Onderzoeksassistent LifeLines

Zoek jij een afwisselende baan binnen een organisatie die waarde toevoegt aan de gezondheidszorg? Ben je opgeleid tot doktersassistent en zou je graag functieonderzoeken willen (leren) uitvoeren? Dan is deze functie iets voor jou!

Lifelines en Certe
Lifelines verzamelt sinds 2006 van 167.000 vrijwillige deelnemers in Noord-Nederland allerlei data en lichaamsmaterialen die beschikbaar gesteld worden voor wetenschappelijk onderzoek. De deelnemers worden 30 jaar gevolgd, waarbij ze elke vijf jaar op locatie komen voor het doen van metingen, cognitietesten, het inleveren van urine en het afstaan van bloed. Voor de uitvoering van de derde onderzoeksronde slaan Lifelines en Certe de handen ineen.

De functie
Wij zoeken Onderzoeksassistenten voor de uitvoering van de 3e onderzoekronde van Lifelines. Er zijn momenteel locaties geopend in Groningen, Leeuwarden, Heerenveen en Emmen. Daarnaast openen dit jaar ook nog Hoogezand, Stadskanaal en Assen. Vanaf 2021 volgen naar verwachting dan nog Sneek, Drachten en Hoogeveen. Je zult met name ingezet voor de locaties in twee provincies (Groningen-Friesland, Groningen-Drenthe of Drenthe-Friesland). Incidenteel kan het zijn dat je ook wordt ingezet voor locaties in de derde provincie. Je kunt je voorkeur voor de provincies in het sollicitatieformulier aangeven.

Wat ga je allemaal doen als Onderzoeksassistent?

 • Je begeleidt de deelnemers intensief  en verricht in die tijd diverse metingen zoals het maken van een ECG's en je voert longfunctieonderzoek uit;
 • Je hebt intensief contact met de deelnemers en weet hoe je specifieke doelgroepen moet benaderen, zoals kinderen en/of ouderen;
 • Je verricht diverse metingen (bloeddruk, lengte en gewicht, heup- en middelomvang);
 • Je prikt bloed (venapunctie).

Als onderzoeksassistent…

 • Ben je minimaal 24 uur per week inzetbaar, waarbij je flexibel ingedeeld wordt;
 • Ben je dienstverlenend en klantgericht ingesteld en zet je de deelnemer centraal;
 • Heb je ervaring met bloedafname;
 • Ben je binnen de regio  van je keuze flexibel inzetbaar op verschillende locaties;
 • Ben je bereid om regelmatig een avond en op zaterdagochtend te werken. Deelnemers kunnen bij ons terecht van 07:30 tot 20:00 uur en op zaterdag van 8:00 tot 12:00 uur;
 • Is het een pre als je ervaring/kennis hebt van diverse functie-onderzoeken zoals spirometrie en het afnemen ECG’s;
 • Ben je in het bezit van een diploma doktersassistent of gelijkwaardig, of je bent hiervoor lerende;
 • Heb je een gezonde dosis lerend vermogen en ben je in staat om nieuwe materie snel eigen te maken;
 • Ben je in bezit van een rijbewijs en eigen vervoer.

De opleiding
Om de functie van Onderzoeksassistent uit te kunnen voeren, biedt Certe je een op maat gemaakte opleiding. Deze bestaat uit zowel theorie, praktijk als ‘training-on-the-job’.  Zo komt o.a. spirometrie en ECG-onderzoek aan bod en leer je andere functie-onderzoeken uitvoeren. Je wordt intensief begeleid door een trainer/coördinator zodat je na ongeveer 5 weken als zelfstandig Onderzoeksassistent ingezet kan worden.

Heb je interesse in deze leuke baan, maar ben je niet op korte termijn beschikbaar?
Geen probleem! Het is mogelijk om alvast met de opleiding te starten, voordat je aan de slag gaat bij Certe. Graag gaan we hierover met je in gesprek. Je kunt dit in het sollicitatieformulier aangeven.

Een dag aan het werk voor Lifelines
Het is dinsdag, vandaag ga jij en je collega’s aan de slag voor Lifelines op de verschillende onderzoekslocaties. Er zijn meer dan 100 deelnemers ingepland door het Servicebureau van Lifelines, dus dat wordt een volle dag. Jullie hebben goed zicht op wat dit onderzoek van hun professionaliteit vraagt en kunnen je inleven in de gevoelens en behoeften van deelnemers; de een vindt het spannend, een ander komt vanwege maatschappelijke belang van onderzoek, terwijl een derde de onderzoeken een waardevolle check-up voor zichzelf vindt.

Nadat je de computer en de koffieautomaat hebt aangezet, controleer je nog even of de locatie er piekfijn uitziet. Snel nog een kopje koffiedrinken met de collega’s, waarna de eerste deelnemer zich meldt. “Goedemorgen, mevrouw Van der Veen!”. Je stelt haar op haar gemak en doorloopt het onderzoek . Bij het afscheid help je de deelnemer nog even met haar jas. Voor ze vertrekt wil ze nog graag weten wanneer ze de uitslag van het onderzoek krijgt, je geeft haar rustig antwoord dat het zes weken duurt maar dat als er iets aan de hand is, we dit aan haar huisarts doorgeven. Dat stelt haar gerust en met een goed gevoel verlaat ze de locatie. Deze deelnemer is tevreden, dus jij ook!

Certe biedt jou…
Een afwisselende baan voor 24-36 uur per week binnen een organisatie die waarde wil toevoegen aan de gezondheidszorg. Je gaat werken met enthousiaste collega’s, die zich volledig inzetten voor het project Lifelines.
Certe biedt je een arbeidsovereenkomst voor een jaar met de mogelijkheid tot verlenging. Jouw salaris is in overeenstemming met de cao Ziekenhuizen, functieschaal 35 en bedraagt max. € 2.798,-.  
Je ontvangt een eindejaarsuitkering in de vorm van een 13e maand en je krijgt 8,33% vakantiegeld.
Certe kent een actief beleid als het gaat om vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Zo hebben wij een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden waarbij je de mogelijkheid hebt om je sportabonnement uit te ruilen of met voordeel een elektrische fiets aan te schaffen. Daarnaast kan je onbeperkt trainingen volgen via Good Habitz en stimuleren wij het opdoen van (functie gerelateerde) kennis via opleidingen.
Daarnaast organiseren wij jaarlijks diverse evenementen met het thema vitaliteit.

Solliciteren
Lijkt deze leuke functie je interessant? Solliciteer dan snel via de solliciteerbutton. Je kan reageren tot en met 14 augustus. De gesprekken vinden naar verwachting plaats in week 36 en 37.

Wil je meer weten?
Dan kan je contact opnemen met:

 • Dianne Rispens (Teammanager) via tel. 06 – 82 97 48 62
 • Ellen van Heijst (Opleidingen) via tel. 06 - 41 90 44 17