Moleculair Bioloog

Word jij onze Moleculair Bioloog?
Certe is een organisatie voor integrale medische diagnostiek en advies voor de eerste- en tweedelijnsgezondheidszorg. Wij leveren hoogstaande medische diagnostiek en diensten aan zorgverleners en hun patiënten. Binnen Certe werken 1.200 betrokken en enthousiaste collega’s die met hoogwaardige apparatuur in state-of-the-art laboratoria werken op verschillende afdelingen.

Wij zijn op zoek naar een ambitieuze Moleculair Bioloog voor onze moleculaire unit aan de Van Swietenlaan in Groningen voor 32 uur per week. Op deze unieke afdeling binnen Certe, wordt moleculaire diagnostiek verricht voor de divisies Medische Microbiologie en Klinische Chemie.

Deze functie richt zich met name op de moleculaire diagnostiek voor de divisie klinische chemie waaronder hemato-oncologie, farmacogenetica en personalized medicine, bijzondere stolling en algemene klinische chemie. Wij zijn een innovatieve organisatie en willen vooroplopen in de ontwikkelingen binnen de gezondheidszorg. Ons pakket van moleculair diagnostische bepalingen kent een voortdurende groei in aantal en volumes en wordt continu aangepast aan nieuwe inzichten en ontwikkelingen. Voor de komende jaren hebben we grote ambities t.a.v. introductie van een nieuw moleculair diagnostisch platform en ontwikkeling van nieuwe technieken onder andere t.b.v. de (hemato-) oncologie. In deze functie ben je (mede-)initiator en regisseur van deze projecten en werkt daarbij nauw samen met de verantwoordelijk klinisch chemici, andere moleculair biologen, teamleiders en moleculair analisten. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse kwaliteitsborging en geef je mede functioneel leiding aan ons team analisten. Tevens ben je gesprekspartner voor landelijke instanties (bv MODHEM) en onze regionale samenwerkingspartners.

Wat ga je doen?

 • Het superviseren van de humane moleculaire diagnostiek;
 • Het (ontwikkelen en) implementeren van moleculaire testen op het gebied van de klinische chemie, hematologie, farmacogenetica en pathologie;
 • Het opleiden van analisten en begeleiden van studenten en stagiaires;
 • Het afstemmen van beleid omtrent moleculaire diagnostiek met de medisch moleculair microbiologen en de verantwoordelijk klinisch chemici;
 • Het verrichten van wetenschappelijk onderzoek met bijbehorende presentaties en publicaties.

Jouw profiel

 • Gepromoveerd (medisch)-bioloog met ruime ervaring in moleculaire technieken (bijvoorbeeld DNA/RNA-isolatie, (RT-) qPCR,  en NGS);
 • Bij voorkeur ervaring in de moleculaire diagnostiek binnen de klinische chemie, hematologie, farmacogenetica en/of de pathologie;
 • Kennis op het gebied van de moleculaire oncologie is een pré;
 • Ervaring met het leiding geven aan een team van analisten;
 • Affiniteit en ervaring met het verrichten van toegepast onderzoek en projectmanagement;
 • Je bent voortvarend, innovatief, kritisch, collegiaal en motiverend;
 • Je hebt kwaliteit hoog in het vaandel staan;
 • Je kunt zelfstandig en in teamverband werken en beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden;
 • Je hebt aantoonbare wetenschappelijke belangstelling en je wilt wetenschappelijk actief blijven.

Wij bieden jou…
Je krijgt een overeenkomst voor een jaar met kans op verlenging. Jouw salaris is maximaal € 6.345,-gebaseerd op cao Ziekenhuizen FWG 70. Afhankelijk van je werkervaring word jij in geschaald.
Je krijgt jaarlijks een eindejaarsuitkering in de vorm van een 13e maand en 8,33% vakantietoeslag.
Certe heeft een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden, waarbij je bijvoorbeeld een sportabonnement kan uitruilen of met voordeel een elektrische fiets kan aanschaffen.
Certe vindt persoonlijke en professionele ontwikkeling belangrijk. Je krijgt diverse (digitale) scholingen aangeboden en onbeperkt toegang tot Goodhabitz om je kennis en kunde up-to-date te houden.

Kom jij ons team versterken?
Is jouw interesse gewekt na het lezen van deze vacature? Solliciteer dan voor 28 januari via het online sollicitatieformulier.

Contactpersoon
Neem dan contact op met Dr. J van Zanden, klinisch chemicus via telefoonnummer: 050-5247594.