Arts VG

Wil jij als Arts VG bijdragen aan het vormgeven van de transitie in de zorg? Heb jij ideeën over de wijze waarop je dit vorm en inhoud kan geven binnen jouw vakgebied? Wij komen graag met jou in contact om te vertellen hoe het is om bij Cosis te werken. Hieronder geven we alvast wat informatie zodat jij een eerste indruk krijgt. Maar een gesprek zegt meer dan 1000 woorden. Daarom vertellen wij jou in een persoonlijk (telefoon) gesprek graag meer! Onze contactgegevens staan onderaan deze vacature.

Dit zijn wij

Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen en te houden op het leven. Je komt ons tegen in Groningen en Drenthe. Midden in de samenleving, dicht bij de mensen die wij helpen. Hierbij staat de samenwerking tussen cliënten, het persoonlijk netwerk en de professional centraal. Samen maken wij kleine stappen om de gestelde doelen te behalen. Lees hier waar wij voor staan en gaan.

Het Cosis Expertisecentrum (CEC) is één van de vier zorgclusters bij Cosis. Binnen het CEC zijn ongeveer 250 medewerkers werkzaam, waaronder behandelaren, adviseurs, management en secretariaat. Wij zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling en inhoud van de behandelexpertise. Van daaruit maken we de vertaalslag naar de praktijk in de overige drie clusters: Wonen, Kind, Jeugd & Gezin en Ambulant. De specialisten werken op diverse kennisgebieden nauw samen met verschillende collega's. Er wordt zorg geboden aan een zeer gevarieerde cliëntengroep: van jong tot oud en van een lichte tot een ernstig meervoudige verstandelijke beperking.

Dit ben jij

Als Arts VG heb jij een breed takenpakket met grote verantwoordelijkheid. Jij maakt deel uit van de vakgroep Medisch binnen het CEC. De vakgroep Medisch bestaat uit vier Artsen VG, basisartsen en een Physician Assistant. Jij levert, naast de huisarts, verantwoorde medische zorg en hebt verschillende rollen passend bij de vraag en de zorgzwaarte van de cliënt. Jij bent hoofdbehandelaar en hebt een overstijgende rol bij het signaleren, onderzoeken en adviseren met betrekking tot de medische zorg voor cliënten met een verstandelijke beperking. Hierbij word jij ondersteund door verpleegkundigen. Jij werkt zelfstandig omdat je zowel op locatie als tijdens regiospreekuren cliënten diagnosticeert en behandelt. Jij neemt ook deel aan de 24-uursbereikbaarheid.

Naast het werk dat jij zelfstandig doet, werk jij ook nauw samen met verschillende disciplines. Jij hebt een adviserende rol richting de gedragswetenschapper, begeleiders, paramedici en het cliëntsysteem. Jij zorgt multidisciplinair voor de beste behandeling voor jouw cliënten. Daarom is het van belang dat jij in jouw communicatie duidelijk en consequent bent. Op deze manier weet iedereen welke stappen er genomen moeten worden. In jouw werk als Arts VG kom je vraagstukken tegen op het gebied van somatiek, psychiatrie en medisch ethische dilemma's in combinatie met de verstandelijke beperking van jouw cliënten. Het kan voorkomen dat jij beslissingen moet nemen ten aanzien van onvrijwillige zorg of dat jij handelend optreedt in cliëntgebonden acute en/of crisissituaties.

Naast het zorgdragen voor onze cliënten, vervul jij een voortrekkersrol binnen jouw vakgebied. Vanuit jouw deskundigheid adviseer jij het management/clusterdirectie ten aanzien van zorginhoudelijk beleid en bent betrokken bij de implementatie van beleid. In het kader van de veiligheid van zorg en de medische eindverantwoordelijkheid heb jij ook een risico signalerende rol. Jij werkt volgens het Professioneel Statuut Vakgroep. Ook zie jij toe op wettelijke voorschriften op geneeskundig gebied binnen de organisatie, zoals WGBO, BIG, Wet Infectieziekten en Hygiënebeleid. Ook ga jij meedoen in de regionale beoordelingen in het kader van de Wet zorg en dwang met de AVG's uit de regio. In jouw rol als Arts VG geef jij ook supervisie een de basisartsen, verpleegkundig specialisten en physician assistants. Jij fungeert als opleider en je draagt zorg voor interne kennisdeling op jouw vakgebied door bijvoorbeeld het geven van klinische lessen en informatiebijeenkomsten.

Tact, besluitvaardigheid en daadkracht typeren jou. Jij ziet namelijk precies wat er nodig is in welke situatie. Jij neemt de regie en zet de nodige en juiste lijnen uit. Hierbij komen jouw vaardigheden met betrekking tot plannen en organiseren goed van pas! Jij weet dat er soms ook weerstand kan zijn bij cliënten vanwege de beperking. Dit houdt jou niet tegen bij het leveren van zorg. Jij kan je namelijk goed inleven in jouw cliënten en weet ze als geen ander te motiveren en te stimuleren.

Iets voor jou

Jij kan bij ons aan de slag als je:

 • Gediplomeerd bent als Arts VG en een geldige BIG-registratie hebt.
 • Affiniteit hebt met de gehandicaptenzorg.
 • Een rijbewijs en auto hebt, omdat je op verschillende locaties zult gaan werken.

Voel je gewaardeerd

Wanneer jij komt te werken als Arts VG ontvang je van ons:

 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 6.008,- en maximaal € 9.238,- volgens FWG 75 van de cao-gehandicaptenzorg (op basis van een fulltime dienstverband).
 • Een contract voor onbepaalde tijd.
 • Tegemoetkoming in jouw reiskosten.
 • De mogelijkheid tot het kopen van extra verlofuren.
 • Een eindejaarsuitkering.
 • Sporten met korting en een voordelig fietsplan.
 • Mogelijkheid tot blijvende persoonlijke ontwikkeling. Volg cursussen, trainingen en e-learnings waar jij baat bij hebt in jouw werk!

Ben je benieuwd of Cosis aansluit bij jou? Lees over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden op de website en kijk wat voor jou van toepassing is.

Voel je welkom en solliciteer

Wil jij aan de slag als Arts VG bij het Cosis Expertisecentrum in de provincie Groningen en/of Drenthe? Je kan solliciteren door te reageren op deze vacature. Maar nog leuker zou zijn om elkaar gelijk te leren kennen. Neem daarom contact op met teamcoördinator Marieke Jager, via 06 822 622 70. Marieke vertelt jou graag meer over het werken bij Cosis.

Extra informatie

 • Bij indiensttreding vragen wij voor jou een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan. De kosten hiervoor worden door Cosis vergoed.
 • Bericht voor recruiters en headhunters: we begrijpen dat je voor deze vacature kandidaten wilt zoeken, maar we houden werving & selectie in eigen hand.