Ambulant Begeleider C in Veendam / Pekela

…en dan sta je voor de tweede keer voor een dichte deur. Ze is er niet. Je belt haar op en tot je verrassing is ze zelfstandig naar de woningbouwcoöperatie gegaan voor een eigen appartement. Of je wel wilt komen, want ze snapt het niet allemaal. Tien minuten later zit je naast haar en ondersteun je haar in het gesprek met de woonconsulent. Dit zal je vaker overkomen als je onze cliënten geeft wat ze aankunnen. Door jouw interventies bied je ze grip op hun leven en laat je ze optimaal participeren in de maatschappij. Als dit zaken zijn waar jij warm voor loopt, lees dan verder en misschien zit jij straks bij ons aan tafel.

Ambulant begeleider C met WMO- en GGZ-ervaring
Je draait al een poosje mee in de ambulante zorg en weet je gemakkelijk te voegen in een jong, energiek en bevlogen team. Vanuit ons kantoor aan de Jakob Bruggemalaan in Veendam bezoek je inwoners van de gemeenten Veendam en Pekela. Met jouw brede kennis kun je als generalist makkelijk schakelen tussen o.a. verslavingsproblematiek, inwoners met een licht verstandelijke beperking en/of psychische problemen. Als ervaren netwerker weet je makkelijk en snel contact te leggen met externe partijen. Het is dus een baan met hoge mate van zelfstandigheid, terwijl je niet zonder je collega’s kunt. Je maakt je eigen planning, bent veel onderweg en geeft en vraagt feedback aan je collega’s.

Wat ga je doen
Samen met je collega’s werk je samen met andere organisaties vanuit de Algemene Voorzieningen Begeleiding in de gemeente Veendam en Pekela. Je ondersteunt daarbij de inwoner bij zaken zoals financiën, huisvesting, geestelijke gezondheid, verslaving, vrije tijd, justitie, maatschappelijke participatie en het (sociaal)netwerk. Om de zelfredzaamheid en zelfstandigheid van de inwoner te versterken werk je volgens de Zelfredzaamheidsmatrix en de IRB methodiek. Het betrekken van het netwerk, vrijwilligers en informele zorgorganisaties is voor jou vanzelfsprekend. Binnen de Algemene Voorzieningen Begeleiding wordt er van je verwacht dat je generalistisch en laagdrempelig te werk gaat.

Je biedt inwoners laagdrempelige ondersteuning voor diverse hulpvragen bij zowel langdurige als kortdurende zorg. In overleg met de inwoner stel je vanuit de hulpvraag een plan op en draag je zorg voor evaluatie en bijstelling daarvan. Dit doe je waar nodig in samenwerking met externe organisaties. Je kunt individuele begeleidingsprocessen opzetten en uitvoeren, je hebt kennis van de diverse begeleidingsmethodieken en inzicht in het hulpverleningsaanbod. Je draagt zorg voor rapportage, administratie en overdracht. Je draagt functioneel bij aan overlegmomenten met verschillende externe en interne disciplines.

Functie-eisen
Je bent;
• enthousiast, leergierig en beschikt over een proactieve houding;
• getraind of bereid je te trainen in de IRB-methodiek;
• in bezit van een rijbewijs en beschikt over een eigen auto;
• flexibel in werktijden, werkdagen en werkplek en laat je – ondanks de soms grillige zorgvraag - niet gek maken. We werken met Jaarurensystematiek.

Je hebt;
• minimaal een afgeronde en relevante MBO-4 opleiding;
• een brede generalistische basis en vakspecifieke kennis (Verslaving, LVB, GGZ);
• ervaring met werken in de wijk en kunt goed plannen.

Je kunt;
• adequaat omgaan met complexe situaties en calamiteiten (must).

We vragen van al onze medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Aantal uren per week
Het betreft een functie van gemiddeld 16 uur per week (± 16-20 uur).

Wat bieden wij?
• Een zelfstandig werkend team met regelruimte en verantwoordelijkheid.
• Een enerverende baan voor 16 tot 20 uur per week.
• Je ontvangt als Begeleider C een salaris van min. € 1.898,- tot max. € 2.807,- conform schaal 40 CAO Gehandicaptenzorg (op basis van een fulltime dienstverband).
• de mogelijkheid je te ontwikkelen als ambulant hulpverlener en wellicht meer uren te draaien via het flexbureau op verschillende locaties binnen Cosis.
• We starten met een contract voor een jaar. Bij goed functioneren en gelijkblijvende economische omstandigheden wacht je een contract voor onbepaalde tijd.
• Een snoeppot die gevuld wordt als die leeg is.
• Je krijgt de mogelijkheid tot het volgen van cursussen en trainingen.
• We hebben interessante extra’s voor je zoals een eindejaarsuitkering, sporten met korting of een voordelig fietsplan. En natuurlijk een actieve personeelsvereniging met een afwisselend programma.

Interesse en sollicitatie
Klik op de button “solliciteren” en stuur dan vóór maandag 20 mei je beste motivatiebrief (en cv) ooit en wellicht word je uitgenodigd voor een gesprek op donderdag 23 mei in Veendam.
Mochten we iets vergeten zijn te benoemen wat wel relevant is voor jou om te weten, dan kun je telefonisch contact opnemen met Carola Werkman (Ambulant begeleider) op 06-20226116. Neemt zij niet direct op, stuur dan een appje met je naam met je beknopte vraag en zij belt je terug. Wil je meer weten over Cosis: www.cosis.nu

Solliciteren