Adviseur Procesoptimalisatie

Als het om medische diagnostiek en advies gaat is zekerheid van het allergrootste belang. Zekerheid waar Certe elke dag weer opnieuw garant voor staat. Werken bij Certe is het centraal stellen van de patiënt, elke dag weer. Dit doen wij met betrokken en enthousiaste teams die op hoogwaardige apparatuur en in state-of-the-art laboratoria werken. Binnen Certe werken ruim 1.200 mensen op verschillende afdelingen en locaties in Groningen, Friesland en Drenthe. Werken bij Certe betekent werken in een dynamische omgeving waar geen dag hetzelfde is.

De functie
Voor de divisie Klinische Chemie zoeken wij een Adviseur Procesoptimalisatie voor 32-36 uur. Jouw doel is om een bijdrage te leveren aan het optimaliseren en harmoniseren van onze processen. Als Adviseur Procesoptimalisatie ben vaak te vinden op de diverse (laboratorium) locaties in Noord-Nederland en daarnaast werk je soms een dag op kantoor (Groningen/Leeuwarden) of thuis.

De divisie Klinisch Chemie
De divisie Klinische chemie bestaat uit diverse ziekenhuislaboratoria en een centraal laboratorium in Noord-Nederland. Binnen de divisie werken ongeveer 450 medewerkers, waarbij de vakgroep Klinische Chemie verantwoordelijk is voor de medische inhoud. De teams houden zich bezig met diverse diagnostische testen die vanuit diverse stromen dagelijks aangeleverd worden op het laboratorium. De werkprocessen zijn zoveel als mogelijk gedigitaliseerd is onderhevig aan een strakke dagelijkse planning. Er is een nauwe samenwerking binnen de Certe laboratoria en met de andere divisies binnen Certe. Daarnaast wordt er vanuit visie en maatschappelijke opdracht ook gekeken naar regionale samenwerkingen.
Het klinisch chemisch laboratorium is niet een entiteit op zich maar een integraal onderdeel van de medische zorg en verantwoordelijk voor het aanleveren van gegevens op basis waarvan een groot deel van de medische beslissingen worden genomen (70%).

Als Adviseur Procesoptimalisatie bij Certe...

 • Werk je namens en met de bedrijfsvoering en de vakgroep samen aan veranderingsprojecten om te komen tot optimale inrichtingskeuzes in relatie tot de werkprocessen;
 • Werk je in nauw overleg samen met het lijnmanagement om de workflow(s) en verschillen in werkwijzen en taken van medewerkers en vergelijkbare afdelingen inzichtelijk te maken (IST);
 • Geef je advies over nieuwe workflows met als doelstelling dat de organisatie zo flexibel mogelijk kan bewegen, rekening houdend met een veranderende omgeving (SOL).

Wat breng je mee?

 • Hbo werk- en denkniveau, bijvoorbeeld in de richting van Bedrijfskunde, Life Science, HLO of soortgelijk;
 • Je kunt snel (kritische) processen in organisaties doorzien en overzien en helder in beeld brengen;
 • Je bent in staat om bedrijfsprocessen snel te analyseren;
 •  Je bent een denker die verbanden maakt tussen capaciteit van de organisatie, de veranderende omgeving van een organisatie en kunt op basis daarvan adviseren op welke plek in de procesketen welke taken het beste georganiseerd kunnen worden teneinde de doelen van de  organisatie te realiseren.
 • Je kunt op basis van de gemaakte analyses en besluiten een implementatieplan voor de diverse betrokken onderdelen van de business realiseren, dus naast denker ben je ook een doener.
 • Je bent in staat om met diverse lagen van de organisatie te schakelen en communiceren.
 • Kennis van of affiniteit met zorgprocessen is een voorwaarde.
 • Ervaring met proces verbeter methodieken zoals Lean/Six Sigma is een pré.

Certe biedt jou...
Wij bieden je een jaarcontract. De waardering van de functie is ondergebracht in FWG 55 conform cao Ziekenhuizen. Je krijgt jaarlijks een eindejaarsuitkering in de vorm van een 13e maand en 8,33% vakantietoeslag. Certe kent vanuit de cao diverse regelingen waar jij als medewerker aan kan deelnemen.
Wij vinden persoonlijke en professionele ontwikkeling belangrijk, je krijgt diverse (digitale) scholingsmogelijkheden om je kennis en kunde up-to-date te houden.

Kom jij onze divisie versterken?
Zie jij jezelf terug in deze functie? Dan zien wij graag jouw sollicitatie via de site van Certe.

Meer weten?
Wil je meer weten over deze uitdagende functie, dan kan je contact opnemen met:
• Jolanda de Ridder, HR Adviseur op tel. 06-53729965
• Bea Folkerts – de Boer, Manager Bedrijfsvoering op tel. 06-57940701

Procedure
• Sluitingstermijn is 22 november
• De eerste gesprekken zijn eind week 48 of week 49
• De tweede gesprekken zijn op week 50