Arts Verstandelijk Gehandicaptenzorg - regio Groningen/Drenthe (2018-833)

Het Cosis Expertisecentrum zoekt een Arts voor onze doelgroep mensen met een verstandelijk beperking (24-36 uur per week, regio Groningen/Drenthe).    
Cosis is één van de grootste werkgevers in het Noorden. Ben je benieuwd wat wij je kunnen bieden? We maken graag kennis met je!
 

Functie inhoud

Als Arts verstandelijk gehandicapten ben je er – samen met circa tien collega’s van de medische vakgroep – voor onze cliënten in Groningen en Drenthe. Het is een zeer gevarieerde cliëntengroep: van jong tot oud en van een lichte tot een ernstig meervoudige verstandelijke beperking.

Daarnaast ben je een van de belangrijkste aanspreekpunten voor je collega’s  op onze woon- en dagbestedingslocaties. Je maakt deel uit van multidisciplinaire teams (MDT’s) en coördineert de behandeling tussen begeleiders en (para)medische behandelaars.

Je bent een van onze ‘medische gezichten’ naar buiten. Je hebt goed contact met huisartsen, ketenpartners en regionale ziekenhuizen. Je werkt aanvullend aan de huisarts en hebt telefonische achterwacht voor de huisartsen.

Tot slot draag je bij aan de kwaliteit van onze organisatie door samen met je collega’s van de medische vakgroep actief beleid te ontwikkelen op het gebied van de medische zorg- en dienstverlening aan onze cliënten. Nu en in de toekomst.

 

Functie-eisen

Je bent een arts met AVG als specialisatie, of met een andere relevante specialisatie voor onze doelgroepen zoals Specialist ouderengeneeskunde of Arts mens en maatschappij.

Je weet dat wat je kunt net zo belangrijk is als wie je bent: je ‘hardskills’ en je ‘softskills’ gaan bij Cosis hand in hand. Je bent nieuwsgierig naar de mens achter je cliënt en kunt zijn gedrag en behoeften ‘lezen’, ook als hij zich zelf niet of moeilijk kan uitdrukken. Je begrijpt dat je – om dit werk goed te kunnen doen – laagdrempelig moet zijn en moet beschikken over een gezonde dosis humor.

Je vindt het vanzelfsprekend dat jouw behandeling verder gaat dan alleen het medische aspect. Je bent een belangrijke spil in ons web van zorgprofessionals die zich elke dag inzetten om onze cliënten (weer) grip op hun leven te laten krijgen. Daarmee draag je bij aan de missie – oftewel: de ‘bedoeling’ – van Cosis.

Jij gelooft – net als wij – dat ‘iedereen telt’. Cliënten, maar ook hun verwanten en je collega’s. Je bent betrokken, staat open voor anderen en neemt je verantwoordelijkheid.

Wat vragen we van je?

 Je hebt:

 • het specialisme Arts AVG, ouderengeneeskunde of arts mens en maatschappij;
 • een rijbewijs/auto;
 • een stevige persoonlijkheid;
 • een ondernemende, verantwoordelijke en kritische houding;
 • een open houding en kunt onbevooroordeeld luisteren;
 • een ‘geen zorgen voor, maar zorgen dat’-aanpak;

 Je kunt:

 • goed signaleren en rapporteren;
 • zoeken naar de beste bestaande of nieuwe behandelingen;
 • open en heldere taal naar cliënten en hun familie spreken;
 • plezier halen uit ‘net dat stapje extra zetten’ voor je collega’s en cliënten;
 • uiteraard ook een Verklaring Omtrent het Gedrag overleggen.

 Je bent:

 • enthousiast om ook te werken met het netwerk van de cliënt;
 • steeds nieuwsgierig naar de vraag achter de vraag.

 Je wilt:

 • blijven investeren in je eigen ontwikkeling;
 • complimenten geven aan cliënten of collega’s als ze dat verdienen.

Aantal uren per week

Het betreft een functie voor 24 tot 36 per week.

Wat bieden wij?

 • salaris conform CAO Gehandicaptenzorg: functiegroep 70; min. € 4.243,- – max. € 6.396,- (op basis van een fulltime dienstverband);
 • een team waarin teamprestatie, resultaat en plezier in het werk vanzelfsprekend zijn;
 • een voortdurende mogelijkheid tot bij- en nascholing.

Interesse en sollicitatie

Ben je benieuwd naar Cosis en naar wat wij je kunnen bieden? Neem contact op met Cornelis Janse, Hoofd Vakgroepen regio Noord en WMO op telefoon 06-41391020 voor een kennismakingsgesprek.

Je kunt ook direct solliciteren door hier te klikken. Vul het formulier in en maak je account aan. Via dit account kun je ook de voortgang van je sollicitatie volgen.

Over Cosis en ons Expertisecentrum

Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen en houden op het leven. Je komt ons tegen in Groningen en Drenthe. Midden in de samenleving, voor korte of langere tijd en dicht bij de mensen die we helpen. ‘De bedoeling’ van onze organisatie is richtinggevend voor hoe wij ons dagelijkse werk doen. Daarbij staat de samenwerking tussen cliënten, het persoonlijk netwerk en de professional centraal. Onze vakbekwame, professionele en bevlogen medewerkers schakelen onze dienstverlening ‘op en af’ waar mogelijk of noodzakelijk. Samen maken we kleine stappen om de opgestelde doelen te behalen.

Binnen het Cosis Expertisecentrum zijn een aantal vakgroepen (waaronder de medische vakgroep) en de afdeling Kwaliteit, Kennis en Onderzoek bij elkaar gebracht. Het Cosis Expertisecentrum heeft de rol van deskundige en kritische specialist die met kennis en advies waarde toevoegt aan de cliëntzorg. De medewerkers van het Cosis Expertisecentrum zijn vakbekwame behandelaars, adviseurs en onderzoekers en vervullen