Basisarts

Heb jij een achtergrond als Arts, of ben je net afgestudeerd als (basis)Arts? Kom werken bij Certe en maak onderdeel uit van de gezondheidszorg van morgen!   

Samen werken aan de gezondheidszorg van morgen, vanuit een zorgnetwerk rondom de patiënt, met focus op de eerste en tweede lijn in Noord-Nederland en in nauwe samenwerking met het UMCG. Dat is werken bij Certe! Voor onze Trombosedienst en Bloedafname in Groningen, zoeken wij een (basis)Arts die enthousiast is om zich allround in te zetten binnen Certe voor 24 – 32 uur per week. Graag gaan wij met jou in overleg hoe wij deze functie met jou kunnen invullen. Werkdagen en -uren zijn bespreekbaar. Je gaat werken tijdens kantoortijden op onze locaties in Groningen.

Werken als arts bij Certe
In deze rol heb je te maken met verschillende disciplines binnen en buiten onze organisatie. Je hebt te maken met huisartsen, apothekers, tandartsen en medisch specialisten. Jij draagt zorg voor een uitstekende kwaliteit van de dienstverlening in de meest brede zin van het woord. Intern schakel je onder andere met de divisie Klinische Chemie.

Wat ga je doen binnen de afdelingen van Certe
De Trombosedienst geeft adviezen over antistolling. De aanvrager (specialist of huisarts) meldt een patiënt, die met een vitamine K-antagonist (VKA) wordt behandeld, aan bij de Trombosedienst. Op geleide van een INR-bepaling (antistollingsactiviteit, verkregen via de vingerprik) in combinatie met de actuele klinische gegevens geef jij een (aangepast) doseeradvies. Het hebben van overleg, met interne collega’s, partners in de antistollingszorgketen en patiënten, is daarom een belangrijk onderdeel van jouw werkzaamheden. Je draait ook mee in de 24-uurs bereikbaarheidsdienst voor vragen over antistollingsbehandeling.

De Bloedafname is één van de pijlers van de dienstverlening van Certe. Certe Bloedafname staat bekend om haar fijnmazige netwerk van bloedafnameposten, haar professionele en klantvriendelijke houding en technisch uitstekende vaardigheden. Als Arts Bloedafname ben je verantwoordelijk, samen met het regieteam Bloedafname, de Manager en Medisch Leider Bloedafname en Medische Logistiek, voor de dagelijkste medische inhoud ten aanzien van de (opleiding) Bloedafname. Denk daarbij aan: Hoe nemen we bloed af? Met welk materiaal? Zijn deze methoden of materiaal up-to-date?
Ook loopt er een project Harmonisatie Bloedafname binnen Certe. Daarin heb je een adviserende en motiverende rol en help je met de implementatie. Verder denk je mee over de opleiding Bloedafname van (interne en externe) dokter-assistenten en analisten, de toetsing en bekwaamheidsverklaring van bestaande medewerkers Bloedafname en verzorg je mede (onderdelen van) de scholing ten aanzien van deze onderwerpen.

Samenwerking in de regio op het gebied van antistollingszorg
Samen met het UMCG heeft Certe in 2016 het initiatief genomen het Transmuraal Trombose Expertise Centrum Groningen op te richten. Het doel van dit expertisecentrum is om in Noord-Nederland, in samenwerking met alle regionale partners in de antistollingszorg, goede en veilige ketenzorg voor patiënten met trombose te ontwikkelen. Het centrum is 24/7 bereikbaar voor patiënten, huisartsen en medisch specialisten voor advies over elke vorm van antistolling.

Wat neem je mee?

 • Je bent een enthousiaste en flexibele teamplayer die effectief kan communiceren;
 • Je bent analytisch ingesteld, kan processen doorgronden en bent organisatiesensitief;
 • Je neemt initiatieven, bent ondernemend ingesteld en hebt een zelfstandige houding;
 • Je bent adviesvaardig en hebt een klantgerichte houding;
 • Je hebt een afgeronde studie Geneeskunde en bent (basis)arts;
 • Je hebt ervaring met en kennis van bloedafname;
 • Ervaring en affiniteit met opleiden of scholing strekt tot aanbeveling.

Redenen om te solliciteren op deze baan

 • Je krijgt een afwisselende functie binnen interessante vakgebieden en kan hierin van betekenis zijn door de inzet van jouw expertise;
 • Certe staat niet stil, is dynamisch en volop bezig met de patiënt en de gezondheidszorg van morgen;
 • Je kan je werkuren en -dagen in overleg bepalen. Je werkt tijdens kantoortijden waardoor deze baan uitstekend te combineren is met een andere functie, het doen van onderzoek of een gezin;
 • Jouw salaris is maximaal € 5.620,- volgens functieschaal 65 cao Ziekenhuizen. Je krijgt uitstekende arbeidsvoorwaarden volgens de cao Ziekenhuizen zoals een eindejaarsuitkering, 8,33% vakantiegeld en diverse regelingen waar je zelf invulling aan kan geven;
 • Je krijgt een contract voor de periode van één jaar. Als het van beide kanten bevalt, is er een mogelijkheid om in elk geval een deel van je uren om te zetten in een vast contract.

Solliciteren?  
Is jouw interesse gewekt na het lezen van deze vacature? Solliciteer dan uiterlijk 16 mei via onze website. De gesprekken vinden plaats op vrijdagmiddag 21 mei.

Wil je graag meer weten of de functie, de vakgebieden of een keer meelopen? Dat kan! Neem dan contact op met onderstaand contactpersoon of mail naar solliciteren@certe.nl.

Vladimir Tichelaar, Directeur Huisartsenlaboratorium en Trombosedienst, telefoonnummer 06 – 30 79 65 76.