Begeleider A - Rietgors

Cosis zoekt voor locatie Rietgors een Begeleider A (15 uur per week). Ben jij iemand die alles uit de dag van onze cliënten weet te halen? En kun jij de cliënten zo ondersteunen dat zij hun zelfredzaamheid behouden? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wie ben jij?
Jij bent vaak de eerste persoon die onze cliënt ziet. Je zorgt voor een goed begin van de dag en biedt onze cliënten een vertrouwde en veilige thuisbasis. Je bent een echte ‘doener’, maar hebt ook engelengeduld. Je hebt affiniteit met huishoudelijke taken en kunt zelfstandig werken.

Samen met enthousiaste en professionele collega’s draag je met je verzorgende en huishoudelijke werkzaamheden bij aan een prachtig resultaat; prettige leefomstandigheden voor onze cliënten. Binnen het team heb je een signalerende rol, je overlegt met je collega’s wanneer je iets opvalt bij een cliënt. Je geeft cliënten én collega’s het gevoel dat ze je kunnen vertrouwen en maakt dat ook waar.

Hoe ziet jouw dag eruit?
Je zorgt ervoor dat de kamers weer schoon en opgeruimd zijn. meegaan naar huisarts en tandarts, het voorbereiden van het eten en het doen van de boodschappen.

Voordat je op de fiets naar huis stapt, maak je nog even een rondje om te kijken of er nog was opgehangen moet worden of dat de vaatwasser uitgeruimd kan worden. Ook bespreek je nog even met een collega het opvallende gedrag bij een van de cliënten.

Functie-eisen
Je hebt:

 • een afgeronde opleiding op minimaal MBO 2 niveau;
 • enkele jaren relevante werkervaring;
 • een rijbewijs/auto;
 • een ondernemende, verantwoordelijke en kritische houding;
 • een open houding en kunt onbevooroordeeld luisteren;
 • een ‘geen zorgen voor, maar zorgen dat’-aanpak.

Je kunt:

 • zoeken naar de beste bestaande of nieuwe oplossingen;
 • open en heldere taal naar cliënten en hun familie spreken;
 • collega’s, cliënten, verwanten en gasten een welkom gevoel te geven;
 • plezier halen uit ‘net dat stapje extra zetten’ voor je cliënten en collega’s;
 • uiteraard ook een Verklaring Omtrent het Gedrag overleggen.

Aantal uren per week
Het betreft een functie voor 15 uur per week.

Wat bieden wij?

 • Cliënten, bewoners en collega’s die blij zijn om jou te zien.
 • Een locatie of afdeling waarop je trots kunt zijn.
 • Een team waarin teamprestatie en plezier in het werk vanzelfsprekend zijn.
 • Collega's die net als jij alles uit de dag halen.
 • Een tevreden glimlach aan het einde van de dag.
 • Dezelfde salarisschaal als je collega’s Begeleider A: minimaal € 1.616,- en maximaal € 2.287,- volgens FWG 20 van de CAO Gehandicaptenzorg (op basis van een fulltime dienstverband).

Leuke extra’s:
Wij bieden goede arbeidsvoorwaarden (voor meer informatie klik hier). Mocht je naast je werktijd nog zin hebben in een leuke activiteit zoals een stedentrip of een musical? Cosis heeft een actieve personeelsvereniging met een veelzijdig aanbod van activiteiten.

Interesse en sollicitatie
Enthousiast geworden? Solliciteer direct!
Wil jij ook werken voor één van de grootste werkgevers van het noorden? Waarbij je werkt in een klimaat waarin verantwoordelijkheid en eigenaarschap voorop staat en waar je volop kansen krijgt om je te ontwikkelen? Stuur een motivatiebrief en cv en wie weet word jij onze nieuwe collega! We ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk op 29 september aanstaande. Sollicitaties die we later ontvangen, kunnen we niet in behandeling nemen.

Je kunt solliciteren door hier te klikken. Vul het formulier in en maak je account aan. Als je eerst meer wilt weten of vragen hebt over de vacature, bel dan met Femke Miedema (locatiehoofd) op telefoonnummer 06-27081305.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld.

Waar staan we voor?
Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen en houden op het leven. Je komt ons tegen in Groningen en Drenthe. Midden in de samenleving, voor korte of langere tijd en dicht bij de mensen die we helpen. ‘De bedoeling’ van onze organisatie is richtinggevend voor hoe wij ons dagelijkse werk doen. Daarbij staat de samenwerking tussen cliënten, het persoonlijk netwerk en de professional centraal. Onze vakbekwame, professionele en bevlogen medewerkers schakelen onze dienstverlening ‘op en af’ waar mogelijk of noodzakelijk. Samen maken we kleine stappen om de opgestelde doelen te behalen.

Cosis maakt gebruik van 'cliëntprofielen'. Binnen Rietgors bieden we hulp aan de persona Koen. Ben je nieuwsgierig naar de persona's van Cosis, klik dan hier!

Over Rietgors
Woonvoorziening de Rietgors ligt in de wijk Rietlanden in Emmen. Binnen deze woonvoorziening wonen twaalf cliënten.

Er is een ontmoetingsruimte waar de bewoners samen met elkaar koffie kunnen drinken, samen kunnen eten en ontspanningsactiviteiten kunnen verrichten. Daarnaast is er één keer per maand een bewonersvergadering, waarin de bewoners aan kunnen geven wat goed gaat en wat men graag anders zou willen zien.

De warme maaltijden worden elke dag vers bereid en in het weekend wordt er in samenwerking met de bewoners gekookt. Het koken gebeurt in de ontmoetingsruimte. Het menu wordt per week samen met de bewoners opgesteld. Ook bestaat er de mogelijkheid om zelf te koken in het eigen appartement, dit is afhankelijk van wens en mogelijkheden van de cliënt.

De bewoners hebben op doordeweekse dagen elders hun dagbesteding of werk.
Bewoners maken o.a. gebruik van dagbestedingslocaties in Emmen en/of werken op de sociale werkplaats of bij een regulier werkbedrijf.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.