Medisch Beleidsadviseur

Heb jij een mening over de gezondheidszorg van morgen? Kun je deze omzetten naar beleid en advies? Kom dan werken als Medisch Beleidsadviseur bij Certe!

Samen werken aan de gezondheidszorg van morgen, vanuit een zorgnetwerk rondom de patiënt, met focus op de eerste en tweede lijn in Noord-Nederland en in nauwe samenwerking met het UMCG. Dat is werken bij Certe! Voor Certe Huisartsenlaboratorium en Trombosedienst, zoeken wij een Medisch Adviseur voor 24 – 36 uur per week. Graag gaan wij met jou in overleg hoe wij deze functie met jou kunnen invullen. Werkdagen en -uren zijn bespreekbaar. Je gaat werken onder kantoortijden en op onze locaties in Groningen.

Werken als Medisch Beleidsadviseur
Binnen deze voor Certe nieuwe functie draag je als Medisch Beleidsadviseur bij aan de strategie van de divisie. Je gaat samen met je directe collega’s deze uitdagende functie in een dynamische omgeving vormgeven. Je initieert of maakt op verzoek beleid. Je weet strategie te vertalen naar tactisch-operationeel niveau. Dit kan gaan om bestaande diensten te verbeteren, maar ook om nieuwe diensten te onderzoeken op hun medisch toegevoegde waarde in de eerste lijn. Je draagt bij aan de brainstormfase en de documentatievorming, je draagt zorg voor het creëren van intern en extern draagvlak voor het beleid en je voert regie op de uitrol en implementatie. In deze rol heb je te maken met verschillende disciplines binnen en buiten onze organisatie. Je onderhoudt contacten met externe stakeholders zoals huisartsen, apothekers, medisch specialisten en zorgverzekeraars. Intern onderhoud je goede relaties met de inhoudelijk deskundige collega’s van de verschillende divisies (artsen, klinisch chemici, verpleegkundigen) en de afdeling relatie- en accountmanagement. Je directe, initiële sparring-partners zijn de directieleden van HAL-TD.

Wat is Certe – divisie Huisartsenlaboratorium en Trombosedienst?
De Diabetesdienst voert op verzoek van de huisarts controlebezoeken uit bij patiënten met diabetes mellitus type 2 en geeft advies over de aanpassing van orale diabetica. Dit gebeurt door onze gespecialiseerde en voorschrijfbevoegde diabetesverpleegkundigen.
De Functieafdeling voert in opdracht van de huisarts bij patiënten functiediagnostiek uit, zoals ritmeobservaties, rust-ECG’s en inspanning-ECG’s. Ook voeren we spirometrie uit bij mensen met asthma of COPD.
De Cardiovasculaire Risicodienst ondersteunt de huisarts bij de zorg voor patiënten met verhoogd risico op hart- en vaatziekten.
De Trombosedienst geeft adviezen over antistolling. De aanvrager (specialist of huisarts) meldt een patiënt, die met een vitamine K-antagonist (VKA) wordt behandeld, aan bij de Trombosedienst. Op geleide van een INR-bepaling (antistollingsactiviteit) in combinatie met de actuele klinische gegevens geven wij een (aangepast) doseeradvies.

Samenwerking in de regio op het gebied van antistollingszorg
Een van de onderwerpen waaraan je gaat meewerken is het vormen van visie op integrale en regionale antistollingszorg, en het uitrollen van deze dienst vanuit Certe. Samen met het UMCG heeft Certe in 2016 het initiatief genomen het Transmuraal Trombose Expertise Centrum Groningen op te richten. Het doel van dit expertisecentrum is om in Noord-Nederland, in samenwerking met alle regionale partners in de antistollingszorg, goede en veilige ketenzorg voor patiënten met alle vormen van antistolling te ontwikkelen. Het centrum is 24/7 bereikbaar voor patiënten, huisartsen en medisch specialisten voor advies over elke vorm van antistolling.

Wat neem je mee?

 • Je hebt een afgeronde academische, (para)medische opleiding (zoals gezondheidswetenschappen, bewegingswetenschappen of geneeskunde);
 • Je hebt relevante werkervaring met adviseren of het maken van beleid in de gezondheidzorg;
 • Je hebt ervaring met werken in of het leiden van (project)teams;
 • Je hebt kennis of bent bereid deze op te doen, van relevante richtlijnen, procedures en wet- en regelgeving met betrekking tot eerstelijns diagnostiek en trombosezorg;
 • Je hebt een zelfstandige, professionele werkhouding en kan van daaruit goed samenwerken;
 • Je neemt initiatieven, bent ondernemend ingesteld en zoekt naar creatieve oplossingen;
 • Je werkt resultaatgericht maar plaatst korte termijn plannen in de context van het lange termijn beleid;
 • Je hebt een klantgerichte houding en formuleert visie vanuit een organisatie breed perspectief, in anticipatie op ontwikkelingen en klantvragen;
 • Je bent integer en organisatiesensitief; je kan je op alle niveaus in de organisatie professioneel en adequaat verhouden;
 • Je kan je uitstekend mondeling en schriftelijk uitdrukken; bijvoorbeeld middels presentaties of discussie;
 • Ervaring met epidemiologisch onderzoek is een pré.

Redenen om te solliciteren op deze baan

 • Je krijgt een verantwoordelijke, diverse functie binnen een vakgebied dat in ontwikkeling is;
 • Jouw expertise draagt bij aan de (uitvoer van) de strategische doelen van de divisie;
 • Certe is dynamisch en volop bezig met de patiënt en de gezondheidszorg van morgen;
 • Je kan je werkuren en -dagen in overleg bepalen. Je werkt onder kantoortijden waardoor deze baan uitstekend te combineren is met bijvoorbeeld het doen van onderzoek of een gezin;
 • Je krijgt uitstekende arbeidsvoorwaarden volgens de cao Ziekenhuizen zoals een eindejaarsuitkering, 8,33% vakantiegeld en diverse regelingen waar je zelf invulling aan kan geven;
 • Jouw salaris is maximaal € 5.504,- volgens functieschaal 65 cao Ziekenhuizen.

Solliciteren?  
Is jouw interesse gewekt na het lezen van deze vacature? Solliciteer dan via de site.
Wil je graag meer weten of de functie, de vakgebieden of een keer meelopen? Dat kan! Neem dan contact op met een van onderstaande contactpersonen of mail naar solliciteren@certe.nl.

Contactpersonen
Vladimir Tichelaar, directeur Huisartsenlaboratorium en Trombosedienst,  telefoonnummer: 06 - 30 79 65 76