Business Intelligence Specialist

Ben je gek op analyseren en visualiseren van complexe data, ben je communicatief super sterk en gaat adviseren jou van nature goed af? Beschik je over een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen en heb je een mening over het gebruik van taartdiagrammen? Heb jij ervaring als Business Intelligence Specialist en wil je significant bijdragen aan een betere en efficiëntere zorg in Noord-Nederland! Dan biedt Certe jou een functie waarin je veel vrijheid hebt en waar veel ruimte is voor jouw eigen ideeën.

Als BI Specialist kan jij impact maken in de optimalisering van de bedrijfsvoering en de capaciteit binnen Certe door grote hoeveelheden data te interpreteren en te visualiseren, en vervolgens hierover te adviseren en ondersteunen. Een uitdagende, afwisselende en grotendeels nieuwe functie! Je ondersteund bijvoorbeeld bij het zoeken naar efficiëntere routes, de optimale bezetting voor onze locaties en bij optimalisatie van capaciteit, mensen en middelen. Je denkt mee over de data waar afdelingen op moeten sturen en neemt je collega’s van de bedrijfsvoering, medische inhoud en je team mee in het proces.

De afdeling BI
Je komt in een ambitieus, gedreven team van zes collega’s, waarin naast stevig en zelfstandig doorwerken er ook zeker ruimte is voor gezelligheid en collegialiteit. Zo begint de afdeling ‘de dag altijd met een dansje’. Hoe dit eruit ziet? Lees dan vooral de storytelling van Jetze Koning (BI specialist).

Taken
Je houdt je bezig met het vertalen van data naar managementinformatie binnen Certe. Je bent verantwoordelijk voor het vaststellen van de informatiebehoefte en dit vastleggen in een ontwerp. Data sprekend maken is hierbij een belangrijk aspect. Wat we verder van jou verwachten:

 • het Certe-breed ondersteunen van de bedrijfsvoering en medische inhoud door het analyseren van werkprocessen en het vertalen van data naar managementinformatie;
 • het visualiseren van deze managementinformatie, zodat informatie gebruikt kan worden voor (bij)sturing van processen en capaciteit;
 • het scherp analyseren van data en presenteren van de uitkomsten aan bedrijfsvoering en medische inhoud;
 • het stimuleren van het gebruik van data en informatie en het geven van training en opleiding;
 • in afstemming met de bedrijfsvoering het pakken van een leidende en sturende rol in het optimaliseren van onze Certe brede processen en capaciteit.

Wat heb je nodig?

 • Je beschikt over hbo of wo werk- en denkniveau;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden en een gezonde dosis organisatiesensitiviteit, waardoor jij makkelijk de verbinding maakt tussen klantwensen en ICT-realisatie;
 • Je hebt je bewezen als trekker van professionalisering in een eenduidige werkwijze;
 • Je staat stevig in je schoenen en kan indien nodig een sturend advies geven;
 • Werkervaring met omgaan en toepassen van data;
 • Enkele jaren werkervaring met BI-tools.

Wij bieden jou…
Wij bieden jou een uitdagende baan binnen een team waarin samenwerking, performance en een goede sfeer vooropstaan. Jouw salaris is maximaal € 4798,- (conform functieschaal 60 van de cao Ziekenhuizen FWG 3.0).

Je krijgt jaarlijks een eindejaarsuitkering in de vorm van een 13e maand en 8,33% vakantietoeslag. Certe kent vanuit de cao diverse regelingen waar jij als medewerker aan kan deelnemen. Wij vinden persoonlijke en professionele ontwikkeling belangrijk, je krijgt diverse (digitale) scholingsmogelijkheden om je kennis en kunde up-to-date te houden. Daarnaast biedt Certe jou onbeperkt toegang tot Goodhabitz om je ook op andere vlakken te ontwikkelen.

Solliciteren
Spreekt de vacature jou aan en herken jij je in het profiel? Dan zien wij graag je brief en CV tegemoet voor 9 april via de website. De gesprekken vinden plaats op vrijdag 16 april op kantoor.

Informatie
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Jetze Koning via telefoonnummer 06 – 57 11 08 54.