Applicatiebeheerder bij Certe

Word jij onze nieuwe collega?
Als het om medische diagnostiek en advies gaat, is zekerheid van het allergrootste belang. Zekerheid waar Certe garant voor staat. Werken bij Certe is het centraal stellen van de patiënt, elke dag weer. Dit doen wij met betrokken en enthousiaste teams die met hoogwaardige apparatuur en in state-of-the-art laboratoria werken. Binnen Certe werken ruim 1.000 mensen op verschillende afdelingen en locaties in Groningen, Friesland en Drenthe aan betere en doelmatigere gezondheidszorg.

Afdeling Applicatiebeheer Leeuwarden/Groningen
Voor onze afdeling Applicatiebeheer zoeken wij een applicatiebeheerder/ontwikkelaar Glims voor 32-36 uur per week. Je werkt in een klein team dat volop in ontwikkeling is en momenteel een integratie met een ander team kent. Je vaste standplaats is Leeuwarden of Groningen, maar je kan ook gevraagd worden om aanwezig te zijn op andere locaties in Groningen, Friesland en Drenthe. Je werkt dagelijks samen met een gedreven team van applicatie- en functioneel beheerders. Onze afdeling werkt n.a.v. Covid-19 volledig vanuit huis. Vooruit kijkend op de post-Covid periode behoort (deels) thuiswerken ook tot de mogelijkheden! De afdeling Applicatiebeheer valt onder het directoraat Informatievoorziening (IV).

De functie
Als Applicatiebeheerder/ontwikkelaar Glims ben je verantwoordelijk voor het beheer, onderhoud en doorontwikkeling van het laboratoriuminformatiesysteem (LIS) Glims. Omdat wij medische diagnostiek en daarmee ons LIS als Certe haar medisch hart beschouwen, vervul je een essentiële rol in de gezondheidszorg. Jouw primaire doel is het optimaal laten functioneren van Glims, actief bijdragen aan het digitaliseren en robotiseren van de primaire werkprocessen en het verbeteren van de effectiviteit en efficiency van onze organisatie.

 Je bent dagelijks bezig met:

 •   Het operationeel beheer van het LIS, afhandelen van incidenten en doorvoeren van wijzigingen conform ISM;
 •   Deelnemen aan projecten voortkomend uit de roadmap van Certe, waaronder o.a. de migratie naar een nieuw LIS;
 •   Het inrichten en programmeren van het LIS op basis van de behoeften en wensen van de gebruikersorganisatie;
 •   Coördineren, organiseren en analyseren van de inrichting van Glims en de daaraan gerelateerde applicaties;
 •   Integratiewerkzaamheden: monitoren, muteren en/of realiseren van koppelingen tussen het LIS en interne/externe applicaties (EPD’s, HIS’sen, ..) én koppelingen tussen het LIS en analyseapparatuur;
 •   Zorgdragen voor de implementatie van nieuwe releases en het waarborgen van de optimale werking en gebruiksvriendelijkheid hiervan;
 •   Adviseren van Functioneel beheer over de specifieke toepassingsmogelijkheden van GLIMS en mogelijke oplossingen aandragen voor knelpunten.

Wij zoeken een collega, die snel nieuwe systemen onder de knie heeft, processen doorgrondt en ruime ervaring heeft in het vakgebied ICT. Je hebt up-to-date kennis van ICT-ontwikkelingen. Het is een pre als je eerder gewerkt hebt met medische-/laboratoriumsystemen. Doordat Certe verschillende laboratoriuminformatiesystemen aan het vervangen en integreren is, vragen we daarnaast een hoge mate van flexibiliteit. Het kan van je vragen dat je op middellange termijn op een ander laboratoriuminformatiesysteem wordt ingewerkt. Ook vragen we jouw deelname aan periodieke bereikbaarheidsdiensten in avond- en weekenduren.

Jouw profiel

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau en bij voorkeur een afgeronde passende opleiding op het gebied van Software Engineering, (Technische) Bedrijfskunde, Informatica, ICT of vergelijkbaar;
 • Je bent ervaring met object georiënteerde programmeertaal;
 • Je hebt ervaring met SQL;
 • Kennis en ervaring met integratievraagstukken: berichtenverkeer in de zorg o.b.v. HL7, Edifact is een pré;
 • Je hebt een hoge mate van verantwoordelijkheidsgevoel en aandacht voor details;
 • Je bent volhardend en hebt doorzettingsvermogen;  
 • Je bent communicatief sterk: zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je hebt een klachtgerichte houding en kan goed met verschillende stakeholders omgaan.
 • Je werkt graag in een team en bent een flexibele teamgenoot die bijspringt als het nodig is.

Wij bieden jou…
Een arbeidsovereenkomst voor één jaar met uitzicht op een vaste aanstelling. Het salaris is maximaal €4227 gebaseerd op cao Ziekenhuizen FWG 3.0 functieschaal 55. Afhankelijk van je opleiding en werkervaring word je ingeschaald. Daarnaast kent Certe een eindejaarsuitkering in de vorm van een 13e maand en een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden waarbij je bijvoorbeeld reiskosten of een sportabonnement kan uitruilen. Ook hebben we diverse (digitale) scholingsmogelijkheden waaronder GoodHabitz.

Kom jij ons team versterken?
Dan zien wij je brief en cv graag voor 15 januari 2020 tegemoet via onze website.
Wil je meer weten over deze functie, dan kan je terecht bij Arjen Kooistra, teammanager Applicatiebeheer Leeuwarden via het telefoonnummer: 088 237 34 27.
De sollicitatiegesprekken staan gepland op 19 en 20 januari 2021.