Begeleider A - SP Rietlanden

“Cosis zoekt een Begeleider A (24 uur, locatie SP Rietlanden – Emmen). Heb jij affiniteit met gehandicaptenzorg in combinatie met psychiatrie? Haal jij juist voldoening uit de dynamiek die dit met zicht meebrengt? Dan zijn wij op zoek naar jou!"

Functie inhoud
Wie ben jij?
Jij bent vaak de eerste persoon die onze cliënt ziet als hij op het steunpunt komt. Je biedt onze cliënten daar een vertrouwde en veilige thuisbasis. Je bent een echte ‘doener’, maar kunt ook het geduld opbrengen om het gedrag en de stemming van de cliënt te lezen. Afhankelijk hiervan is het van belang dat je meebeweegt met de cliënt. Al blijf je natuurlijk wel doen wat is afgesproken. Dat vraagt dus enige flexibiliteit en creativiteit van je. Je hebt humor en vindt het leuk om samen met of voor cliënten hun huis weer netjes op orde te brengen.

Samen met enthousiaste en professionele collega’s draag je met je verzorgende en huishoudelijke werkzaamheden bij aan een prachtig resultaat: prettige leefomstandigheden voor onze cliënten. Binnen het team heb je een signalerende rol, je overlegt met je collega’s wanneer je iets opvalt bij een cliënt. Je geeft cliënten én collega’s het gevoel dat ze je kunnen vertrouwen en maakt dat ook waar.

Hoe ziet jouw dag eruit?
Jouw dag op de locatie begint met de huishouding van het steunpunt. Al snel ontvang je de eerste cliënten voor koffie en een praatje. Daarna stem je af met je collega’s over de werkzaamheden van de dag en de bijzonderheden van dat moment bij cliënten. Jij zorgt ervoor dat de appartementen weer schoon en opgeruimd zijn, en doet de was voor de cliënten die dat niet zelf kunnen. Je doet op de fiets een boodschapje of bestelt online de grotere voorraad. Na het voorbereiden van de warme maaltijd van die avond, bespreek je nog even met een collega het opvallende gedrag bij een van de cliënten.

Functie-eisen
Wat vragen we van je?
Je hebt:

 • een afgeronde opleiding op minimaal MBO niveau 3;
 • minimaal enkele jaren relevante werkervaring;
 • een ondernemende, verantwoordelijke en kritische houding;
 • een open houding en kunt onbevooroordeeld luisteren;
 • een ‘geen zorgen voor, maar zorgen dat’-aanpak.

Je kunt:

 • zoeken naar de beste bestaande of nieuwe oplossingen;
 • open en heldere taal naar cliënten en hun familie spreken;
 • collega’s, cliënten, verwanten en gasten een welkom gevoel te geven;
 • plezier halen uit ‘net dat stapje extra zetten’ voor je cliënten en collega’s;
 • uiteraard ook een Verklaring Omtrent het Gedrag overleggen.

Je bent:

 • flexibel, want het kan ook weleens voorkomen dat je gevraagd wordt een collega te vervangen;
 • steeds nieuwsgierig naar de vraag achter de vraag;
 • iemand die blijft investeren in zijn eigen ontwikkeling.

Aantal uren per week
Het betreft een tijdelijke functie voor 24 uur per week.

Wat bieden wij?

 • Cliënten, bewoners en collega’s die blij zijn om jou te zien.
 • Een locatie of afdeling waarop je trots kunt zijn.
 • Een team waarin teamprestatie en plezier in het werk vanzelfsprekend zijn.
 • Collega's die net als jij alles uit de dag halen.
 • Een tevreden glimlach aan het einde van de dag.
 • Dezelfde salarisschaal als je collega’s Begeleider A: minimaal € 1.616,- en maximaal € 2.287,- volgens FWG 20 van de CAO Gehandicaptenzorg (op basis van een fulltime dienstverband).

Leuke extra’s:
Wij bieden goede arbeidsvoorwaarden (voor meer informatie klik hier). Mocht je naast je werktijd nog zin hebben in een leuke activiteit zoals een stedentrip of een musical? Cosis heeft een actieve personeelsvereniging met een veelzijdig aanbod van activiteiten.

Interesse en sollicitatie
Enthousiast geworden? Solliciteer direct!
Wil jij ook werken voor één van de grootste werkgevers van het noorden? Waarbij je werkt in een klimaat waarin verantwoordelijkheid en eigenaarschap voorop staat en waar je volop kansen krijgt om je te ontwikkelen? Stuur een motivatiebrief en cv en wie weet word jij onze nieuwe collega! We ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk op vrijdag 20 september aanstaande. Sollicitaties die we later ontvangen, kunnen we niet in behandeling nemen.

Je kunt solliciteren via de button ‘solliciteren’ op deze pagina. Vul het formulier in en maak je account aan. Als je eerst meer wilt weten of vragen hebt over de vacature, bel dan met Annemarike Hoogeveen, locatiehoofd op telefoonnummer 06 53 84 16 81 of Evelien Kloppenburg, begeleider D op telefoonnummer 06 10 52 36 90.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld.

Waar staan we voor?
Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen en houden op het leven. Je komt ons tegen in Groningen en Drenthe. Midden in de samenleving, voor korte of langere tijd en dicht bij de mensen die we helpen. ‘De bedoeling’ van onze organisatie is richtinggevend voor hoe wij ons dagelijkse werk doen. Daarbij staat de samenwerking tussen cliënten, het persoonlijk netwerk en de professional centraal. Onze vakbekwame, professionele en bevlogen medewerkers schakelen onze dienstverlening ‘op en af’ waar mogelijk of noodzakelijk. Samen maken we kleine stappen om de opgestelde doelen te behalen.

Cosis maakt gebruik van 'cliëntprofielen'. Binnen SP Rietlanden bieden we hulp aan de persona’s Koen en Jeroen. Met name Jeroen bepaalt de dynamiek van de locatie. Ben je nieuwsgierig naar de persona's van Cosis, klik dan hier!

Jouw werkplek
Steunpunt Rietlanden ligt in de wijk Rietlanden in Emmen en bestaat uit een Steunpunt en de zelfstandig bewoonde appartementen/woningen gesitueerd in de omgeving. Deze manier van wonen is zeer geschikt voor cliënten, die niet intern kunnen/willen wonen, maar wel stevige 24 uurs begeleiding op enige afstand nodig hebben. Begeleiding vindt veelal plaats in de “thuis(appartement)situatie” van de cliënt.

De huidige cliëntgroep bestaat over het algemeen uit mensen met een licht verstandelijke beperking met soms daarnaast psychische problematiek. Het Steunpunt is het kantoor van waaruit de begeleiders hun werkzaamheden verrichten. Hier is 24 uur per dag agogisch geschoolde begeleiding aanwezig. Daarnaast is het steunpunt ook een ontmoetingsplek voor cliënten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren