van e-learning, cursussen en trainingen.
 • Je ontvangt als Begeleider B een salaris van min. € 1.707,- max. € 2.546,- conform schaal 30 CAO Gehandicaptenzorg (op basis van een fulltime dienstverband).
 • We starten met een contract voor een jaar. Bij goed functioneren en gelijkblijvende economische omstandigheden wacht je een contract voor onbepaalde tijd.
 • We hebben interessante extra’s voor je zoals een eindejaarsuitkering, sporten met korting of een voordelig fietsplan. En natuurlijk een actieve personeelsvereniging met een afwisselend programma.

Interesse en sollicitatie
Wat denk je? Ik ga solliciteren?
Klik op de button “solliciteren” en stuur dan vóór maandag 27 mei aanstaande je beste motivatiebrief en cv ooit en wellicht wordt je uitgenodigd voor een gesprek op woensdag 29 mei in Noordbroek. Vul het formulier in en maak je account aan. Via dit account kun je ook de voortgang van je sollicitatie volgen.

Mochten we iets vergeten zijn te benoemen wat wel relevant is voor jou om te weten, dan kun je telefonisch contact opnemen met Lydia Hengeveld (Hoofd Zorg) op 06-82369232. Neemt zij niet direct op, stuur dan een appje met je naam met je beknopte vraag en zij belt je terug.

Wil je meer weten over Cosis: www.cosis.nu

Solliciteren