Teammanager Certe programma Lifelines

Hoe kunnen we gezonder oud worden? Onderzoek helpt ons om antwoorden te krijgen op die vraag. Voor de uitvoering van de derde onderzoeksronde slaan Lifelines en Certe de handen ineen. Zoek jij een afwisselende baan binnen een organisatie die waarde wil toevoegen aan de gezondheidszorg? Werk jij graag in een dynamische omgeving en vind jij makkelijk je weg in een ingewikkeld speelveld. Wij zoeken voor het programma “Uitvoering derde onderzoeksronde Lifelines” een ervaren Teammanager.

Lifelines en Certe
Lifelines verzamelt sinds 2006 van 167.000 vrijwillige deelnemers in Noord-Nederland allerlei data en lichaamsmaterialen die beschikbaar gesteld worden voor wetenschappelijk onderzoek. De deelnemers worden 30 jaar gevolgd, waarbij ze elke vijf jaar op locatie komen voor het doen van metingen, cognitietesten, het inleveren van urine en het afstaan van bloed.

In oktober 2019 is de derde onderzoeksronde van Lifelines gestart en worden de deelnemers verspreid over vijf jaar uitgenodigd. Voor de uitvoering van deze onderzoeksronde slaan Lifelines en Certe de handen ineen.

De functie
Wij verwachten van jou dat jij als linking pin optreedt tussen jouw eigen team, de afdelingen binnen Certe waar je nauw mee samen werkt en de teams binnen de Lifelines organisatie. Over de afdelingsgrenzen heen denken is hierbij vanzelfsprekend. Wij verwachten dat jij je, binnen dit complexe speelveld, soepel beweegt. Daarnaast bewaak jij de kwaliteit van de werkzaamheden, signaleer en rapporteer je knelpunten in de uitvoering en draagt oplossingen aan.

De nadruk van de eerste helft van 2020 ligt op de opening van verschillende locaties en het aannemen van onderzoeksassistenten. Je bent verantwoordelijk voor voldoende bezetting, zowel kwantitatief als kwalitatief. Samen met jouw coördinatoren draag jij zorg voor een adequate uitvoering en optimalisatie van het proces. Een coachende stijl van leidinggeven in combinatie met een duidelijke koers, is een succesbepalende factor voor de teammanager die wij zoeken.

Het team
Jouw team bestaat uit onderzoeksassistenten die verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van de deelnemersonderzoeken. Daarnaast zijn er acht coördinatoren die verantwoordelijk zijn voor de dag coördinatie op de locaties en die fungeren als eerste aanspreekpunt bij operationele zaken. Gedurende 2020 en 2021 worden verschillende locaties in Friesland, Groningen en Drenthe geopend en zal jouw team doorgroeien naar ongeveer 35 fté.

Als Teammanager bij Certe

 • Draag je zorg voor een optimaal proces van jouw onderdeel en een uitstekende samenwerking met de verschillende andere onderdelen in het programma;
 • Werk je proactief mee aan het verder optimaliseren van de bestaande (werk)processen;
 • Ben je in staat veranderingen vorm te geven en het team te motiveren en te stimuleren  actief mee te denken in verbeteringen in de totale keten;
 • Werk je in een dynamische organisatie, waar jij als manager makkelijk je weg in vindt;
 • Ben je de leidinggevende van alle onderzoeksassistenten en onderzoekscoördinatoren.

Jouw profiel

 • Je hebt minimaal hbo denk- en werkniveau;
 • Je hebt ruime ervaring met het aansturen, begeleiden en coachen van medewerkers en teams;
 • Je hebt goed zicht op de diverse belangen die spelen en weet daar adequaat op te acteren door de juiste mensen op het juiste moment aan te haken;
 • Je houdt bij je werk rekening met de organisatiecultuur die binnen beide organisaties aanwezig is en probeert aan te voelen wat daarbinnen wel of niet mogelijk is. Je doorziet verhoudingen;
 • Je werkt zelfstandig en hebt wanneer nodig een praktische werkhouding;
 • Je beschikt over probleemoplossend vermogen en je bent initiatiefrijk, resultaatgericht en veranderingsgezind;
 • Je kunt goed organiseren en structureren;
 • Je werkt graag in een hectische omgeving, waar van alles gebeurt en geen dag hetzelfde is.

Certe biedt jou
Een afwisselende baan voor 32 – 36 uur per week binnen een organisatie die waarde wil toevoegen aan de gezondheidszorg. Tevens werk je in een team van enthousiaste collega’s. Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor de duur van de uitvoering van de derde onderzoeksronde tot 31 december 2023. Salariëring is in overeenstemming met de cao Ziekenhuizen FWG 3.0, functieschaal 60 en bedraagt max. € 4.466,-. Je ontvangt een eindejaarsuitkering in de vorm van een 13e maand en 8,33% vakantiegeld. Tevens kent Certe kent een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden waarbij je bijvoorbeeld je reiskosten of een sportabonnement kan uitruilen. Er is aandacht voor professionele en persoonlijke ontwikkeling via diverse (digitale) scholingsmogelijkheden.

Solliciteren
Solliciteren kan direct via de solliciteerknop tot 13 januari 2020

Wil je meer weten?
Dan kan je contact opnemen met:

 • Leo van Doren, manager bedrijfsvoering, bereikbaar per telefoon op: 06- 46416746
 • Paulien Huizenga, projectleider Derde onderzoeksronde voor Certe en Lifelines, bereikbaar per telefoon op: 06- 22694474.