Laboratoriumspecialist Klinische Chemie

Word jij onze nieuwe Laboratoriumspecialist Klinische Chemie?

Door de aanstaande pensionering van één van de collega’s zijn wij voor divisie klinische chemie op zoek naar een laboratoriumspecialist klinische chemie voor minimaal 32 uur per week. Je zult werkzaam zijn op onze laboratoriumlocatie in het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL, een STZ-ziekenhuis). Na een proefperiode is het de intentie om te komen tot een dienstverband voor onbepaalde tijd.

De functie
De functie betreft de inhoudelijke aansturing van het 24/7 routinelaboratorium in het MCL met een zwaartepunt op de chemie. Hoewel we aanwezig zijn in verschillende ziekenhuizen met uiteenlopende profielen, streven we naar geharmoniseerde laboratorium processen en inhoudelijke aansturing. Vanuit die gedachte werken wij met regiegroepen die locatie overstijgend werken. De nieuwe collega zal wat dit betreft samenwerken met de collega’s in Groningen/Drenthe met hetzelfde aandachtsgebied. Bereikbaarheidsdiensten worden verricht voor het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) en ziekenhuis de Tjongerschans in Heerenveen en voor alle eerstelijnsaanvragers in ons adherentiegebied.

Als laboratoriumspecialist werk je in een collegiaal team, waardoor je het vak in de volle breedte kunt uitoefenen. Daarnaast werk je mee aan opleiding, onderzoek en onderwijs van AIOS klinische chemie, analisten, coassistenten, arts- assistenten en studenten van o.a. het HLO en MLO. Naast een uitgebreid professioneel eerstelijnsnetwerk in Noord-Nederland met een centraal laboratorium bedient de divisie klinische chemie van Certe vijf ziekenhuizen. We hebben een intensieve samenwerking met het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Het team
Je gaat samenwerken met een enthousiast en ambitieus team van 11 collega laboratoriumspecialisten klinische chemie en 2 laboratoriumspecialisten klinische chemie in opleiding, georganiseerd in een vakgroep. Je maakt deel uit van de medische staf van het MCL; een actieve bijdrage aan het onderwijs- en onderzoeksklimaat van dit STZ-ziekenhuis wordt verwacht. Binnen Certe wordt gewerkt aan de ontwikkeling van een medische staf bestaande uit laboratoriumspecialisten klinische chemie, arts-microbiologen, internisten en doseerartsen.

De regio
Het betreft een functie in de regio Leeuwarden en omstreken. Een regio met ruimte, waar 10 auto’s achter elkaar al snel een file worden genoemd, waar watersport onderdeel is van de cultuur, waar bosrijke omgevingen worden afgewisseld met unieke vergezichten, waar de Waddeneilanden slechts een bootreis ver weg zijn, kortom een erg aantrekkelijke woonomgeving.

Certe
Certe is een organisatie voor integrale medische diagnostiek en advies voor de eerste- en tweedelijnsgezondheidszorg. Wij leveren hoogstaande medische diagnostiek in de vorm van laboratoriumonderzoek, functieonderzoeken, beeldvormende diagnostiek en (behandel)adviezen en hiervan afgeleide producten en diensten voor zorgverleners en hun patiënten in Groningen, Friesland en Drenthe.

Wat vragen wij:

  • Een geregistreerd of bijna geregistreerd laboratoriumspecialist klinische chemie;
  • Ervaring met het inhoudelijk aansturen van de algemene chemie (en hematologie) en/of klinisch aanspreekpunt voor dit aspect van het vak strekt zeker tot aanbeveling;
  • Je bent flexibel inzetbaar en kunt snel schakelen tussen verschillende werkzaamheden en locaties;
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en bent klantgericht;
  • Je bent initiatiefrijk en inventief;
  • Je conformeert makkelijk aan de lokale cultuur zonder verlies van authenticiteit;
  • Leidinggeven gaat je natuurlijk af en je weet belangentegenstellingen te overbruggen. Je houdt de uitgezette lijn voor ogen;
  • Je bent gericht op samenwerken, schakelt makkelijk tussen de verschillende partijen en niveaus.

Wat bieden wij:
Salariëring is in overeenstemming met CAO Ziekenhuizen. De functie is ingeschaald in FWG 80. Aanmelding bij Pensioenfonds PFZW.

Informatie
Voor nadere informatie over de vacature kun je contact opnemen met dr. Harry de Wit (laboratoriumspecialist klinische chemie H+ en locatieverantwoordelijk voor het MCL) of dr. Albert Wolthuis (directeur klinische chemie/ laboratoriumspecialist klinische chemie E+). Dit kan via het medisch secretariaat, telefoonnummer 088-23 71 127.

Heb je belangstelling?
solliciteren kan tot vóór 1 september via onze site.

Procedure
Na de vakantieperiode zal een selectie worden gemaakt uit de reacties. De voor een gesprek geselecteerde kandidaten ontvangen daarvan in week 37 bericht.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 21 september. Wij streven er naar om in die zelfde week (week 39) een definitieve keuze te maken en dat met de betreffende kandidaten te communiceren.