Junior data-analist/onderzoeker

Werk jij graag op het snijvlak van beleidsonderzoek, (big) data-analyse en visualiseren van data? Haal je plezier uit het meewerken in onderzoeks- en adviesopdrachten en heb je affiniteit met sociale vraagstukken? Wil je een bijdrage leveren aan de brede welvaart in de regio? Dan is deze vacature iets voor jou!

Als junior data-analist/onderzoeker zorg je ervoor dat onze tools, data en onderzoeken altijd betrouwbaar zijn en verbeterd worden. Daarmee draag je bij aan onze lerende organisatie en bied je collega-onderzoekers/adviseurs de ondersteuning die ze nodig hebben. Je maakt gebruik van databases en tools zoals SPSS, Alteryx en Tableau. En je draait je hand niet om voor het beheer van het Groninger en het Drents burgerpanel, het ontwerpen van (digitale) vragenlijsten, ondersteuning van (digitale) brainstormsessies of beheer van websites.

Je werkt daarnaast inhoudelijk mee aan onderzoeken en adviesopdrachten, door inzicht te bieden in de trends en ontwikkelingen in ruimtelijke en sociaal-maatschappelijke vraagstukken in Groningen en Drenthe. Dit kan bijvoorbeeld door het bouwen van een dashboard, maken van visualisaties of het geven van een presentatie. Hierbij is niet alleen de beheersing van de harde, technische kant belangrijk; ook overleg je met collega’s en klanten om doelgericht een op maat gemaakt product te leveren.

Wat vragen wij?

  • Je bent universitair geschoold;
  • Je bent ‘data-minded’ en hebt ervaring met kwantitatief onderzoek en bijbehorend gebruik van statistische methoden;
  • Je bent een enthousiaste, maatschappelijk geëngageerde collega met passie voor het werken met complexe data;
  • Je hebt een actieve, nieuwsgierige en dienstverlenende houding;
  • Je bent sterk analytisch, stressbestendig en hebt goede communicatieve kwaliteiten;
  • Je hebt interesse in thema’s die binnen het sociaal domein spelen;
  • Je bent bekend met de regio Noord-Nederland en weet wat hier op ruimtelijk en sociaal-maatschappelijk vlak speelt;
  • Je hebt aantoonbare ervaring met Excel en SPSS. Ervaring met R, GIS, Alteryx of Tableau is een pré.
  • Je spreekt en schrijft Nederlands minimaal op B1-niveau.


Wie zijn wij?

CMO STAMM is een onafhankelijk kenniscentrum voor maatschappelijke vraagstukken. Sociaal Planbureau Groningen en Trendbureau Drenthe zijn hier onderdeel van en brengen trends en ontwikkelingen in het brede sociaal domein in kaart, analyseren deze en maken deze inzichtelijk voor een breed publiek. We doen bijvoorbeeld onderzoek naar armoede, zorg, de sociale aspecten van de energietransitie, de aardbevingsproblematiek, leefbaarheid en overkoepelend brede welvaart. Wij dragen met deze onderzoeken bij aan de beleids- en bestuurskracht van gemeenten, provincie en maatschappelijke organisaties in Groningen en Drenthe. Meer informatie: www.cmostamm.nl, www.sociaalplanbureaugroningen.nl, www.trendbureaudrenthe.nl.

Wij bieden

Wij bieden een afwisselende baan (32 tot 36 uur per week) in een dynamische organisatie met uitdagende opdrachten, (professionele) ruimte om je te ontwikkelen en collega’s met passie voor het werken aan een betere samenleving. Een omgeving waarin ondernemerschap en creativiteit gewaardeerd worden. Het is een functie voor 1 jaar met zicht op een vaste aanstelling. Arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Sociaal Werk. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt tussen € 2.712 – € 3.864 bruto per maand (schaal 8) bij een volledig dienstverband (36 uur).

Interesse?

Herken je je in dit profiel en wil je graag bij ons aan de slag als junior data-analist/onderzoeker en meebouwen aan Sociaal Planbureau Groningen en Trendbureau Drenthe? Stuur dan uiterlijk zondag 3 oktober 2021 een CV plus motivatie naar onder vermelding van ‘sollicitatie junior data-analist’. De selectiegesprekken vinden plaats in de week van 11 tot 15 oktober 2021.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Ewout van Spijker, data-analist/onderzoeker: 06 835 751 01, of .

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Wel waarderen we het als je deze vacaturetekst verspreidt.