Onderzoeksassistent Lifelines

Wil jij graag jouw steentje bijdragen aan belangrijk wetenschappelijk onderzoek door medische gegevens van deelnemers te verzamelen? Ben jij op zoek naar een afwisselende functie waarbij je veel contact hebt met deelnemers, waarbij je verschillende functieonderzoeken uitvoert en bloed afneemt?  Wordt dan Onderzoeksassistent LifeLines bij Certe!

‘’Het is woensdagmiddag je werkt vandaag op de locatie in Assen. Je hebt in de ochtend al bij een aantal deelnemers bloed afgenomen. Deze heb je geregistreerd in Betty Blocks, het computersysteem. Daarna zet je deze in de juiste koelboxen. Je zorgt ervoor dat alles goed gescand is en dat je de temperatuur hebt gecontroleerd. Dit is een heel precies werkje; als je het niet goed registreert dan kunnen ze het afgenomen materiaal niet gebruiken voor het wetenschappelijk onderzoek. In de middag heb je afspraken staan met een aantal deelnemers voor verschillende lichamelijke onderzoeken. In dit onderzoek, dat ongeveer 45 minuten duurt heb je uitgebreid de tijd voor de deelnemer. Je werkt heel nauwgezet want de resultaten zijn ook hier weer bedoeld voor wetenschappelijk onderzoek. Maar je zorgt er ook voor dat de vrijwillige deelnemer zich op zijn gemak voelt en tevreden de locatie verlaat. Tussen de onderzoeken door is er meestal tijd voor een leuk gesprek. Al zitten er ook dagen tussen dat hier minder ruimte voor is. Als je de uitdagingen dan met je collega’s zelfstandig kunt oplossen, geeft dat ook wel weer een kick. Morgen werk je een dag op de locatie in Groningen, je treft daar weer andere collega’s die je al een tijdje niet gezien hebt. Je verheugd je er nu al op om daar in de pauze mee bij te praten.’’

Lifelines en Certe
Lifelines verzamelt sinds 2006 van 167.000 vrijwillige deelnemers in Noord-Nederland allerlei data en lichaamsmaterialen die beschikbaar gesteld worden voor wetenschappelijk onderzoek. De deelnemers worden 30 jaar gevolgd, waarbij ze elke vijf jaar op locatie komen voor het doen van metingen, cognitietesten, het inleveren van urine en het afstaan van bloed. Lifelines is een gesubsidieerd project en voor de uitvoering van dit project slaan Lifelines en Certe de handen ineen. Het project is verdeeld in verschillende onderzoek rondes. We zijn nu halverwege de derde onderzoekronde. Doordat je bij Certe in dienst bent zou je na afloop van deze onderzoekronde kunnen doorstromen naar een andere functie binnen Certe zoals Medewerker Preanalyse, Medewerker Bloedafname of Functielaborant.

De functie
Je taken bestaan onder andere uit:

 • Begeleiden van deelnemers. Je hebt intensief contact met deelnemers en je weet hoe je specifieke doelgroepen moet benaderen, zoals kinderen en/of ouderen;
 • Verrichten van diverse metingen zoals het maken van een ECG's en je voert longfunctieonderzoek uit;
 • Bloed prikken (venapunctie).

Als onderzoeksassistent…

 • Heb je een medische opleiding gevolgd op minimaal MBO-4 niveau of ben je in de afrondende fase. Je kan denken aan studies zoals doktersassistent, verpleegkundige, fysiotherapie, bewegingswetenschappen en geneeskunde;
 • Ben je in bezit van een rijbewijs en (eigen) auto;
 • Ben je 16 – 24 uur per week inzetbaar;
 • Ben je flexibel inzetbaar qua tijden en locaties;
 • Ben je bereid om zo nu en dan een avond en op zaterdagochtend te werken (deelnemers kunnen door de week terecht van 07:30 tot 20:00 uur en op zaterdag van 8:00 tot 12:00 uur).

 Daarnaast verwachten wij van jou een enthousiaste en dienstverlenende houding, ben je in staat om nieuwe materie snel eigen te maken, kan je goed werken met strikte procedures en heb je een proactieve houding.

De locaties
Wij zoeken nieuwe collega’s voor alle locaties van Lifelines. Dit zijn voor de provincie Groningen locaties in Groningen en Hoogezand. Voor de provincie Friesland locaties in Leeuwarden, Drachten en Sneek. En voor Drenthe in Assen, Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal. Je wordt voornamelijk ingezet op de locaties binnen je provincie, maar incidenteel kan het ook voorkomen dat je een keertje buiten je provinciegrenzen aan de slag gaat.Samen met Lifelines maakt de afdeling planning van Certe een planning hoeveel deelnemers er per dag op een locatie komen. Aan de hand van deze planning wordt je op een locatie ingepland. Je werkt dus niet altijd op dezelfde locatie.

De opleiding
Om de functie van Onderzoeksassistent uit te kunnen voeren, biedt Certe je een op maat gemaakte opleiding. Deze bestaat uit zowel theorie, praktijk als ‘training-on-the-job’.  Zo komt o.a. spirometrie en ECG-onderzoek aan bod en leer je om andere functie-onderzoeken uit te voeren. Je wordt intensief begeleid door een trainer/coördinator zodat je na ongeveer 5 weken als zelfstandig Onderzoeksassistent ingezet kan worden.

Certe biedt jou…
Een afwisselende baan voor 16 – 24 uur per week binnen een organisatie die waarde wil toevoegen aan de gezondheidszorg. Je gaat werken met enthousiaste collega’s, die zich volledig inzetten voor het project Lifelines. Certe biedt je een arbeidsovereenkomst voor een jaar met de mogelijkheid tot verlenging. Jouw salaris is in overeenstemming met de cao Ziekenhuizen, functieschaal 35 en bedraagt max. € 2.882,- op basis van een fulltime dienstverband. Je ontvangt een eindejaarsuitkering in de vorm van een 13e maand en je krijgt 8,33% vakantiegeld.

Certe kent een actief beleid als het gaat om vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Zo hebben wij een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden waarbij je de mogelijkheid hebt om je sportabonnement uit te ruilen of met voordeel een elektrische fiets aan te schaffen. Daarnaast kan je onbeperkt trainingen volgen via Good Habitz en stimuleren wij het opdoen van (functie gerelateerde) kennis via opleidingen. Daarnaast organiseren wij jaarlijks diverse evenementen met het thema vitaliteit.

Ben jij benieuwd hoe een dag van een onderzoeksassistent eruit ziet? Lees dan hier het verhaal van Jolanda van Gans, Coördinator LifeLines.

Solliciteren
Spreekt deze functie jou aan? Solliciteer dan uiterlijk 1 december via de website om je interesse kenbaar te maken. Je kan in het sollicitatieformulier aangeven hoeveel uur je beschikbaar bent, naar welke locatie(s) jouw voorkeur gaat en welke opleiding je hebt gedaan. Na de sluitingsdatum laten we je zo spoedig mogelijk weten of we je uitnodigen voor een gesprek. Klik hier om naar de website te gaan en solliciteer. 

Sollicitatieprocedure
In het sollicitatieproces van Lifelines bestaat uit  een aantal elementen.

 • Na de sluitingsdatum (1 december) gaan wij aan de slag met een briefselectie. Als er een match is dan nodigen we jou uit voor een speeddate (in week 49) met de leidinggevende. Hierin zul je een korte een korte pitch geven.
 • Als jij en wij na de speeddate nog steeds enthousiast zijn dan nodigen we je uit om op een Lifelines locatie een dagdeel mee te lopen om zo een goede indruk en sfeerimpressie te krijgen.
 • Tot slot nodigen we je uit voor een tweede gesprek.
 • Tijdens het hele sollicitatieproces zou het mogelijk kunnen zijn dat er een capaciteiten test of TMA (talenten motivatie analyse) wordt afgenomen.

Wil je meer weten?
Dan kan je contact opnemen met:

 • Dianne Rispens, Teammanager, via telefoonnummer 06 – 82 97 48 62
 • Cora Kremer, Coördinator Lifelines, via telefoonnummer 06 – 22 16 31 91