Recruiter

Heb jij ervaring met Werving & Selectie en ben jij op de hoogte van de laatste trends rondom Recruitment? Kom dan werken bij Certe als HR Medewerker W&S voor 32 uur per week!

De afdeling
De afdeling HR bestaat uit een team van 13 ervaren HR-collega's en wordt aangestuurd door de HR-manager. De afdeling ondersteunt de organisatie bij de realisatie van strategische doelstellingen. Daarbij staat centraal het begeleiden van organisatieveranderingen, fusies en professionalisering van de organisatie. Voor het onderdeel W&S/Recruitment zoeken wij een nieuwe collega voor 32 uur per week. Je gaat werken op onze hoofdlocatie in Groningen.

Hoe ziet jouw dag eruit?
Als medewerker W&S ben je dagelijks bezig met alle vacatures die spelen in de organisatie. Je hebt nauw contact met leidinggevenden om passende wervingsplannen te maken en uit te voeren. Je schrijft wervingsteksten, publiceert op diverse social media kanalen en je voert sollicitatiegesprekken. Daarnaast ben je contactpersoon voor de samenwerking met uitzendbureaus en treed je op als vraagbaak inzake wet- & regelgeving voor tijdelijk (uitzend)personeel. Je beheert het W&S Recruitment systeem (Easycruit) en je denkt mee in hoe het systeem optimaal gebruikt kan worden. Je draagt zorg voor een juiste AVG-proof administratie en verwerking van alle gegevens. Je beheert de mailbox, beantwoordt vragen en voert acties uit. Je hebt veel contact met potentiële kandidaten en denkt proactief mee met de afdelingen als het gaat om personele inzet.

Wat heb je nodig?
Wij zoeken een enthousiaste collega met ervaring op het gebied van W&S/Recruitment. Dit heb je opgedaan op bijvoorbeeld een W&S-afdeling of bij een uitzendbureau. Je bent communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk. Je weet informatie om te zetten in een passende en wervende  vacaturetekst. Daarnaast voel je goed de behoefte aan die speelt op afdelingen en speel je hier proactief op in. Binnen het HR-team werk je nauw samen met één directe collega voor W&S. We verwachten van jou een zelfstandige, assertieve en proactieve werkhouding. Je werkt zorgvuldig en hebt kennis van wet- en regelgeving als het graat om recruitment, uitzendkrachten en de WAB. 
Wij willen graag van jou leren als het gaat om social media en het werven van specifieke doelgroepen. Als je kennis en ervaring hebt van candidate experience/onboarding is dat ook van harte welkom!

Certe biedt jou...
Wij bieden een overeenkomst voor de periode van één jaar, met kans op verlenging. Afhankelijk van de ontwikkelingen kan dit omgezet worden in een vast dienstverband. Als je aan de slag gaat, val je onder de cao-ziekenhuizen. De inschaling is gebaseerd op FWG 40. Afhankelijk van je kennis en ervaring word je ingeschaald. Je krijgt een eindejaarsuitkering in de vorm van een 13e maand en 8,33% vakantietoeslag.

Certe kent een actief beleid als het gaat om vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Zo hebben wij een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden, waarbij je de mogelijkheid hebt om je sportabonnement uit te ruilen of met voordeel een elektrische fiets aan te schaffen. Daarnaast kun je onbeperkt trainingen volgen via Goodhabitz en stimuleren wij het opdoen van (functie gerelateerde) kennis via opleidingen. Daarnaast organiseren wij jaarlijks diverse evenementen met het thema vitaliteit.

Wil je meer informatie?
Voor meer informatie kan je terecht bij de afdeling Werving & Selectie per mail op: solliciteren@certe.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Procedure
Je kan reageren t/m 10 januari via certe.nl. De gesprekken worden digitaal/live gehouden in de week van 11 januari.

Startdatum:
De startdatum is zo bij voorkeur zo snel mogelijk. Zou je daarom in je brief willen vermelden wanneer je beschikbaar bent?

We kijken uit naar je sollicitatie!