Assistent Concern Controller

Cosis zoekt een Assistent Concern Controller. Ben je een analytische, procesmatige denker, in staat het grotere geheel te overzien, mondeling en schriftelijk vaardig om werkzaamheden over te dragen en/of uit te dragen? Beschik je over de persoonlijke eigenschappen die passen bij het taakgebied en positie van deze staffunctie? Dan nodigen wij je graag uit om te solliciteren!

Functie inhoud
De Afdeling
Concern Controlling heeft als taak de continuïteit van de bedrijfsvoering te bewaken en een bijdrage te leveren aan het verwezenlijken van de organisatiedoelen en de positionering van Cosis. De afdeling is belast met het ontwikkelen van financieel en bedrijfseconomisch beleid op strategisch niveau, het adviseren en ondersteunen van het management en de Raad van Bestuur bij diverse strategische vraagstukken en het regisseren van tijdige, volledige en betrouwbare stuurinformatie voor een effectieve en efficiënte sturing en beheersing van bedrijfsprocessen.  

Concern Controlling voert de regie op de planning- en control cyclus en formuleert financieel en bedrijfseconomisch beleid op strategisch niveau. De afdeling adviseert gevraagd en ongevraagd de Raad van Bestuur over (strategische) beleidskeuzes die impact kunnen hebben op de huidige of de toekomstige bedrijfsvoering. Concern Controlling neemt de ontwikkelingen buiten de organisatie actief waar en vertaalt deze naar beleidsadvies of stelt de juiste vragen. De rol is niet passief; er is veel ruimte om een eigen inbreng te leveren ten bate van de organisatie. Ook op het gebied van het bewaken van de kwaliteit van zorg heeft de afdeling een belangrijke rol. Daarbij wordt mede gebruik gemaakt van de kennis van de medewerkers binnen het Cosis Expertisecentrum.

De afdeling Concern Control en Audit bestaat uit 6 medewerkers en valt onder de verantwoordelijkheid van de Concern Controller. De afdeling behoort tot het Servicebureau van Cosis en is gevestigd in Assen.

Wat houdt de functie in?
In de functie van Assistent Concern Controller lever je een bijdrage aan de inrichting van de planning & control cyclus, waaronder het opstellen van de kaderbrief en begroting en het controleren en consolideren van informatie op organisatieniveau. Je levert een bijdrage aan de inrichting van informatiesystemen en managementrapportages.

Daarnaast ondersteun je de Concern Controller bij onderzoek en beoordeling van (financiële) vraagstukken in de organisatie, dit om te komen tot advies aan de Raad van Bestuur over de bedrijfsvoering, bedrijfsorganisatie en verbetermogelijkheden van de business/bedrijfsresultaten. Ook lever je een bijdrage in beleidsvorming en inrichting van de risicobeheersing van de organisatie. Ontwikkelingen op het eigen vakgebied dienen nauwlettend te worden gevolgd teneinde deze te kunnen integreren in de adviezen.

Functie-eisen
Wat vragen we van je?

  • Kennis op academisch niveau, bij voorkeur een afgeronde opleiding met bedrijfseconomische/bedrijfskundige achtergrond;
  • Kennis van planning en control, risicobeheersing en beleidsvorming;
  • Kennis van veranderingen en ontwikkelingen in de organisatie(besturing), wet- en regelgeving en financiering in de gezondheidszorg;
  • Kennis van en ervaring met projectmatig werken.

Aantal uren per week
Het betreft een functie voor 36 uur per week.

Wat bieden wij?
Cosis biedt je een uitdagende dynamische functie in een zich ontwikkelende organisatie, met veel ontwikkelingsmogelijkheden via e-learning en cursussen. Daarnaast bieden wij goede arbeidsvoorwaarden conform cao Gehandicaptenzorg (voor meer informatie klik hier). Deze functie is ingeschaald in FWG 60. Mocht je naast je werktijd nog zin hebben in een leuke activiteit zoals een stedentrip of een musical? Cosis heeft een actieve personeelsvereniging met een veelzijdig aanbod van activiteiten.

Interesse en sollicitatie
Enthousiast geworden? Solliciteer direct!
Wil jij ook werken voor één van de grootste werkgevers van het noorden? Waarbij je werkt in een klimaat waarin verantwoordelijkheid en eigenaarschap voorop staat? En waar je volop kansen krijgt om je te ontwikkelen? Stuur dan een motivatiebrief en cv en wie weet word jij onze nieuwe collega! We ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk op 15 mei 2019. Sollicitaties die we later ontvangen, kunnen we niet in behandeling nemen.

De sollicitatiegesprekken vinden in de tweede helft van mei plaats. Het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is onderdeel van de aanstellingsprocedure.

Je kunt solliciteren via de button ‘solliciteren’ op deze pagina. Vul het formulier in en maak je account aan. Als je eerst meer wilt weten of vragen hebt over de vacature, bel dan met M. van Dijk ( Concern Controller) op telefoonnummer 088 – 839 32 16.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld.

Waar staan we voor? Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen en houden op het leven. Je komt ons tegen in Groningen en Drenthe. Midden in de samenleving, voor korte of langere tijd en dicht bij de mensen die we helpen. ‘De bedoeling’ van onze organisatie is richtinggevend voor hoe wij ons dagelijkse werk doen. Daarbij staat de samenwerking tussen cliënten, het persoonlijk netwerk en de professional centraal. Onze vakbekwame, professionele en bevlogen medewerkers schakelen onze dienstverlening ‘op en af’ waar mogelijk of noodzakelijk. Samen maken we kleine stappen om de opgestelde doelen te behalen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren