Arts (ANIOS Verstandelijk Gehandicaptenzorg)

Arts (ANIOS Verstandelijk Gehandicaptenzorg)
In het kort werken met cliënten met een verstandelijke beperking.

Functie inhoud
Als ANIOS verstandelijk gehandicapten bij het Cosis Expertisecentrum vorm je samen met circa tien collega’s de medische vakgroep. De medische vakgroep bestaat uit Artsen Verstandelijk Gehandicapten, ANIOS VG en Praktijkverpleegkundigen VGZ. Daarnaast leiden wij iemand op tot Physician Assistant.

Het Cosis expertisecentrum heeft de rol van een deskundige en kritische specialist die met zijn kennis en advies waarde toevoegt aan de cliëntzorg. De medewerkers van het Cosis expertisecentrum zijn vakbekwame behandelaars, adviseurs en onderzoekers en vervullen vaak ook een regisserende rol. De cliëntengroep is zeer gevarieerd van jong tot oud, met een lichte tot ernstig meervoudig verstandelijke beperking.

Werkzaamheden
Als basisarts verstandelijk gehandicaptenzorg: •Lever je aanvullend aan de huisarts verantwoorde medische zorg bij specifieke vragen gerelateerd aan de verstandelijke handicap. •Signaleer, onderzoek, diagnosticeer en adviseer je tot behandeling of behandel jezelf en begeleid je cliënten met een verstandelijke handicap en met een complexe samengestelde zorgvraag. •Maak je deel uit van diverse multidisciplinaire teams op verschillende woonvoorzieningen voor volwassenen. •Lever je vanuit de medische vakgroep een bijdrage aan verdere beleidsontwikkeling op het gebied van de medische zorg- en dienstverlening aan mensen met een beperking, zowel ten behoeve van de organisatie als met betrekking tot individuele cliënten. •Heb je telefonische achterwacht buiten kantoortijden en in de weekenden. •Werk je overwegend ondersteunend en adviserend aan het team. •Kun je aanvullend aan de huisarts een behandelrol hebben bij specifieke vragen.

Functie-eisen
Om in aanmerking te komen voor deze parttime/fulltime ANIOS vacature:

• Ben je een enthousiaste professional, die proactief is en voldoende flexibel om invulling te geven aan deze functie.
• Heb je affiniteit en bij voorkeur ervaring met de verstandelijk gehandicaptenzorg.
• Heb je beschikking over een auto. • Je bent een BIG-geregistreerd basisarts.
• Je hebt een positief kritische instelling.
• Je wilt excelleren in je vak en dàt doen wat werkelijk toegevoegde waarde heeft.
• Je stelt je leerbaar op, maar hebt ook de frisse blik om gebaande paden ter discussie te stellen.
• Je bent nieuwsgierig naar regionale samenwerking tussen zorginstellingen.
• Je overweegt een vervolgspecialisme binnen de VG, VVT of eerste lijn.
• Beschik je over analytisch vermogen.

Binnen het Cosis Expertisecentrum wordt een laagdrempelige werkwijze op prijs gesteld.

Door middel van een uitgebreid persoonlijk intakegesprek worden jouw persoonlijke kenmerken, ambities en motivatie in kaart gebracht. Dit gesprek vormt de basis van het persoonlijk ontwikkelplan waar gedurende het traject verder invulling aan wordt gegeven.

Aantal uren per week
Het betreft een functie voor 24 tot 36 per week.

Wat bieden wij?
Arbeidsvoorwaarden en salaris zijn conform cao Gehandicaptenzorg. De functie is ingedeeld in functiegroep 65. Het salaris bedraagt, afhankelijk van leeftijd en ervaring bij een fulltime dienstverband, minimaal € 3.505,- en maximaal € 5.296,- bruto per maand.

Interesse en sollicitatie
Voor vragen over de functie kan je contact opnemen met Cornelis Janse, Hoofd Vakgroepen Cosis Expertisecentrum via het telefoonnummer 088-8393430.

Het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag is onderdeel van onze aanstellingsprocedure.

Je kunt ook direct solliciteren door hier te klikken. Vul het formulier in en maak je account aan. Via dit account kun je ook de voortgang van je sollicitatie volgen. Dit is een doorlopende vacature. Indien je solliciteert zal er spoedig contact met je worden opgenomen. 

Over Cosis en ons Expertisecentrum
Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen en houden op het leven. Je komt ons tegen in Groningen en Drenthe. Midden in de samenleving, voor korte of langere tijd en dicht bij de mensen die we helpen. ‘De bedoeling’ van onze organisatie is richtinggevend voor hoe wij ons dagelijkse werk doen. Daarbij staat de samenwerking tussen cliënten, het persoonlijk netwerk en de professional centraal. Onze vakbekwame, professionele en bevlogen medewerkers schakelen onze dienstverlening ‘op en af’ waar mogelijk of noodzakelijk. Samen maken we kleine stappen om de opgestelde doelen te behalen.

Binnen het Cosis Expertisecentrum zijn een aantal vakgroepen (waaronder de medische vakgroep) en de afdeling Kwaliteit, Kennis en Onderzoek bij elkaar gebracht. Het Cosis Expertisecentrum heeft de rol van deskundige en kritische specialist die met kennis en advies waarde toevoegt aan de cliëntzorg. De medewerkers van het Cosis Expertisecentrum zijn vakbekwame behandelaars, adviseurs en onderzoekers en vervullen vaak de rol van regisseur. Zij werken multidisciplinair.