Arts-Microbioloog Groningen

Ben jij arts-microbioloog of AIOS in afgeronde fase van de studie en wil je onderdeel uitmaken van een hecht en bevlogen team met passie voor het vakgebied? Kom dan werken bij Certe en word onderdeel van onze vakgroep Medische-Microbiologie in Groningen!

Certe
Certe verricht integrale medische diagnostiek, geeft advies aan zorgaanbieders in de eerste- en tweede lijn en heeft een medische staf van laboratorium- en medisch specialisten voor medische microbiologie, klinische chemie, antistolling en functieonderzoeken. Als stichting met ongeveer 1.400 medewerkers en een adherentiegebied van circa 1,7 miljoen inwoners is Certe een belangrijke ketenpartner om een betere, doelmatige en kostenefficiënte gezondheidszorg in (Noord) Nederland te helpen realiseren. Daarom werken wij met volle inzet aan onze missie, namelijk het leveren van zinvolle en state-of-the-art zorg en medische diagnostiek en advies op maat. In 2021 zijn Certe en Izore gefuseerd.

De vakgroep Medische Microbiologie
De vakgroepen Medische microbiologie van Certe in Groningen en Leeuwarden werken nauw samen. Teamgeest, medisch leiderschap, verdere professionalisering, digitalisering en multidisciplinaire samenwerking met andere professionals zijn belangrijke thema’s voor de komende periode.

De vakgroep in Groningen is een hecht team en bestaat uit 12 artsen-microbioloog en twee medisch moleculair microbiologen. Onze aandachtsgebieden zijn in onderling overleg verdeeld, waarbij er ruimte is voor het ontwikkelen van eigen interesses. Ter aanvulling van onze Vakgroep Vedische Microbiologie in Groningen zoeken wij een enthousiaste collega.

De divisie Medische Microbiologie, regio Groningen en Drenthe
Het divisiedeel Medische Microbiologie (MMB) van Groningen en Drenthe is ISO15189 geaccrediteerd en het laboratorium levert een zeer breed pakket aan diagnostiek in eigen beheer. MMB verzorgt de diagnostiek voor grote ziekenhuizen,  zoals het topklinische Martiniziekenhuis in Groningen en de Treant Zorggroep, en een groot aantal zorginstellingen en huisartsen in Groningen en Drenthe. Daarnaast hebben we een nauwe samenwerking met de afdeling Medische Microbiologie van het UMCG op het gebied van onderwijs, opleiding en wetenschappelijk onderzoek. Binnen de ziekenhuizen nemen wij deel aan diverse multidisciplinaire overleggen en is er dagelijks contact met medisch specialisten, arts-assistenten (in opleiding) en co-assistenten. De artsen-microbioloog participeren in het curriculaire onderwijs en geven les in de vorm van DTO’s[1] aan huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde. Het laboratorium is state-of-the-art en voor bacteriologie is ‘total lab automation’ doorgevoerd.  Er is een goede collegiale samenwerking met de afdeling klinische chemie met betrekking tot moleculaire en immundiagnostische testen. Tevens is er een Certe-brede gezamenlijke medische staf met de klinisch chemici en medisch moleculair biologen.

Wat heeft Certe je te bieden?
Je maakt bij Certe een goede start met een gedegen inwerkprogramma. Dit biedt jou de gelegenheid om je te ontwikkelen op punten waar dat voor jou relevant is. Certe is een grote organisatie die de drie noordelijke provincies omvat. Hier kun je je als arts-microbioloog ontplooien en pionieren. Jouw arbeidsvoorwaarden zijn conform de Arbeidsvoorwaarden Medisch Specialisten (AMS) waaronder een persoonlijk budget en een verhuiskostenvergoeding conform AMS, indien relevant. Daarnaast kunnen wij ons netwerk inzetten om  jouw partner te ondersteunen in het vinden van een nieuwe baan.

Wil je meer weten over deze functie?
Wil je informatie over deze functie of wil je vrijblijvend een keer langs komen om mee te lopen?

Neem dan contact op met:

  • Gunnar Andriesse, voorzitter vakgroep medische microbiologie op telefoonnummer 088-2370778
  • Anne-Marie van Elsacker-Niele, directeur medische microbiologie op telefoonnummer 06 – 515 03 033.

Kom jij ons team versterken?
Wij nodigen zowel geregistreerde artsen-microbioloog als AIOS, die op korte termijn hun opleiding afronden, uit om uiterlijk 2 januari 2022 te solliciteren op deze interessante functie. 
Ga naar de website van Certe en solliciteer.