Begeleider A - Flexbureau provincie Groningen

Ben jij iemand die cliënten graag helpt bij de dagelijkse verzorging en in de huishouding? Vind je het leuk om op een aantal verschillende locaties in de provincie Groningen te werken en ben je flexibel inzetbaar? Dan zoeken wij jou als begeleider A bij ons Flexbureau.

Functie inhoud
Wie ben jij?
Je bent niet de eerste de beste. Je bent wendbaar, sociaal ingesteld en hoeft niet vooraf te weten hoe jouw werkdag eruit ziet. Je vindt het leuk om op meerdere locaties je handen uit de mouwen te steken en nieuwe cliënten en collega’s te ontmoeten. Als flexwerker sta je stevig in je schoenen, heb je aan een half woord genoeg om te weten wat er moet gebeuren en daar ga je mee aan de slag.

Je brengt veel tijd met cliënten door en kunt ook als de omstandigheden ingewikkeld zijn een vertrouwde en gezellige basis voor ze creëren. Je weet een gewone dag leuk te maken, samen met jou genieten onze cliënten van kleine dingen, zoals een kort gesprek.

Je hebt humor en engelengeduld, je bevordert de zelfredzaamheid van cliënten door ze zoveel mogelijk zelf te laten doen. Je kunt de cliënt en zijn gedrag goed lezen. Je speelt snel in op veranderingen in de omstandigheden, het gedrag of de hulpvraag. Een drukke werkdag kan jij zo indelen dat de cliënten dit niet opmerken, omdat jij de rust uitstraalt waar zij behoefte aan hebben.

Hoe zie jouw dag eruit?
Als begeleider A zorg je voor ondersteuning van cliënten bij de algemene dagelijkse levensbehoeften. Je geeft, wanneer nodig, verzorgende ondersteuning aan cliënten zoals helpen met wassen, aankleden, eten, naar bed gaan, maaltijden verstrekken, koffie/thee schenken. Je verricht huishoudelijke werkzaamheden zowel alleen als samen met cliënten. Naast de verstandelijke beperking is er bij sommige cliënten ook sprake van een lichamelijke beperking en/of moeilijk verstaanbaar gedrag.

Door zelfroostering heb je invloed op diensten die je in de toekomst gaat werken. Daarnaast houd je ruimte vrij in je rooster voor spoeddiensten. Je kunt werken bij woonvoorzieningen of de ambulante ondersteuning. Je zet je je daarbij voornamelijk in voor volwassenen en ouderen. Je begeleiding is gericht op het ontwikkelen, bevorderen en/of handhaven van de zelfredzaamheid van cliënten. Je taakinhoud is per locatie verschillend, afhankelijk van de aard van de activiteiten, de samenstelling en het niveau van zelfredzaamheid van de cliënten. Op sommige locaties kan er sprake zijn van moeilijk hanteerbaar gedrag, psychiatrische problematiek en/of agressie.

Functie-eisen
Wat vragen we van je?
Je hebt:

 • een afgeronde opleiding op minimaal MBO-2 niveau;
 • minimaal 1 jaar relevante stage- of werkervaring binnen de doelgroep van mensen met een verstandelijke beperking;
 • een rijbewijs is een pré;
 • een ondernemende, verantwoordelijke en kritische houding;
 • een open houding en je kunt onbevooroordeeld luisteren;
 • een ‘geen zorgen voor, maar zorgen dat’-aanpak.

Je kunt:

 • zoeken naar de beste bestaande of nieuwe oplossingen;
 • open en heldere taal naar cliënten en hun familie spreken;
 • collega’s, cliënten, verwanten en gasten een welkom gevoel geven;
 • plezier halen uit ‘net dat stapje extra zetten’ voor je collega’s en cliënten;
 • een Verklaring Omtrent het Gedrag overleggen als je in dienst komt.

Je bent:

 • flexibel, want je hebt vroege, late en weekenddiensten Ook kan het voorkomen dat je dezelfde dag nog gevraagd wordt een collega te vervangen;
 • steeds nieuwsgierig naar de vraag achter de vraag;
 • iemand die blijft investeren in zijn eigen ontwikkeling;
 • iemand die graag initiatief neemt.

Je wilt:

 • de ervaring en kennis die je opdoet met anderen delen.

Aantal uren per week
Het betreft een functie voor een vast aantal uren per week. Het gemiddeld aantal uren per week wordt in overleg vastgesteld, waarbij 16 uur het minimum is en 20 uur het maximum.

Wat bieden wij?

 • Cliënten, bewoners en collega’s die blij zijn om jou te zien.
 • Locaties waar je trots op kunt zijn.
 • Een team waarin teamprestatie en plezier in het werk vanzelfsprekend is.
 • Collega's die net als jij alles uit de dag halen.
 • Een tevreden glimlach aan het einde van de dag.
 • De mogelijkheid om bij verschillende locaties binnen te kijken.
 • Nooit saai werk, want elke dag is anders.
 • Dezelfde salarisschaal als je collega’s begeleider A minimaal € 1.616,- en maximaal € 2.287,- bruto conform schaal 20 CAO Gehandicaptenzorg (op basis van 36 uur per week).

Leuke extra’s:
Wij bieden goede arbeidsvoorwaarden (voor meer informatie klik hier). Mocht je naast je werktijd nog zin hebben in een leuke activiteit zoals een stedentrip of een musical? Cosis heeft een actieve personeelsvereniging met een veelzijdig aanbod van activiteiten.

Interesse en sollicitatie
Wil jij ook werken voor een van de grootste werkgevers van het noorden? Waarbij je werkt in een klimaat waarin verantwoordelijkheid en eigenaarschap voorop staat? En waar je volop kansen krijgt om je te ontwikkelen? Stuur dan een motivatiebrief en cv en wie weet word jij onze nieuwe collega! We ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk op dinsdag 1 oktober aanstaande.

Je kunt solliciteren via de button ‘solliciteren’ op deze pagina. Vul het formulier in en maak je account aan. Als je eerst meer wilt weten of vragen hebt over de vacature, bel dan met het Flexbureau via telefoonnummer: 088-8393450 of mail naar consulentenflexbureau@cosis.nu .

Waar staan we voor?
Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen en houden op het leven. Je komt ons tegen in Groningen en Drenthe. Midden in de samenleving, voor korte of langere tijd en dicht bij de mensen die we helpen. ‘De bedoeling’ van onze organisatie is richtinggevend voor hoe wij ons dagelijkse werk doen. Daarbij staat de samenwerking tussen cliënten, het persoonlijk netwerk en de professional centraal. Onze vakbekwame, professionele en bevlogen medewerkers schakelen onze dienstverlening ‘op en af’ waar mogelijk of noodzakelijk. Samen maken we kleine stappen om de opgestelde doelen te behalen.

Het Flexbureau helpt locaties in de provincie Groningen met het oplossen van roosterverstoringen. Het team bestaat uit ongeveer 75 flexmedewerkers in de functies begeleider A (helpende) en begeleider B (assistent begeleider).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren