Begeleider A - Zuideres

"Cosis zoekt een Begeleider A (20 uur, locatie Zuideres – Zuidwolde). Ben jij een doener met engelengeduld? Heb je affiniteit met de gehandicaptenzorg en kun je schakelen tussen cliënten met verschillende hulpvragen? Dan zijn wij op zoek naar jou!"

Functie inhoud
Wie ben jij?
Jij bent vaak de eerste persoon die onze cliënt ziet. Je zorgt voor een goed begin van de dag en biedt onze cliënten een vertrouwde en veilige thuisbasis. Je bent een echte ‘doener’, maar hebt ook engelengeduld. Je kunt het gedrag en het humeur van de cliënt goed lezen waardoor je makkelijk een band kunt opbouwen, ook al ben je er soms maar heel kort binnen. Je hebt humor en vindt het leuk om samen met cliënten creatief te zijn met dagelijkse taken en bezigheden. Je maakt een gewone dag leuk.

Samen met enthousiaste en professionele collega’s draag je met je verzorgende en huishoudelijke werkzaamheden bij aan een prachtig resultaat: prettige leefomstandigheden voor onze cliënten. Binnen het team heb je een signalerende rol, je overlegt met je collega’s wanneer je iets opvalt bij een cliënt. Je geeft cliënten én collega’s het gevoel dat ze je kunnen vertrouwen en maakt dat ook waar.

Hoe ziet jouw dag eruit?
Jouw dag begint wanneer de wekker van de bewoners gaat. Jij helpt, wanneer nodig, de cliënten in de kleren en kijkt nog even of alles goed zit. Jij zorgt ervoor dat de kamers weer schoon en opgeruimd zijn. Voordat je op de fiets stapt naar huis, maak je nog even een rondje om te kijken of er nog was opgehangen moet worden of dat de vaatwasser uitgeruimd kan worden. Ook bespreek je nog even met een collega het opvallende gedrag bij één van de cliënten.

Als alle cliënten naar dagbesteding zijn dan begin je met je schoonmaakwerkzaamheden, je zorgt ervoor dat de locatie een schone plek is om te wonen en te werken. Je ziet wat er moet gebeuren en zorgt dat alles gedaan wordt.

Als je een avonddienst hebt zorg je er samen met je collega’s voor dat de cliënten een fijne avond hebben, je kookt het eten en eet ook met ze mee. In de avond ondersteun je de bewoner met douchen en naar bed gaan.

Functie-eisen
Wat vragen we van je?
Je hebt:

 • een afgeronde opleiding op minimaal MBO niveau;
 • minimaal 4 jaar relevante werkervaring;
 • een ondernemende, verantwoordelijke en kritische houding;
 • een open houding en kunt onbevooroordeeld luisteren;
 • een ‘geen zorgen voor, maar zorgen dat’-aanpak.

Je kunt:

 • zoeken naar de beste bestaande of nieuwe oplossingen;
 • open en heldere taal naar cliënten en hun familie spreken;
 • collega’s, cliënten, verwanten en gasten een welkom gevoel te geven;
 • plezier halen uit ‘net dat stapje extra zetten’ voor je cliënten en collega’s;
 • uiteraard ook een Verklaring Omtrent het Gedrag overleggen.

Je bent:

 • enthousiast om te werken met het netwerk van de cliënt en deze waar nodig uit te breiden;
 • flexibel, want je hebt onregelmatige diensten en het kan ook weleens voorkomen dat je gevraagd wordt een collega te vervangen;
 • steeds nieuwsgierig naar de vraag achter de vraag;
 • iemand die blijft investeren in zijn eigen ontwikkeling.

Aantal uren per week
Het betreft een functie van 20 uur per week.

Wat bieden wij?

 • Cliënten, bewoners en collega’s die blij zijn om jou te zien.
 • Een locatie of afdeling waarop je trots kunt zijn.
 • Een team waarin teamprestatie en plezier in het werk vanzelfsprekend zijn.
 • Collega's die net als jij alles uit de dag halen.
 • Een tevreden glimlach aan het einde van de dag.
 • Dezelfde salarisschaal als je collega’s Begeleider A: minimaal € 1.616,- en maximaal € 2.287,- volgens FWG 20 van de CAO Gehandicaptenzorg (op basis van een fulltime dienstverband).
 • Bij goed functioneren een vast dienstverband.

Leuke extra’s:
Wij bieden goede arbeidsvoorwaarden (voor meer informatie klik hier). Mocht je naast je werktijd nog zin hebben in een leuke activiteit zoals een stedentrip of een musical? Cosis heeft een actieve personeelsvereniging met een veelzijdig aanbod van activiteiten.

Interesse en sollicitatie
Enthousiast geworden? Solliciteer direct!
Wil jij ook werken voor één van de grootste werkgevers van het noorden? Waarbij je werkt in een klimaat waarin verantwoordelijkheid en eigenaarschap voorop staat? En waar je volop kansen krijgt om je te ontwikkelen? Stuur dan een motivatiebrief en cv en wie weet word jij onze nieuwe collega! We ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk 18 augustus. Sollicitaties die we later ontvangen, kunnen we niet in behandeling nemen.

Je kunt solliciteren via de button ‘solliciteren’ op deze pagina. Vul het formulier in en maak je account aan. Als je eerst meer wilt weten of vragen hebt over de vacature, bel dan met Chantal Koster (Begeleider D) op telefoonnummer 06 23922616. Bereikbaar op dinsdag, woensdagochtend en donderdag.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld.

Waar staan we voor?
Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen en houden op het leven. Je komt ons tegen in Groningen en Drenthe. Midden in de samenleving, voor korte of langere tijd en dicht bij de mensen die we helpen. ‘De bedoeling’ van onze organisatie is richtinggevend voor hoe wij ons dagelijkse werk doen. Daarbij staat de samenwerking tussen cliënten, het persoonlijk netwerk en de professional centraal. Onze vakbekwame, professionele en bevlogen medewerkers schakelen onze dienstverlening ‘op en af’ waar mogelijk of noodzakelijk. Samen maken we kleine stappen om de opgestelde doelen te behalen.

Cosis maakt gebruik van 'cliëntprofielen'. Binnen locatie Zuideres bieden we hulp aan de persona Mark. Ben je nieuwsgierig naar de persona's van Cosis, klik dan hier!

Wil je meer weten over Cosis en locatie “Zuideres”?
Breng een bezoek aan onze prachtige website en lees over onze organisatie en Zuideres.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren