Vakantiemedewerker Onderzoeksassistent Certe-Lifelines

Zoek jij een afwisselende vakantiebaan binnen een organisatie die waarde toevoegt aan de gezondheidszorg? Kom dan werken als vakantiekracht bij Certe-Lifelines!

Wij zijn op zoek naar vakantiekrachten voor verschillende locaties van Certe-Lifelines, vooral in Groningen (locatie Damsterdiep),  maar ook voor onze andere locaties in Friesland en Drenthe. 

Lifelines en Certe 
Lifelines verzamelt sinds 2006 van 167.000 vrijwillige deelnemers in Noord-Nederland allerlei data en lichaamsmaterialen die beschikbaar gesteld worden voor wetenschappelijk onderzoek. De deelnemers worden 30 jaar gevolgd, waarbij ze elke vijf jaar op locatie komen voor het doen van metingen, cognitietesten, het inleveren van urine en het afstaan van bloed. Voor de uitvoering van de derde onderzoekronde slaan Lifelines en Certe de handen ineen. 

De functie
Wij zoeken Onderzoeksassistenten voor de derde onderzoekronde van Lifelines, die flexibel inzetbaar zijn voor 16- 28 uur in de teams  van Lifelines. In de (zomer) vakantie ben je veel beschikbaar, zodat je de teams van Lifelies goed kunt ondersteunen. Mocht het jou bevallen dan kun je ook na de zomervakantie voor enkele uren per week bij ons komen werken. We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden. Als (vakantie) medewerker Lifelines ben jij het visitekaartje van de organisatie, je hebt een service- en klantgerichte houding. Een leuke en afwisselende functie waarin jij meer (werk) ervaring kan op doen met medische handelingen. 

Wat heb je nodig:

 • Werk of stage-ervaring met het afnemen van bloed is een pré
 • Je studeert/ bent afgestudeerd aan een medische opleiding voor analist, doktersassistent, verpleegkundige of arts
 • Je bent enthousiast en hebt een hands-on-mentaliteit
 • Je bent (bij voorkeur) in het bezit van een rijbewijs en hebt de beschikking over een auto
 • Je bent patiëntgericht, representatief en communicatief vaardig
 • Je bent bereid om regelmatig een avond en op zaterdagochtend te werken (deelnemers kunnen door de week terecht van 07:30 tot 20:00 uur. En op zaterdag van 8:00 tot 12:00 uur). 

Wat ga je doen als Onderzoeksassistent?

 • Je begeleidt de deelnemers intensief en verricht in die tijd diverse metingen, zoals het maken van  ECG's
 • Je hebt intensief contact met de deelnemers;
 • Je verricht diverse metingen (bloeddruk, lengte en gewicht, heup- en middelomvang);
 • Je prikt bloed (venapunctie). 

Daarnaast verwachten wij van jou een enthousiaste en dienstverlenende houding, ben je in staat om nieuwe materie je snel eigen te maken, kan je goed werken met strikte procedures en heb je een proactieve houding. 

De opleiding
Om de functie van Onderzoeksassistent uit te kunnen voeren, biedt Certe je een op maat gemaakte opleiding. Deze bestaat uit zowel theorie als praktijk d.m.v.  ‘training-on-the-job’.  Zo komt o.a.  ECG-onderzoek aan bod en leer je andere functie-onderzoeken uitvoeren. Je wordt intensief begeleid door een trainer/coördinator zodat je na enkele  weken als zelfstandig Onderzoeksassistent ingezet kan worden. 

Een dag aan het werk voor Lifelines
Het is dinsdag, vandaag gaan jij en je collega’s aan de slag voor Lifelines op de verschillende onderzoekslocaties. Er zijn meer dan 100 deelnemers ingepland door het Servicebureau van Lifelines, dus dat wordt een volle dag. Jullie hebben goed zicht op wat dit onderzoek van de deelnemers vraagt  en kunnen je inleven in de gevoelens en behoeften van deelnemers; de een vindt het spannend, een ander komt vanwege het maatschappelijke belang van het onderzoek, terwijl een derde de onderzoeken een waardevolle check-up voor zichzelf vindt. 

Nadat je de computer en de koffieautomaat hebt aangezet, controleer je nog even of de locatie er piekfijn uitziet. Snel nog een kopje koffiedrinken met de collega’s, waarna de eerste deelnemer zich meldt. “Goedemorgen, mevrouw Van der Veen!”. Je stelt haar op haar gemak en doorloopt het onderzoek. Bij het afscheid help je de deelnemer nog even met haar jas. Voor ze vertrekt wil ze nog graag weten wanneer ze de uitslag van het onderzoek krijgt, je geeft haar rustig antwoord dat het zes weken duurt, maar dat als er iets aan de hand is, we dit aan haar huisarts doorgeven. Dat stelt haar gerust en met een goed gevoel verlaat ze de locatie. Deze deelnemer is tevreden, dus jij ook! 

Certe biedt jou…
Een afwisselende en flexibele vakantiebaan voor minstens 16 uur per week binnen een organisatie die waarde wil toevoegen aan de gezondheidszorg. Je gaat werken met enthousiaste collega’s, die zich volledig inzetten voor het project Lifelines. 

Jouw brutoloon is gebaseerd op functieschaal 35 vanuit cao Ziekenhuizen en bedraagt minimaal € 13,- per uur. Je ontvangt daarnaast een eindejaarsuitkering van 8,33% in de vorm van een 13e maand en je krijgt 8,33% vakantiegeld. 

Ben jij de nieuwe collega die wij zoeken?
We ontvangen graag jouw cv en een korte bondige, maar enthousiaste motivatie. Je kunt tot en met 10 mei solliciteren via de website van Certe. Je mag in plaats van je motivatie ook een filmpje opsturen waarin je jouw motivatie toelicht. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 16 mei  in Groningen. 

Wil je meer weten? 
Dan kan je contact opnemen met:

 • Ina Brunink (Teammanager) via tel. 06 – 19 03 38 66
 • Hanneke van den Berg (Projectleider Lifelines) via tel. 06 – 14 47 31 11
 • Cora Kremer (Coördinator Lifelines) via tel. 06 – 22 16 31 91