Ervaren adviseur

Ben jij een strategisch adviseur met een drive voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken binnen het sociaal domein? Ben jij een sparringpartner voor bestuurders en ambtenaren? Heb je een concrete eigen(wijze) visie op de samenleving? Heb je ervaring met het leiden van programma’s en projecten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wie zijn wij?

Wij zijn een onafhankelijk kenniscentrum voor sociaal-maatschappelijke vraagstukken, waarbij we onderzoek en adviesprojecten uitvoeren. Wij werken als stichting voor provincies, gemeenten, maatschappelijke organisaties en inwoners van de regio. We signaleren en monitoren trends en ontwikkelingen in Groningen en Drenthe. Daardoor weten we wat er leeft, waar het schuurt en wat werkt. Onze organisatie maakt thema’s bespreekbaar, verbindt en ontwikkelt samen met onze partners innovatieve oplossingen. Kijk voor meer informatie en de meest recente projecten en ontwikkelingen op onze websites; CMO STAMM, Sociaal Planbureau Groningen, Trendbureau Drenthe.

Wat ga je doen?

 • Je leidt en geeft uitvoering aan meerdere projecten (zowel kortdurende als langlopende projecten);
 • Je treedt hierbij op als projectleider, procesbegeleider, programmamanager of (beleids)adviseur;
 • Je vertaalt de inzichten uit (ons) onderzoek naar kansen en oplossingen binnen het sociaal domein. Waar nodig verwerf je hiervoor financiering.
 • Je draagt er zorg voor dat inwoners van de provincies Groningen en Drenthe zoveel mogelijk worden betrokken bij projecten en dat het perspectief van inwoners hierin een plaats krijgt;

Wie zoeken wij?

De collega die we zoeken, voldoet aan het volgende profiel:

 • heeft ervaring als (beleids-)adviseur, project- of programmaleider en/of procesbegeleider;
 • beschikt over een afgeronde academische opleiding;
 • heeft affiniteit met, en ervaring in, het werken in een politiek-bestuurlijke omgeving;
 • heeft ervaring met het zelfstandig opzetten van programma’s en oppakken van samenwerkingsvraagstukken;
 • beschikt over expertise van het sociaal domein,
 • is betrokken bij maatschappelijke ontwikkelingen, blijkend uit visie en relevant netwerk;
 • is in staat om zelf opdrachten te verwerven;
 • is een slimme, open en stevige persoonlijkheid.

Wat bieden wij?

Wij bieden een afwisselende baan (32-36 uur per week) in een dynamische, flexibele organisatie met uitdagende opdrachten, (professionele) ruimte om je te ontwikkelen en collega’s met passie voor het werken aan een betere samenleving. Een omgeving waarin ondernemerschap en creativiteit gewaardeerd worden en waar je veel ruimte hebt om je eigen werk te organiseren. Zowel in inhoud als in tijd.
Arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Sociaal Werk. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 6.079 (schaal 10/11) bruto per maand bij een volledig dienstverband (36 uur). We bieden je een jaarcontract met zicht op een vaste aanstelling. CMO STAMM kent daarnaast goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een individueel keuzebudget en een individueel loopbaanbudget.

Interesse?

Herken je je in dit profiel en wil je graag bij ons aan de slag als ervaren adviseur en meebouwen aan CMO STAMM? Stuur dan voor 15 februari 2024 een CV plus motivatie naar onder vermelding van “sollicitatie ervaren adviseur”. Wil je meer informatie over de functie? Dan kun je bellen/mailen met Roos Jelier (directeur-bestuurder): /06 - 51 85 61 32. De selectiegesprekken vinden plaats op maandag 26 februari 2024.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Wel waarderen we het als je deze vacaturetekst verspreidt.