Manager Communicatie

Ben jij een ervaren manager met ruime ervaring in het sturing geven aan de communicatie over een veranderproces binnen een zorgorganisatie? Als manager communicatie vervul je een belangrijke rol in de positionering en profilering van Certe, zowel intern als extern. Jij zorgt voor meer bekendheid en zichtbaarheid bij onze verschillende doelgroepen met als doel onze naamsbekendheid te vergroten. Lijkt de functie van manager communicatie op jouw lijf geschreven? Kom dan langs om koffie te drinken dan vertellen we je er meer over! 

De afdeling Communicatie levert een belangrijke bijdrage aan het realiseren van de strategische doelen van Certe. De afdeling werkt aan aantoonbaar effectieve, doelgerichte communicatie met medewerkers, cliënten, aanvragers, media en andere belanghebbenden met als doel de positie, het merk en de reputatie van Certe te versterken. Je komt te werken op onze locatie in Groningen in een bevlogen en energiek team van drie collega’s. Jij weet het team zo te coachen en te inspireren dat het zich nog verder kan ontwikkelen en professionaliseren. In deze prachtige, brede functie ben je eindverantwoordelijk manager én sparringpartner van het MT en de raad van bestuur. 

Certe staat, net als andere zorgorganisaties, financieel onder druk, de kosten stijgen terwijl de inkomsten dalen. Het is voor Certe daarom de uitdaging om de financiële druk te verlagen en tegelijkertijd betaalbaar te blijven. Om dit te bereiken is er voor de komende twee jaar een koers uitgezet die zich richt op passende, toegankelijke en betaalbare diagnostiek. Om deze ambities te kunnen waarmaken, zoeken wij een ervaren manager die sturing geeft aan de communicatie over het veranderproces van de organisatie. Een professional met oog voor mensen en met ruime ervaring met cultuur- en gedragsverandering. 

Wat ga je doen?
Als het gaat om communicatie, ben jij de expert binnen Certe. Door jouw kennis van de context en het speelveld van de organisatie, kan jij het management uitstekend van advies voorzien. Mensen in beweging krijgen, dat is de uitdaging die jij aangaat en waar jij goed in bent! Met de kennis en ervaring die jij hebt opgebouwd als communicatieprofessional weet jij als geen ander hoe je onze klanten kunt bereiken. De wereld verandert snel, jij snapt ook wat de impact hiervan is. Tevens lever je een grote bijdrage aan het laden van het merk Certe, zowel intern als corporate, waarbij je onze identiteit vertaalt naar verhalen die laten zien waar we voor staan. Je gebruikt hiervoor onder andere jouw netwerk bij de lokale media en dagbladen. 

Wij zoeken
We zoeken een stevige en verbindende manager met kennis van en een visie op (zorg) communicatie, die mensen op alle niveaus kan inspireren, motiveren en meekrijgen. Iemand met een helicopterview, die het overzicht en de rust kan bewaren en prioriteiten kan stellen. Als leidinggevende van een team professionals is het belangrijk dat je hen vertrouwen en verantwoordelijkheid geeft. Je hebt kennis van communicatie binnen veranderprocessen en neemt je collega MT-leden hierin mee. Durf, het nemen van initiatief, samenwerken, creativiteit en uitstekende communicatieve eigenschappen zijn jouw kerncompetenties! 

Jouw profiel

  • Je hebt een afgeronde hbo/wo-opleiding en leidinggevende ervaring in een complexe, veranderende organisatie, op het gebied van communicatie, bij voorkeur deels opgedaan in de zorg.
  • Je houdt van hectiek, weet prioriteiten te bepalen en verwachtingen te managen.
  • Je bent van nature nieuwsgierig en creatief. Je durft vernieuwend te zijn en denkt out-of-the-box.

Wat hebben wij je te bieden?
Wij bieden jou een leuke en uitdagende functie voor 32 - 36 uur per week. Jouw salaris is maximaal € 5.801, - per maand (conform functieschaal 65 van de cao-ziekenhuizen FWG 3.0) op basis van een fulltime dienstverband. Je krijgt jaarlijks een eindejaarsuitkering in de vorm van een 13e maand en 8,33% vakantietoeslag. Certe kent vanuit de cao diverse regelingen waar jij als medewerker aan kan deelnemen. Wij vinden persoonlijke en professionele ontwikkeling belangrijk, je krijgt diverse (digitale) scholingsmogelijkheden om je kennis en kunde up-to-date te houden. 

De arbeidsvoorwaarden zijn conform cao Ziekenhuizen. We hebben een werkweek van 36 uur. Op fulltime basis krijg je 144 uur aan vakantiedagen. Dit wordt aangevuld met 57 PLB-uren. Dit persoonlijk levensfasebudget mag je ieder jaar toevoegen aan je vakantiedagen, maar je kunt het ook sparen om bijvoorbeeld (in overleg met je leidinggevende) tijdelijk minder te werken, een lange reis te maken, een sabbatical te houden of waar jij het maar voor in wilt zetten. 

Deels thuiswerken behoort tot de mogelijkheden. Binnen Certe streven we naar een eigentijdse tijds-en plaatsonafhankelijke manier van werken. Daarmee bedoelen we een toekomstbestendige manier van werken, die past bij de situatie van nu. Eén van de manieren van werken die we vanuit Certe willen faciliteren is het thuiswerken. Wij bieden daarom een thuiswerkvergoeding van €2,- per dag en je kunt een voucher ter waarde van € 750,- aanvragen om thuiswerkproducten te bestellen. 

Kennismaken of meer informatie?
Zou je alvast sfeer willen proeven of kennis willen maken voordat je solliciteert? Kennismaken kan bijvoorbeeld met een MT-lid of een collega van de afdeling. Wil je ervaren hoe het primair proces eraan toegaat binnen één van onze laboratoria of alvast sfeerproeven op de locatie aan de Paterswoldseweg, jouw mogelijk nieuwe werkplek? Laat ons weten waar jouw voorkeur naar uit gaat, dan plannen we voor jou een afspraak in. Mail dit naar solliciteren@certe.nl. 

Voor meer informatie over de vacature kun je eveneens contact opnemen met Brenda Schouten, HR-manager. Dit kan door een whatsapp (06 - 10925575) of email( b.schouten@certe.nl) te sturen, ze neemt dan contact met je op. 

Solliciteren
Je kunt solliciteren voor 24 maart via de website van Certe en vul in ieder geval je naam en telefoonnummer in. Een brief, cv of filmpje is geen vereiste maar de mogelijkheid om iets mee te sturen staat wel open. Wanneer je geen cv mee stuurt, bekijken wij jouw profiel via LinkedIn. 

Certe
Als het om medische diagnostiek en advies gaat, is zekerheid van het allergrootste belang. Voor die zekerheid staat Certe garant. Certe is een organisatie voor integrale medische diagnostiek en advies voor de eerste- en tweedelijns gezondheidszorg. Ze levert hoogstaande (integrale) medische diagnostiek en advies in de volle breedte. Met ruim 1400 medewerkers is Certe één van de grotere werkgevers in de gezondheidszorg in Noord-Nederland. Samen met deze professionals zet Certe in op het veilig delen van diagnostische gegevens tussen behandelend artsen. Zo wordt dubbeldiagnostiek voorkomen, het zorgproces versneld en waarde toegevoegd aan integrale patiëntenzorg in de regio. Daarmee levert Certe een bijdrage aan een betere en meer doelmatige gezondheidszorg in de noordelijke regio.