Java Developer (medior/ senior)

Functie omschrijving

Als Java Developer bij het CJIB speel je een cruciale rol in het functioneren van ons complexe applicatie landschap. Jij werkt vanuit een van onze DevOps teams mee aan de automatisering en digitalisering van onze kernprocessen: innen & incasseren van boetes, het coördineren van de uitvoering van straffen en het informeren van derden. De systemen die jij en je collega’s ontwikkelen en optimaliseren dragen bij aan een efficiëntere en persoonsgerichte benadering richting de burgers.

Als Java Developer ben je onderdeel van één van de Scrumteams binnen de afdeling ICT. Je team bestaat uit een Product Owner, een agile analist, een Testanalist, en een Technisch Applicatiebeheerder.

Hoe ziet je werk eruit?

We werken agile dus jouw werkdag begint met een daily stand-up. Je bespreekt hoe gister verliep, wat je planning is van vandaag én of er nog issues zijn. De hoogst geprioriteerde userstory pak je op en op basis hiervan schrijf je de code voor de gevraagde functionaliteit. Je maakt een goede afweging tussen het toevoegen van nieuwe functionaliteit en het op niveau brengen en houden van de kwaliteit. Je beoordeelt de ontwerpen die door de Functioneel Ontwerper zijn opgesteld en je ondersteunt bij de uitvoering van testactiviteiten. Verder ben je nauw betrokken bij het beheer en de analyse van het oplossen en voorkomen van productie-incidenten. Tenslotte draag je bij aan het releasen van de software.

Aan het einde van de sprint heb je een retrospective met het team. Je bespreekt hier hoe de afgelopen sprint is verlopen waarbij je kijkt wat goed is gegaan en wat er verbeterd kan worden.
 

Functie-eisen

Je bent een ervaren en technisch goed onderlegde Java Developer. Je bent gewend om in een complexe software omgeving te werken. Je bezit een afgeronde HBO opleiding (IT) óf aantoonbaar HBO werk/ denk niveau. Heb je de opleiding Oracle Certified Associate Java Programmer afgerond of ben je hiermee bezig en heb je ervaring met:

  • Java 8+;
  • Agile werken en de Scrummethodiek;
  • het Spring Framework (Boot, Data, WS, Rest);
  • het ontwikkelen van Java-services en user interfaces in een service-oriented architecture landschap.
  • databases zoals het Oracle RDBMS, PostgreSQL en met SQL
  • test-driven design, en andere relevante ontwerpmethodieken.
  • Atlassian tooling, JPA Java Persistence API, Java Message Sevice
  • Maven
  • Angular 2+, HTML5+, XML en CSS (is een pré)

Jouw persoonlijkheid vinden we minstens zo belangrijk. Je bent proactief, analytisch sterk en denkt mee met je collega’s. Je brengt ideeën in, bijvoorbeeld tijdens de daily stand-ups. Verder ben je resultaatgericht en gericht op samenwerken. Omdat je je eigen ontwikkeling erg belangrijk vindt, werk je zowel aan je vakinhoudelijke- als je persoonlijke ontwikkeling en aan de ontwikkeling van het team.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €2737,- tot €4400,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogenaamde 13e maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Bijzonderheden

Ben je voor ons een interessante kandidaat? Dan nodigen we je zo snel mogelijk uit voor een kennismaking bij het CJIB. Deze vacature staat het hele jaar open.

Een assessment kan een onderdeel van de procedure zijn.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Reageer op deze vacature