Teammanager Medische Diagnostiek

Wil jij graag je managementcapaciteiten binnen de zorg inzetten? Vind jij kwaliteit van dienstverlening belangrijk en snap jij het belang van onze medewerkers hierin? Ben jij enthousiast, proactief en ben je hierin een voorbeeld voor onze medewerkers? Kom dan werken als Teammanager bij Certe op onze locatie Klinische Chemie in het Ommelander Ziekenhuis in Scheemda!

Je krijgt een intensief inwerktraject, waarbij je samen met de huidige Teammanager de functie en het team beter leert kennen. Daarnaast investeren wij in je persoonlijke ontwikkeling, is er volop mogelijkheid tot intervisie met collega’s en krijg je coaching afhankelijk van je behoefte en ervaring zodat jij je rol nog beter kunt invullen.

De afdeling
Jouw team bestaat uit ongeveer 35 medewerkers pre-analyse en Dienstdoend analisten Klinische Chemie. De werkzaamheden van de medewerkers pre-analyse bestaan uit het bloed afnemen bij patiënten in de poli en in het ziekenhuis en daarnaast zijn ze verantwoordelijk voor de  monstervoorbereiding en administratieve verwerking van formulieren. Ze zijn het visitekaartje van Certe en daarom staat een service- en klantgerichte houding voorop. De dienstdoend Analisten Klinische Chemie werken veelal met de allernieuwste apparatuur en er worden onderzoeken gedaan op het gebied van de chemie, hematologie, stolling, bloedgroepen, transfusie en urines. Daarnaast werk je intensief samen met de teammanagers van de andere locaties binnen de Klinische Chemie.

De functie
Je bent verantwoordelijk voor het gehele reilen en zeilen van jouw team. Dit doe je samen met een coördinator, die een deel van de dagelijkse aansturing verzorgt. In jouw rol ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit en servicelevels. Je zorgt voor een kwalitatief goede bezetting, duurzame inzetbaarheid van je medewerkers en voert het goede gesprek met je medewerkers hierover. Je managet procesverstoringen en neemt initiatief in procesverbeteringen. De kernwaarden kwaliteit en zekerheid van dienstverlening zijn hierbij je belangrijkste kaders. Hiervoor heb je afstemming met onder andere collega’s vanuit de planning, informatiemanagement en de divisies BML, Medische Microbiologie en Huisartsenlaboratorium/ Trombosedienst. Daarnaast ben jij het eerste aanspreekpunt voor het management en medewerkers van het Ommelander ziekenhuis omtrent de samenwerking. Jij zorgt voor een goede afstemming en relatie.

Binnen Certe, de divisie Klinische Chemie en binnen de verschillende teams zijn we volop bezig met harmoniseren, digitaliseren en optimaliseren van de werkzaamheden. Binnen de groep Teammanagers draag je bij aan een uniforme uitvoering van werkwijzen en afspraken, denk je actief mee over vraagstellingen die binnen en tussen de teams spelen en ben je verantwoordelijk voor de implementaties daarvan binnen jouw team. Het is jouw taak de individuele kennis en kunde binnen het team maximaal in te zetten en te ontwikkelen. Je rapporteert direct aan de Manager Bedrijfsvoering Klinische Chemie.

Wij verwachten van jou…
Door jouw ervaring als leidinggevende ben je in staat snel te schakelen tussen de verschillende werkzaamheden en de verschillende belangen van de stakeholders. Durf, zelfvertrouwen, een hands on mentaliteit en uitstekende communicatieve eigenschappen zijn jouw kerncompetenties! Je hebt een intrinsieke drive om continue te verbeteren, neemt hier initiatief in en weet deze verbeteringen op een zorgvuldige manier te realiseren, samen met je collega’s.

Wat heb je nodig?

  • Je hebt minimaal hbo werk- en denkniveau en hebt al enige ervaring als Teammanager;
  • Je hebt oog voor je medewerkers, ervaring met HR in een lijnfunctie en onder andere jaar-, ontwikkel- en verzuimgesprekken;
  • Je hebt een scherp oog voor de kwaliteit en zekerheid van de dienstverlening;
  • Goede contactuele en sociale vaardigheden, je bent motiverend en een teamspeler;
  • Je brengt energie mee en weet je team ook te enthousiasmeren;
  • Je kan goed plannen en organiseren en je hebt een helikopterview, je kan makkelijk onderscheid maken tussen hoofdzaken en bijzaken;
  • Je denkt en handelt proces- en klantgericht en bent organisatiesensitief.

Certe
Certe is een organisatie voor integrale medische diagnostiek en advies voor de eerste- en tweedelijnsgezondheidszorg. Door middel van laboratoriumonderzoek, functieonderzoek, beeldvormende diagnostiek en (behandel)adviezen, leveren wij hoogstaande medische diagnostiek en hiervan afgeleide producten en diensten voor zorgverleners en hun patiënten.

Wij bieden jou
Wij bieden jou een leuke en uitdagende functie voor 28 - 32 uur per week. Jouw salaris is maximaal €4.798,- (conform functieschaal 60 van de cao ziekenhuizen FWG 3.0) op basis van een fulltime dienstverband.

Je krijgt jaarlijks een eindejaarsuitkering in de vorm van een 13e maand en 8,33% vakantietoeslag. Certe kent vanuit de cao diverse regelingen waar jij als medewerker aan kan deelnemen. Wij vinden persoonlijke en professionele ontwikkeling belangrijk, je krijgt diverse (digitale) scholingsmogelijkheden om je kennis en kunde up-to-date te houden. Daarnaast biedt Certe jou onbeperkt toegang tot Goodhabitz om je ook op andere vlakken te ontwikkelen.

Solliciteren
Spreekt deze functie jou aan en herken jij jezelf in het profiel? Reageer dan uiterlijk 15 december via de knop ‘nu solliciteren’ om jouw interesse kenbaar te maken. In jouw motivatie lezen we onder andere graag waarom werken in de zorg jou aanspreekt.

In de procedure zijn twee gesprekken gepland. De eerste gesprekken voeren we op dinsdagmiddag  21 december en het tweede gesprek is op donderdagmiddag 23 december. Het voorbereiden van een casus is onderdeel van het tweede gesprek. Een ontwikkelassessment is onderdeel van de procedure.

Informatie
Voor meer informatie over de vacature kan je contact opnemen met Bea de Boer (Manager Bedrijfsvoering Klinische Chemie ) via telefoonnummer: 06 - 57 94 07 01.