Adviseur Gebouwveiligheid

Heb jij een passie voor gebouwveiligheid en ben jij er klaar voor om te bouwen aan veiligheid op onze locaties? Word jij onze sleutelspeler in het garanderen van een veilige en goed functionerende omgeving? Lees dan snel verder, want wij breiden ons team graag uit met een Adviseur Gebouwveiligheid voor 32 tot 36 uur in de week.

Dit zijn wij

Cosis is een grote werkgever met een stabiele basis. Onze missie is ondersteuning bieden aan mensen met een verstandelijke of psychische beperking om grip te krijgen op het leven. Met 220 kleine en grotere locaties zijn we in Groningen en Drenthe altijd dichtbij. Lees op onze website waar wij voor staan en gaan.

Als adviseur gebouwveiligheid maakt jij deel uit van de afdeling Vastgoed. Op deze afdeling houden wij ons bezig met het ontwikkelen van nieuwbouw- en verbouwopgaven, verduurzamen van vastgoed en het in stand houden en onderhouden van installaties en panden. Een gevarieerd pakket aan werkzaamheden dus. Samen met tal van betrokken en leuke collega’s draag jij integrale zorg voor het vastgoed van Cosis. In het team vinden wij het belangrijk dat er ruimte voor eigen inbreng en initiatieven is. Wij werken hybride, dus deels thuiswerken is mogelijk. Jij valt hiërarchisch onder leiding van de teamleider vastgoedbeheer.

Dit ben jij

Jij bent de onmisbare schakel die de kwaliteit van het veiligheidsbeleid en de uitvoering ervan waarborgt. Van brandveiligheid tot legionellabeheer, NEN3140 en toegangsbeheer (zowel mechanisch als elektronisch) – jij bent de expert die ervoor zorgt dat onze gebouwen veilig zijn. Daarnaast ben jij als tweede lijn bereikbaar voor storingen en aanvragen. Hier is het mede van belang dat jij technisch onderlegd bent. Bij voorkeur heb jij ook affiniteit met legionellabeheer, maar dit is geen vereiste. Jij adviseert verschillende bedrijfsonderdelen over veiligheid en wetgeving, waarmee je een cruciale bijdrage levert aan de integriteit van onze organisatie. Hiervoor is gedegen kennis van wet- en regelgeving een belangrijk aspect. Ook neem jij de regie in handen bij de uitvoering van onderhoud en keuringen, waarbij je streeft naar optimale prestaties en veiligheidsnormen. Jij adviseert niet alleen, maar steekt ook de handen uit de mouwen.

Met scherp contractbeheer tussen Cosis en leveranciers, zorg jij ervoor dat onze veiligheidsstandaarden gehandhaafd én verbeterd worden. In het contact met leveranciers communiceer jij op een heldere manier. Jij durft te zeggen waar het op staat, waarbij een optimale veiligheid voor ons personeel en bewoners altijd jouw nummer één prioriteit heeft. Als adviseur gebouwveiligheid laat jij jouw organisatorische talent zien door processen zorgvuldig te bewaken, te analyseren en indien nodig bij te sturen. Tot slot treed jij op als adviseur en rapporteur over compliance op wet- en regelgeving. Jij bent de stem die ervoor zorgt dat wij niet alleen aan de normen voldoen, maar deze ook overstijgen. Jouw bijdrage maakt de gebouwen en daarmee de leef- en werkomgeving bij Cosis veiliger.

Iets voor jou

Jij kan bij ons aan de slag als je:

 • In het bezit bent van een diploma (Integrale) Veiligheidskunde of Facility Management op Hbo-niveau.
 • Kennis hebt van wetgeving rondom (gebouw)veiligheid.
 • Ervaring hebt met het schrijven van adviezen en beleidstukken (pré).
 • In het bezit bent van een rijbewijs en auto, omdat jij controle rondes en locatie bezoeken gaat doen.
   

Voel je gewaardeerd

Wanneer jij komt te werken als Adviseur Gebouwveiligheid ontvang je:

 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 3.217 en maximaal € 4.712 volgens FWG 55 van cao-gehandicaptenzorg (op basis van een fulltime dienstverband).
 • Een contract voor onbepaalde tijd.
 • De mogelijkheid tot het kopen van extra verlofuren.
 • Een eindejaarsuitkering.
 • Sporten met korting en een voordelig fietsplan.
 • Mogelijkheid tot blijvende persoonlijke ontwikkeling. Volg cursussen, trainingen en e-learnings waar jij baat bij hebt in jouw werk!

Ben jij benieuwd of Cosis aansluit bij jou? Lees over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden op de website en kijk wat voor jou van toepassing is.

Voel je welkom en solliciteer

Wil jij aan de slag als Adviseur Gebouwveiligheid, met standplaats Assen? Solliciteer dan direct! Reageer vóór woensdag 20 december 2023. De gesprekken staan gepland op dinsdag 9 januari 2024.

Heb je nog vragen of wil je meer weten? Neem contact op met Miranda Bökkerink, teamleider Vastgoed Beheer, op 06 228 317 19. Wordt er niet direct opgenomen, stuur een WhatsApp bericht met jouw naam en vraag. Miranda neemt zo snel mogelijk contact met jou op.

Extra informatie

 • Bij indiensttreding vragen wij voor jou een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan. De kosten hiervoor worden door Cosis vergoed.
 • Bericht voor recruiters en headhunters: wij begrijpen dat je voor deze vacature kandidaten wilt zoeken, maar wij houden de werving & selectie in eigen hand.
 • Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld.

Solliciteer